U Osijeku neki medicinski radnici nemaju adekvatan prijevoz do posla, u EU pogledajte zračni promet za vrijeme korone

0
3029

Izvanredni prijevoz biti će organiziran na način da će se dovoz na posao obavljati od 06:00 do 08:00 sati, a odvoz sa posla od 14:00 do 18:00 sati, te za treću smjenu od 21:00 do 22:00 sata.

Djelatnica bolnice u Osijeku koja radi od 14 sati tvrdi da nema po tome rasporedu prijevoz do posla. Kako kaže jedino može pobjeći ranije sa posla da bi stigla na prijevoz.  Ovo je jedan u nizu pogrešnih  poteza vlasti.

Umirovljenici nam se javljaju iz mnogih gradova i mole da objavimo što im rade nelogične mjere Božinovića. Božinović je zabranio rad obrt za pomoć u kući, vodoinstalera, pa je tako jedna umirovljenička obitelj ostala bez tople vode pa niti ne može održavati higijenu o kojoj svi govore.

S druge strane radi dostava hrane, s mogućnošću da vas zarazi dostavljač ili zaraza hranom ili korisnici usluge mogu zaraziti dostavljača, a on nove korisnike…

Poljoprivrednici u slučaju radova na polju ili oko svoje stoke imaju problema sa mehanizacijom. Zatvorene su trgovine rezervnih djelova i tako im strojevi stoje, ali je zanimljivo da rade stanice za tehnički pregled vozila gdje se može zaraziti znatno veći broj ljudi nego u trgovini rezervnih djelova za poljoprivrednu mehanizaciju.

Umirovljenici i ostali građani imaju problema i sa pokvarenim plinskim štednjacima, hladnjacima koje sada ne mogu popravljati.

S druge strane građane povratnike sa rada u inozemstvu policija propušta do mjesta boravka gdje dolaze u  karntenu, onu kućnu i na taj način mogu zaraziti i svoju obitelj, umjesto da se napravi karantena na ulazu u zemlju.

Da ne govorimo kako prekid međugradskog prometa ne spriječava širenje virusa, jer i neki sa propusnicama mogu imati virus bez klasičnih simptoma i tako ga proširiti. Zabranjuje se rad gradskog prijevoza, a dozvoljava se rad taxi prometa koji može značajno više proširiti korona virus, jer se virus dugo zadržava u vozilu, preko vozača ili stranaka koje vrlo blizu sjede.

 

Odavno je trebalo zatvoriti granice, staviti karantenu na ulazu u zemlju, a ne da se događa da talijanski turisti šire korona virus po šibenskoj županiji.  Trebalo je posebno očuvati nezaražene djelove zemlje, a prekasnim ograničavanjem prometa dozvoljeno je širenje virusa.

Screenshot_20200324-113723_WhatsApp

I nakon svih propusta i stranačkih izbora u HDZ-u vlast sada progoni one koji rade iste gluposti kao i vlast.

HOP