Kronološki prikaz obiteljskog stabla loze dinastije Nemanjića dokazuje da oni nisu bili Srbi ali su vladali Srbima

0
5060

Pogledajmo barem letimično kronološki niz genetskog podrijetla dinstije Nemanjića, bliskih krvnih srodnika hrvatske narodne i kraljevske dinastije Trpimirovića da bismo zaključili kakve su i kolike razmjere srpskih povijesnih laži i nevjerojatnih, bezočnih i bestijalnih krivotvorina u njhovom svojatanju Nemanjića, dinastije koja nema nikakve etničke poveznice sa narodom Srba. Oni su uistinu vladali Srbima, no slijedeći taksativno predstavljeni niz njihovih ženidbenih i udadbenih veza zorno nam pokazuje da su Nemanjići izvorno bili Hrvati rimokatolici. Stefan Nemanja, utemeljitelj dinastije Nemanjića rođen je kao Hrvat katolik na obalama Ribnice pokraj današnje Podgorice. Njegova žena je bila Ana Borić, kći hrvatskoga velikaša i bana Borića iz Bosne, kamo su doselili iz Slavonije. U braku su imali tri sina prvotno krštena po latinskom obredu, a koji su se nacionalno očitovali kao Hrvati katolici. To su bili Vukan, Stefan i Rastko, potonji Sveti Sava.

Prvi srpski kralj i srednji Nemanjin sin Stefan Prvovjenčani dobiva 1217. kraljevsku krunu od rimskoga pape i kao i njegov stariji brat Vukan i mlađi brat Rastko bio je čistokrvni Hrvat i po ocu i po majci. Stefan Prvovjenčani oženio je bizantsku princezu Eudokiju Angelinu. Zatim je sin Stefana Nemanjića ili kralja Stefana Prvovjenčanog, Stefan Radoslav bio 50% po ocu Hrvat i 50% po majci Bizantinac. Oženio je Grkinju iz Epira Anu Anđelinu Komnenu Duku. Srbi su mu oteli vlast i predali je njegovom mlađem bratu Stefanu Vladislavu. Njemu je majka bila druga žena Stefana Nemanjića Ana Dandolo, unuka moćnog i utjecajnog mletačkog dužda Enrica Dandola.
Sin Stefana Nemanjića Stefan Radoslav bio je krvlju 50% Hrvat i 50% Mlečan. Lišen je vlasti 1243. kada ga je uz potporu vlastele naslijedio polubrat Uroš. Sin Stefana Nemanjića i Ane Dandolo Stefan Uroš I bio je 50% Hrvat i 50% Mlečan. Žena mu je bila kraljica Jelena Anžujska. I izvjesno je porijeklo iz francuske dinstije Valois. Sin Stefana Uroša Prvog Stefan Dragutin bio je krvlju 25% Hrvat, 25% Mlečan i 50% Francuz. Vjenčanje je obavio sa Katarinom iz mađarske dinastije Arpadovića, kćerkom hrvatsko-ugarskog kralja Stjepana Petog.

Sin Stefana Dragutina Stefan Uroš Drugi, Stefan Uroš Drugi Milutin bio je etnički 12,5% Hrvat, 12,5% Mlečan, 25% Francuz i 50% Mađar. Oženio je bugarsku princezu Anu. Sin Stefana Uroša Drugog Stefan Uroš Treći Dečanski bio je genima 6,25% Hrvat, 6,25% Mlečan, 12,5% Francuz, 25% Mađar i 50% Bugar. Žena mu je bila Theodora Smileta iz Bugarske. Sin Stefana Uroša Trećeg Dečanskog Stefan Uroš Četvrti Dušan, famozni srpski kratkotrajni car bio je korijenom 3,125% Hrvat, 3,125% Mlečan, 6,25% Francuz, 12,5% Mađar i 75% Bugar. Sin Stefana Uroša Četvrtog Dušana Stefan Uroš Peti bio je 1,5625% Hrvat, 1,5625% Mlečan, 3,125% Francuz, 6,25% Mađar i 87,5% Bugar.

Zaključak je vrlo lak za sve današnje srpske neznanjiće što prisvajaju Nemanjiće. Razvidno je da su Nemanjići u početku bili etnički 100% Hrvati u začetku formiranja dinastije kao pobočne grane hrvatske narodne dinastije Trpimirovića. Onda su tijekom povijesti miješanjem krvi s raznim europskim dinastijama na kraju bili etnički najviše Bugari. Ako bi danas itko imao prava i osnova pozivati se na povijesno naslijeđe Nemanjića onda su to izvorno Hrvati, a završno Bugari. Ne treba tu zanemariti i zapostaviti i pravo Grka, Mađara, Talijana i Francuza u njihovom povijesnom pravu na pozivaje na povijesnu ostavštinu Nemanjića.

čosić

Srbi s Nemanjićima ili Nemanjići sa Srbima nikad ništa zajedničko nisu imali. No, u nedostatku vlastite i izvorne dinastije Srbi probjegavaju onome što oduvijek najbolje znaju, a to je laž, krađa, prijevara i podvala s ciljem preotimanja tuđih nacionalnih simbola. U tome Srbi nemaju premca kao neslavni rekorderi.

HOP