Profesionalni vozači u početku krize koronavirusa bili su u karanteni 3 dana nakon povratka iz inozemstva, sada kada je kriza jača su 24 sata!

0
6726

Čitamo naslov i ne možemo  vjerovati u koga se uzdaje Jutarnji list. Oni dozivaju ovu vlast da učini promjene, iako se do sada pokazala aferaškom, sa čestim smjenama ministara.

20200405_112019Screenshot_20200330-030058_Chrome

Heroji stožera malo ovako, malo onako.

Pa evo kako to izgleda kada vlada djeluje. 240 milijuna kuna oprošteno D. Končaru duga?! Tako će krenuti naše reforme.  U državi koja ima manje od 4 milijuna stanovnika mi imamo 230 000 državnih službenika i namještenika, a Njemačka sa 20 puta više stanovnika  ima 260 000 službenika.

Londonska uprava ima 953 zaposlenih, a u Zagrebu ima 3022 zaposlena u gradskoj upravi. Po toj logici od “samo 8 milijuna” stanovnika manje u Zagrebu,  ispada da su Englezi genijalci prema nama…da ne govorim o Nijemcima ili smo mi prvaci u neradu…

I sada novinar Jutarnjeg doziva neku renesansu nakon korona virusa. 50 000 obiteljskih gospodarstva je uništeno prije ove krize kroz zadnjih 20 godina, baš kao što se sada uništava preko korona krize OPG-ove i radišne seljake u korist prodajnih centara ,koji su prepuni robe iz Italije! Njima se ne dozvoljava raditi zbog korona virusa na isti način kako rade prodajni centri. Njima se ne vjeruje.

Njima se ne dozvoljava  raditi, seljaci moraju imati propusnice do svojih polja, vinograda, a onaj potpuno podivljali Capak si je umislio da je u Sjevernoj Koreji kao i beogradski učenik Božinović. Zamislite koliko je stanje podivljalo da obitelj ne može na polje, već samo jedan član. I tako se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec uništava  se obitelji.

Opet sa druge strane vozači kamiona koji su trebali biti do tri dana u karanteni nakon puta u inozemstvo, sada kada je zaraženih znatno više vlada je donijela odluku da budu u karanteni samo 24 sata nakon povratka u zemlju. Vjerojatno na taj način se pomaže velikim prodajnim centrima, a i dalje se uništava našu poljoprivredu.

FB_IMG_1586221780523

Bolnice otkazuju preglede bolesnim građanima zbog korone, otkazuju se i operacije zbog korona krize. Dok nam zaposlenici u bolnici javljaju da mnogi umrli od koronavirusa su bili u teškoj situaciji i bez virusa i da se ne može kao u našim medijima reći da su umrli  isključivo od virusa.

Nije jasno zašto su kamionđije u karanteni bili prvo do tri dana, a poslije 24 sata, kada je inkubacija 5 dana.  Znači u oba slučaja nedovoljno. Epidemiolog iz jedne naše bolnice pak tvrdi da su bolnički radnici trebali biti u karanteni najviše 5 dana , a svaki duži period ugrožava dovoljan broj djelatnika u službi. Drugim riječima neki epidemiolozi misle drugačije.

I sada ako tome dodamo da 50000-60000 privatnih tvrtki gubi 30 dana dobit svaki dan,  uz sve ove pobrojane probleme sa poljoprivredom, čovjek se pita o kakvoj to renesansi Jutarnji list trabunja?

Ovo je još jedna pila naopako koja govori da je zavladala panika ogromnim gubicima i velikim brojem otkaza i zato postoje mediji koji svaki dan siju strah i stres, a ovom slučaju smiruju kaos koji su zakuhali.

Drugim riječima kontrolirana ludnica, koja uništava one koji nemaju ušteđevinu.

Screenshot_20200405-115706_Facebook

Što ako ovaj tekst orvelovog ministarstva njihove istine radi ogromnu štetu turizmu? Što ako se ovo pokaže kao laž ? Tko će ove orvelovce natjerat da sebe prikažu kao lažljivce?

HOP