‘Hadezeovci, katolici, kršćani zar vas može predstavljati član Velike lože Francuske?’

0
2371

E U R O N V I R U S

 

Saznadosmo ovih dana da su Hrvatsku istovremeno napala dva virusa, jedan zdravstveni a drugi politički. Zdravstveni, Corona, nije napao samo nas Hrvate nego cijeli svijet, ali politički virus, Euron, (slično kao mađaron) pune četiri godine se je gnijezdio u hrvatskom političkom tkivu,, da bi ovih dana, 15. 03. 2020., izvojevao pobjedu nad pokretom, danas strankom, koji je obnovio državu Hrvatsku. Spomenutog datuma habezeovci (HBZ = Hrvatska boljševička zajednica), nekadašnji hadezeovci (HDZ), izabrali su, produžili mu mandat, euronu Andriji Plenkoviću, za još četiri godine na mjestu njihova predsjednika.

 

Još 1993., nakon Drugog općeg sabora HDZ-a, napisao sam da su u HDZ-u i državi Hrvatskoj vlast preuzeli habezeovci, interesna skupina iz bivše nikad više, koja i danas vlada hrvatskim narodom, sad kroz ovu sad kroz onu stranačku skraćenicu. Ne mogu vjerovati da časni hadezeovci nisu na vrijeme mogli primijetiti kako im habezeovci, iz dan u dan, a naročito nakon 1995., mijenjaju pravac kretanja, svjetonazor i ideologiju stranke.

Čujte hadezeovci: ako 2016. niste znali za koga ste digli ruku, da vam bude predsjednik, ove 2020. ste morali znati. A ako ste znali, zašto ste ga izabrali; jeste li ga vi uopće izabrali ili su to učinili habezeovci? Kako ste mogli povjerovati čoviku bez vire i duše?

Hadezeovci, katolici, kršćani zar vas može predstavljati član Velike lože Francuske, kako nedavno reče, na tribini na Kaptolu, gospodin Ivan Valek. Tuđmanovci, zar vas može zastupati onaj čovjek koji je rekao prijatelju njegova oca, pokojnom profesoru Tomcu, kako je ovaj izjavio u Bujici, da on, Euron, „mora napraviti otklon od Tuđmanove politike“. Hadezeovi demokršćani, može li vaš čelni čovjek biti „izvorni komunist“, kako ga je u Hrvatskom tjedniku nazvao u mladenaštvu veliki skojevac a danas veliki hrvatski pisac, Ivan Aralica?
Pet godina je Euron (A. P.) dobivao upute za preuzimanje vlasti u HDZ-u i Hrvatskoj od iskusnog jugoslavenskog lisca, tadašnjeg hrvatskog ambasadora u Parizu, Mirka Galića. Osim Galića, slovenca Šimonovića, mulina Granića, i francuski masoni su vjerojatno zaslužni što je Euron postao 2016. prvi put predsjednik HDZ-a, iako se učlanio tek 2011. Iste te godine (2016.) postao je i predsjednik Vlade u Hrvata. Ako Bog da, na toj funkciji neće biti još jedan mandat.
Dok su njegovi vršnjaci ratovali i ginuli za Hrvatsku, komunističko partizanski sin (kao i Marijan Z. Milanović), stručno se usavršavao, osim u Parizu, u Briselu i Londonu. Često znam reći: dok mi raspravljamo tko su bili udbaši, kosovci i komunisti, državu nam preoteše londonski kursisti.
Samo da bi bio na vlasti, a vjerojatno i radi jugo razloga, Euron je ušao u suvezluk, koaliciju, s Pupavčevim četnicima, SDS-om, i s HNS-om (Hrvatima nepotrebnom strankom). Ti dvoji nam popljuvaše i upropastiše sve od čega trajemo: nacionalne, političke i vjerske svetinje; privredu, gospodarstvo, kulturu…
Sada je vidljivo i opipljivo da je Euron došao na vlast u HDZ da bi ga uništio, a u Vladu da bi Državu razdržavio. Čim je ušao u politiku, znaju to moji prijatelji, nazvao sam ga Lakirani. Sada ga više ne treba tako zvati; sada se vidi da je lak spao i da je ispod laka Euron ostao.
Kada je onaj koji se hvali da ga je stvorio, mulin Granić, htio postati predsjednik države hrvatske, šef kampanje mu je bio upravo Euron. Zato se ne treba čuditi što je Euron baš ovih dana Mulinu vratio milo za drago, ponovo mu dao člansku iskaznicu HDZ-a. Kladim se da je idejni začetnik te akcije bio Šesto (V.Š) sa četiri prsta u trijeznom stanju. Šesto je još uvijek pater familias svih habezeovaca, a i mnogih hadezeovaca, nažalost. O tempora, o mores!
U srpnju 2016., neka i ovo bude zabilježeno, za Eurona je, da bude predsjednik HDZ-a, glasalo 98823 člana, manje od 50%, a nedavno 57810, manje od trećine od 210384 člana HDZ-a. Zbog toga bih poručio Euronu da ne zaboravi da su njegovi sljedbenici manjina u HDZ-u. Osjetit će on to, ako Bog da, na parlamentarnim izborima najesen. A što je na nedavnim stranačkim izborima ponovo izabran, valjda se nije ponovio Sanaderov slučaj, neka zahvali najviše tome što su njegovi protukandidati bili, kod njegovih pristaša još uvijek, omraženi Hercegovci. Njegovim štićenicima Hercegovci i Bosanci su dobri samo kad ginu za Hrvatsku. Tko im je kriv što ih je 64%, od ukupnog broja poginulih u Hrvatskom obrambenom ratu, dalo život za Hrvatsku.
„Nisam mogao vjerovati da kod Hrvata vlada tolika antievropska histerija“, izjavio je jednom prigodom Euron, a mi državotvorni Hrvati ne možemo zamisliti da je nekom čovjeku tijelu bliža košulja od potkošulje. „Mogu što god hoću“, rekao si jedanput u sabornici Eurone. Takvu izjavu nije nikada dao ni Isus, a bio je sin Božji, Eurone. Jesi li zbog toga u dva navrata onemogućio hrvatskim građanima ustavno pravo na referendum?
Eurone, kako si se mogao solidarizirati, 26. 11. 2016. s jugočetničkom proslavom dvadesetogodišnje obljetnice neuspjelog pokušaja rušenja Tuđmanove vlasti preko Radio Stojadina? Eurone, brišeš sa spomenika hosovce i za dom spremne Hrvate, a uvis podižeš petokraku i ćirilicu. Jesi li to napravio u dosluhu s onim partizanima koje je zločinac Tito na smrt odveo na Sutjesci? Nisi ti slučajno poslao vijenac na mjesto njihova poraza. Pošalji takav vijenac i na Blajburg, ako si imalo empatičan ( ti voliš tu riječ), pa će, možda, i hadezeovci početi za tebe glasati.
U sve četiri godine Euronova svevlašća i nedovoljno politički pismeni Hrvati su mogli uočiti da je Euron i izvorni elitist, koji ne samo da ne voli nego i mrzi populiste, narodnjake, one koji su stoljećima čuvali i sačuvali hrvatsku nacionalnu i državotvornu svijest. Svojim manipulacijama, obmanama i prevarama isposlovao si, Eurone, pristupanje Hrvatske Istambulskoj konvenciji i Marakeškom sporazumu. Time si napravio i krivično i kazneno djelo protiv hrvatske obitelji, naroda i države, Eurone. Nedavno si u Saboru isposlovao da Pupavčevi Vlahosrbi, dogodine, sami sebe popisuju i da se u popisu stanovništva može napisati da netko ima dvije matere, dva materinja jezika. Kako te nije strah, ako te nije sram, toga što činiš, Eurone? To je zadnji tvoj ustupak jugočetničkoj bratiji, Eurone, koji će, nadam se, nova hrvatska vlast ekspresno ukinuti.
Tvoj pajdaš iz međunarodnih antihrvatskih diplomatskih voda, Zoki, rekao je jednom prigodom da ste vas dvojica „liberalni demokrati“ – jeste liberali (liberali nemorali), ali demokrati nikako; oba ste dokazani militanti – kojom samo brzinom smičete s funkcija svoje neistomišljenike, vidljivo je i ovih dana.
Na kraju, pitam se, kao i vi poštovani čitatelji, zašto se Euron ponaša ovako kako se ponaša? Je li možda riječ o velikoj nagradi, naknadi, priznanju za uspješno raskopavanje HDZ-a i države Hrvatske, od strane bilderbergovaca, šoroševca, trilateralaca – globalista, koji su ne samo Hrvatima nego i svijetu veći neprijatelji od komunista, nacista i fašista zajedno?

Zagreb, 21. ožujka 2020. Marko Matić
pismo čitatelja