DR. DRAŽEN ĐUROVIĆ, KIRURG, BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK U BUJICI: “Milanoviću, Plenkoviću i Jandrokoviću ne bih dao ni tri ovce”

0
3160

VIDEO! DR. DRAŽEN ĐUROVIĆ, KIRURG, HOS-ovac I BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK U BUJICI: “Milanoviću, Plenkoviću i Jandrokoviću ne bih dao ni tri ovce na čuvanje, a ne da nam vode državu!”

Kroz stožer su stvorili atmosferu straha i “nevidljivog neprijatelja” kao u neka druga vremena i sada nas na izborima žele na brzinu, ošišati k’o ovce – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, dr. Dražen Đurović, ugledni kirurg, dragovoljac HOS-a i bivši saborski zastupnik, blizak Domovinksom pokretu Miroslava Škore.

 

Dr. Đurović se u studenskim danima, s 21 godinom priključio HOS-u pa je posebno ogorčen na jasenovačku izjavu Zorana Milanovića, ali i šutnju Andreja Plenkovića: – Milanović me tom izjavom zaprepastio. Ona je, u prvom redu, ružna i nepristojna ukoliko je bilo tko izgovori, a još gore, ako to učini hrvatski predsjednik. Zaključio sam da je riječ o jednom spinu, koji je koordiniran s njegovim političkim suradnikom u ovom trenutku – Andrejom Plenkovićem, gdje će oni zapravo poentirati i jedan i drugi, u situaciji ponovnog antagoniziranja hrvatskog društva. Oni su ti koji stalno otvaraju temu ‘mi ili oni’.

 

Đurović se prisjetio ratnih vremena: – To je bio rat koji je vodila hrvatska sirotinja. U Zagrebu sam vidio da je gotovo sve ono što je bilo iz imućnijih obitelji, posebno iz komunističkih, direktorskih i dužnosničkih, na ovaj ili onaj način, bilo sklonjeno od sudjelovanja u Domovinskom ratu. Tako su i djeca bivših komunističkih vlastodržaca, u koje svakako spadaju i Milanović i Plenković, bili sklonjeni od rata.

 

KOMUNISTI SU SVOJU DJECU SKLONILI OD RATA I ONDA POZICIONIRALI U POLITICI…

 

“Na čelu države nemamo ljude koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, nemamo ih niti ih možemo imati, zato što je cijela generacija koja je sada preuzela upravljanje državom, 90-tih bila sklonjena. Njihovi roditelji prvo su ih sklonili, a nakon toga pozicionirali,” naglasio je u Bujici nekadašnji vojni kirurg.

 

“Kad sam se priključio HOS-u bio sam student medicine i član HSP-a. Nisam nikada služio vojni rok pa me nisu htjeli primiti u nijednu postrojbu Hrvatske vojske, iako sam se javljao dragovoljno u Novom Zagrebu,” prisjetio se dr. Đurović i objasnio svoje motive: “Motiv je naprosto domoljublje. Trebali vam veći motiv ’91. nego da živite u Hrvatskoj i vidite da je država napadnuta da vi tu državu želite i da bi htjeli da ona postoji i opstane? Koji vam motiv više treba u životu?!”
Osjećao sam da je to bio povijesni trenutak – nastavio je Đurović: – Kako prolaze desetljeća, toga smo sve svjesniji. Bio sam mlad, ali sam osjećao da je to taj trenutak te naše generacije, kada smo morali nešto učiniti.

 

ROMAN LELJAK: “DODIKOVE IZJAVE U DONJOJ GRADINI OBIČNE SU NEBULOZE!”

 

Bujica je objavila skandalozne izjave Milorada Dodika, koji je tijekom druge jasenovačke komemoracije za vrijeme korone, u Donjoj Gradini održao jedan od najbizarnijih govora ikada, ponovio je kako je u Jasenovcu ubijeno 500.000 Srba, a čak je i biskupa Josipa Juraja Strossmayera nazvao “učiteljem fašista”. Nitko od službenih vlasti u Zagrebu, kao ni predstavnika Hrvata u BiH, na Dodikove izjave nije reagirao.

 

U emisiju se iz Radenaca u Sloveniji, uživo javio ugledni istraživač i publicist, ujedno i župan Roman Leljak, kako bi prokomentirao Milanovićevu izjavu, uz poseban osvrt na Dodika, koji je zahvalio predsjedniku RH na pljuvanju po ploči HOS-a: – Komunistička vlast je ta koja je rukovodila pisanjem povijesti, a znamo da su pisali lažnu povijest i ona je daleko od istine. To što je govorio Dodik, obične su nebuloze, koje nemaju nikakvih realnih podloga u događajima koji su se zbivali na tpodručju Jasenovca od ’41. do ’45. godine, ali i nakon toga… Od 10. svibnja ’45. godine pa do kraja srpnja iste godine, svakoga dana na ušću Save u Dunav u Beogradu, izvađeno je najmanje trideset tijela koja su plivala rijekom iz pravca Slovenije i Zagreba do samoga ušća. Pregledao sam kompletan Nedićev arhiv od ’41. do ’45. i ni jedno, jedino tijelo u tom periodu nije došlo na ušće! Pronašao sam i slike iz Osijeka, na kojima se jasno vidi da su 17. svibnja u rijeci pronađena tijela ljudi koje je likvidirala OZNA… Puno je Hrvata stradalo u Jasenovcu od ’45. do ’48. godine! Pronašao sam i dokument koji dokazuje kako je samo u jednom danu na tom području ubijeno 3.000 tisuće hrvatskih vojnika. U dokumentu je navedeno čak i ime partizanskog likvidatora, kao i oznaka njegove jedinice. Polako dolazimo do pravih dokumenata i zato me stvarno boli, kada čujem ovakve izjave hrvatskih političara, uključujući i Milanovićevu. Kao što su falsificirali povijest 2. svjetskog rata, mnogi pokušavaju falsificirati i povijest Domovinskog rata pa u tom kontekstu treba gledati i na opasnosti koje proizlaze iz Milanovićeve izjave o HOS-u. Naprosto, ne smijemo dopustiti političarima kao što su Plenković i Milanović da kroje neku novu povijest.

 

Uz Milanovića, Leljak nije štedio ni Plenkovića: – U HDZ-u živi revolucionarni duh komunizma, Plenković ga također ima u sebi i nikako ga ne može pobijediti, on još uvijek živi s tim idealima…

 

SLOVENSKI ISTRAŽIVAČ NAJAVIO OBJAVU TAJNIH DOSSIERA U BUJICI: Novinari koji napadaju Miroslava Škoru, radili su krajem 80-ih za KOS?!

 

Roman Leljak ekskluzivno je najavio kako će u Bujici, čim bude mogao doći u Zagreb, objaviti dossiere pojedinih novinara, koji su radili za službe bivše komunističke Jugoslavije, a danas rade u vlastima bliskim medijima i posebno su zaduženi za napade na dr. Miroslava Škoru: – U beogradskom Vojnom arhivu i u Arhivu Jugoslavije, otvorena je građa starija od 30 godina, koju je čuvao Savez za zaštitu ustavnog poretka. U toj građi je zapisano sve što je radio KOS i što je radila UDBA… Kopirao sam veliki dio tih izvještaja s kraja osamdesetih i iz 1990. godine. S tim dokumentima gostovat ću u Bujici i pokazati ih javnosti! Porazgovarat ćemo i o pojedincima koji još uvijek rade i glavni su u ‘hrvatskom’ novinarstvu, a bili su dio mračne povijesti Jugoslavije. Među njima ima mnogo onih koji pišu protiv dr. Miroslava Škore. Rado ću doći kod vas u emisiju i sve to objaviti…
“Mitovi i gluposti koje je izgovorio Dodik, nemaju veze sa zdravim mozgom. I on to zna, ali pothranjuje mitove jer na taj način manipulira narodom i upravlja tzv. Republikom Srpskom,” kratko se nadovezao dr. Đurović, a onda je nastavio komentirati Milanovića, Plenkovića i Jandrokovića, koje je Milorad Pupovac nedavno javno pohvalio i usporedio s Mesićem, Sanaderom i Šeksom: – Ja njima ne vjerujem već odavno. Niti im vjerujem, niti bi im dao tri ovce na čuvanje! No, nažalost, povjerena im je država i vidimo u kojem nas pravcu vode… Još ostade jedino Bugarska iza Hrvatske, kada je riječ o stupnju razvijenosti unutar EU.

 

ĐUROVIĆ HDZ-ove ZASTUPNIKE USPOREDIO S PARTIZANIMA: “Kada jedan podne, odmah trojica skoče, samo što su partizani skakali na puške, a HDZ-ovci skaču na fotelje – važno je nastaviti bitku!”

 

Dr. Dražen Đurović u Bujci je komentirao moguće raspuštanje Hrvatskog saboru 15. svibnja, kao i izbore koji bi mogli biti raspisani za srpanj: – Posve je logično da će u ovom trenutku pokušati kapitalizirati ničim zasluženi rast rejtinga, kakav nisu imali nit će ga imati, za dva mjeseca.

 

“Koja će budala, osim zastupnika HDZ-a, dići ruku za raspuštanje Sabora,” zapitao se Đurović i potom osvrnuo na SDP-ovce: ”Ako su toliko retardirani, onda neka dignu ruku u ovome trenutku! Pitanje je i hoće li HDZ-ovi koalicijski partneri dići ruku, skupina Bandićevih zastupnika koja nikada više neće u Sabor? Hoće li Saucha dići ruku za to da se raspusti Sabor?”

 

Ako SDP-ovci dignu u Saboru ruke za raspuštanje, stvarno će ispasti ovce za šišanje – nagalsio je dr. Đurović, a na pitanje hoće li ruke dići HDZ-ovci koje je Plenković otpisao, a još su u Saboru, odgovorio je: – Hoće, mislim da hoće… Oni su otpisani što se tiče visoke politike, ali bit će upisani na nekoj nižoj razini, kako to već kod njih ide: “Tko bi gori sad je doli, a tko doli sad je gori”… Njima je najvažnije ostati u tom vlaku i ne ispast iz HDZ-a. To vam je kao u partizanima; kada jedan padne, trojice skoče da uhvate njegovu pušku i nastave bitku! Tako HDZ-ovci skaču na fotelje!

 

Đurović se u Bujici osvrnuo i na izjavu Arsena Bauka, kojom se SDP protivi elektronskom i dopisnom glasovanju, a koju je u Osijeku podršao i šef HDZ-a Andrej Plenković: – Izjava Arsena Bauka je sramotna na više načina, zato što mi imamo mnogo dijaspore. Osim one dijaspore nakon Drugog svjetskog rata i dijaspore iz 70-tih godina, sada imamo novu dijasporu od 2013. godine do danas i to su stotine tisuća ljudi. Bauk podcjenjuje i te ljude, on misli da su to samo glasači jedne stranke. Razmišlja li uopće taj čovjek o stotinama tisuća naših ljudi, koji rade u Austriji, Irskoj i Njemačkoj, koji su odveli svoje obitelji i kojima je sada teško? A da ne spominjem kontekst korona krize…

 

ATMOSFERA STRAHA, PARADE I LAŽNI SPASITELJI

 

Đurović ima svoje mišljenje o korona krizi, načinu njezina vođenja i brzom raspisivanju parlamentarnih izbora: – Tijekom korona krize u Hrvatskoj su poduzete nevjerojatno drastične mjere, radikalne i upitnog političkog legitimiteta. Oni misle provesti izbore praktički u poluvremenu nastavka korona krize!

 

“Zašto ne bi ljudima omogućili da mirno i sigurno, preko sustava e-građana, glasuju na parlamentarnim izborima,” pitao je javno Plenkovića dr. Dražen Đurović: ”Nevjerojatno je da tražiš distancu, pozivaš na ne znam što, plašiš javnost mjesecima, ali ne želiš ljudima omogućiti da u miru svoga doma i sa sigurne distance, glasuju! Da ne moraju stajati u redovima pred biračkim mjestima, prati ruke, nositi maske i slično…”

 

I usporavanje mjera, Đurović vidi kroz izborni kontekst: – Ne bi oni to radili da to nije priprema za izbore! Sada ubrzavaju zato što su svjesni da na jesen stiže jedna teška, duboka recesija, u kojoj će biti “spašavaj se tko može”. U kojoj će se narod i građani koji toga još nisu svjesni, suočiti s realnošću kako korona krize tako i svih ovih mjera, koje su poduzete u protekla dva mjeseca.

 

“Za razliku od tzv. mainstreama, ja nemam preveliko mišljenje ni o tom stožeru, ni o tim mjerama,” otvoreno govori kirurg iz Požege: “Nisam ipresioniran njima. Koronavirus je respiratorna viroza. Jedna u nizu… Znamo o koroni još od 70-ih, 80-ih godina iz udžbenika. Ovo je jedan novi mutirani podtip, opasniji – to sve stoji i mjere se moraju poduzeti, no, one mogu biti različite od države do države, ovisno kakva je politika. U tom cijelom modelu, najviše me smeta ova atmosfera straha. Zašto su oni ljudima nabijali u kosti taj strah?! Čemu to?! Zašto radiš cirkus u onoj nekakvoj garaži, s probranim novinarima, sa zaštitnim staklom?! To su parade! Šatori ispred KB Dubrava, koja stoji prazna… Pa, ono u u Areni… To su metode sustavnog zastrašivanja ljudi! To sustavno zastrašivanje i stvaranje straha je izvrsni poligon za manipuliranje ljudima. Jedanput si ih dobro prestrašio i kada si ih homogenizirao takve prestrašene, počinješ s njima manipulirati… A čime ih plašiš? Plašiš ih nepoznatim neprijateljem. U ovom slučaju je to koronavirus, a u nekim drugim slučajevima i nekim drugim vremenima, to su bili neki drugi ‘nepoznati neprijatelji’. Sistem je ostao isti, a sve ostalo su nijanse. I na temelju tog izazivanja straha kod ljudi, oni se pojavljuju kao “spasitelji” koji su spasili narod i njima zato raste rejting. Pa, ljudi rade svoj posao, svatko od nas radi svoj posao… Ja operiram, Capak tamo sjedi u HZJZ-u i radi kao epidemiolog. Svi mi radimo svoj posao i zato primamo normalnu plaću. Stvarati atmosferu straha i iz toga onda glumiti nekakve “spasitelje” u suradnji s medijima, to je ispod svake razine. Ovakva medijska kampanja u RH nije nikada viđena. I konačno, sada idu brzo poentirati na izborima – što je to?!”

 

ĐUROVIĆ O ‘VELIKOJ KOALICIJI’: “HRVATSKA NIJE NJEMAČKA, KAO ŠTO U SLUČAJU KORONE NIJE ITALIJA!”

 

Ipak, Đurović smatra da se Plenkoviću i “stožernicima” sve ovo može odbiti o glavu: – Gospodarstvo je krenulo nizbrdo i već se počinju osjećati kumulativni učinci. Tvrtke nisu radile, nije se stvarala nova vrijednost. Zdravstveni sustav se suočio s dva mjeseca iščekivanja. Tko broji žrtve koje su se nakupile zbog toga što smo mi kao zdravstvo da mjeseca praktički bili stand by? A da ne govorimo o turizmu… Cijela ta politika oko turizma ove godine dolazi nam na naplatu. Ali nije riječ samo o turizmu, tu je i proizvodnja, poljoprivreda… Čeka nas recesija s puno većim padom BDP-a nego što je to bilo 2008. godine To je pred vratima, oni su svjesni toga i sada će pokušati iskoristiti taj intermezzo; ljude su izmanipulirali i prestrašili, pojavljuju se kao “spasitelji”, sebi su napucali rejting i sad to brže idu kapitalizirati.

 

Na pitanje, ima li Hrvatska alternative, dr. Dražen Đurović bio je jasan: – Vidjeli smo već na predsjedničkim izborima da je Hrvatski narod prepoznao Miroslava Škoru kao alternativu i to je naš posao, naš zajednički poduhvat za parlamentarne izbore. To ćemo i odraditi kao jedna skupina domoljuba, ljudi koji vole Hrvatsku, žena i muškaraca iz cijele zemlje. Ono najbolje što možemo, moramo skupiti, a da nije umreženo, promreženo i umočeno sa i oko HDZ-a. Mi to moramo pokušati ponuditi, na čelu sa Škorom i ja čvrsto vjerujem da on može biti hrvatski predsjednik vlade!

 

Na pitanje, može li ih u tome spriječiti tzv. velika koalicija HDZ-a i SDP-a, Đurović je, bez dlake na jeziku, odgovorio:- Moguća je opcija da će nas njihovi planovi o velikoj koaliciji osujetiti u tome. Neka to učine, no, to će im biti prvi, zadnji i jedini ciklus u kojemu će to učiniti! Neka to učine, ako su spremni, ali Hrvatska nije Njemačka! Kao što Hrvatska u slučaju korone nije Italija, tako u slučaju takvog projekta nije Njemačka… To bi im bilo prvi i zadnji put i nakon toga bi zaista bilo – doviđenja!

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

 

https://youtu.be/-AnvaZLWpWY