Englez za ubojstvo, te ubojstvo u pokušaju dobio 25 godina, a srpski ratni zločinac za likvidaciju obitelji, djece, dobio 15 godina!

0
3568

Britanac Kane Douglas kriv je za ubojstvo, jedno ubojstvo u pokušaju i jednu tešku ozljedu u pokušaju na Zrću 27.lipnja 2018.godine oko 5.30 ispred noćnog kluba Kalypso i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora 25 godina.

Usporedimo li to sa ratnim zločinom za koji su srpski zločinci dobili svega 15 godina u samo jednoj kazni, ispada da srpska nacija u ratu kada ubija djecu bolje prolazi. Na osnovu toga očito treba pasti pravosudni sustav.

Izvođenje zvjerskog ubojstva 18. siječnja 1991. godine nad četveročlanom hrvatskom obitelji Čengić iz istoimenog zaseoka na području Knina okupiranom od srpskih pobunjenika, detaljno je opisao sam ubojica i koljač Slobodan Kovačević, pripadnik TO iz Ervenika (općina Knin).

Takva i slična zvjerstva genocida počinili su pobunjeni Srbi nad Hrvatima s namjerom protjerivanja i iskorjenjivanja hrvatskog stanovništva i svakog traga Hrvata s tih područja. Ovaj iskaz ubojice svjedoči o potpunom izostanku bilo kakve savjesti ili pokajanja zbog počinjenog zločina. Naročito je mučno čitati kako je ubojica priklao i dokrajčio majku pred očima njezine djece.

Izvješće

Zbog toga upozoravamo naše čitatelje slabijeg zdravstvenog stanja i osjetljivih živaca na uznemirujući sadržaj ovog dokumenta.

Zapisnik

U mjestu Ervenik nedaleko od Knina je tada živjela obitelj Čengić. Tata Čengić je bio Hrvat . Mama Čengić Nevenka je bila Srpkinja iz obližnjeg mjesta Zrmanja. Imali su dvojicu malih sinova, Gorana i Slobodana. Čengići nisu imali preživjelih članova.

Damir Travica

Slobodan Kovačević i Damir Travica su upali u njihovu kuću tog hladnog siječnja 1993. godine , te rafalima pokosili Dragu i sina mu Slobodana u dnevnom boravku njihove kuće.

SlobodanKovačević

Majka Nevenka je sa mlađahnim Goranom  prvo upucana, pa priklana, ali nekako je izašla u tome stanju u dvorište te se pokušala spasiti sakrivši se iza nekog kokošinjca. Krvnici su je ubrzo pronašli i ubili, nakon što je nekoliko trenutaka prije toga ista sudbina zadesila i njenog sina Gorana,  zapravo su vani htjeli ubiti psa koji je lajao na njih , te su tada našli nesretnu ženu živu. Tijela svih četvoro su nakon toga zapaljena izgorivši do neprepoznatljivosti.

Službena zabilješka

Za taj zločin krvnici dobivaju svega 15 godina.

Nakon šest godina pravne borbe za izručenje Damir Travica (51), koji je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civila, uključujući ubojstvo cijele obitelji Čengić iz Ervenika iz Engleske je izručen u Hrvatsku, u zagrebački zatvor Remetinac.

Travica je hrvatskim vlastima izručen temeljem molbe koja je britanskoj strani dostavljena još krajem 2002. godine radi izvršenja 15-godišnje zatvorske kazne na koliko ga je u odsutnosti osudio šibenski Županijski sud zbog ratnog zločina protiv civila počinjenog od svibnja 1991. do 20. siječnja 1992. na kninskom području.

Sud je utvrdio da je s još sedmoricom pripadnika srpskih paravojnih postrojbi provodio teror prema stanovništvu hrvatske nacionalnosti, lišavalo ih slobode, odvodio u zatvor u Kninu, maltretirao te da su 18. siječnja 1992. u Erveniku na osobito zvjerski način ubili četveročlanu hrvatsku obitelj, supružnike Čengić, Dragu (39) i Nevenku (32), te njihove sinove u dobi od pet i jedanaest godina.

Za to je dobio 15 godina zatvora?! Sramotna presuda!

HOP