Bliski Trumpovi republikanci dali podršku Škori

0
10053
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Nakon vala prosvjeda u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, , kojemu je policajac prilikom uhićenja koljenom klečao na vratu nakon čega je Floyd preminuo, u brojnim gradovima uveden je policijski sat.

Trump je prozvao tzv. antife iza kojih se skriva duboka država da su oni krivci ove situacije i kaosa u SAD-u.

FB_IMG_1590956971226

Sukob se rasplamsao kada je portal koji se bavi navodno provjerom podataka upozorio Trumpa da njegove informacije nisu istinite. Na način kako su pljuvali kod  nas u svezi izjava Srećka Sladoljeva, tako su prozvali Trumpa slični u Americi. Tašti Trump doslovno je poludio i brže bolje pustio u opticaj odluku koja bi trebala promijeniti odnose prema objavama na Facebooku i Twitteru, te ukinuti cenzuru na tim platformama.

https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/executive-order-preventing-online-censorship/

Iskreno sumnjam jer duboka država je preuzela sve pore svjetskih vlada, što je pokazala preko američkog stožeraša Faucija, kojeg Trump mjesecima ne može smijeniti iako je najavio njegovu smjenu. Mjesecima se svijet ne može otrgnuti od tzv. pandemije od koje ljudi ozdravljuju bez lijeka, a duboka država traži cijepljenje populacije.

Baš u vrijeme pandemije proradili su portali koji skrivaju svako mišljenje  koje sumnja u pandemiju. Iznio sam mnoge dokaze da postoji itekakva sumnja u ovu situaciju i njeno planiranje. Od prve sekunde stojim iza svih stavova dr. Sladoljeva i zapravo vidim stvari drugim očima.

Ne sviđa mi se nimalo što je i Trump propagirao cjepiva, ali znatno drugačijim stilom od B. Gatesa.

Sada je jasno da se Trump mora osloniti na suverenističke pokrete u svijetu da bi uopće opstao u borbi protiv duboke države koja se enormno obogatila pandemijom koronavirusa, a sve njegove poteze za spas američkog gospodarstva pretvorila u prah i pepeo.

U razgovoru sa vrlo utjecajnim republikancem  odmah mi je spočitnuta sumnja u Trumpa kao hrvatskog prijatelja. Ja sam skeptik zbog divljanja muslimana u BiH, gdje se američka politika gubi  u kaosu. Ne vidim da američka politika vidi pogubnost genocidne politike Josipa Broza. Nema kod njih distinkcije Pavelićevog režima i genocida nad Hrvatima 1945. godine od strane zadojenih komunista i velikosrpskih snaga.

Ono što sam doznao iz Republikanske stranke je činjenica da je Škoro dobio “njihovu podršku”, time će se oslabiti bitno položaj HDZ-a, a vjerujem i sve više će se gurati u medijima Domovinski pokret.

Škoro nije gostovao kod Stankovića, ali će uskoro biti kod Bolkovića što je isto pokazatelj u kome će smjeru ići naši kontrolirani mediji. Utjecaj američke strane na našu politiku je ogroman.

Ne zaboravimo da sam  objavio kako Kolinda nije dobila podršku  od Trumpa za predsjedničke izbore i to joj je bio najveći problem u kampanji, a to je odgovor onim spinašima koji ovaj tekst mogu nazvati spinom. Da li je rušenje Kolinde krenulo kroz bojkot izbora, križanjem listića od strane Amera to nitko ne zna.

Ipak je jasno da je to njoj srušilo šanse, a u Bujici poslije izbora bio je prvi gost Peternel koji je njen poraz predstavio kao nešto dobro, pohvalio Milanovića da je kvalitetniji kadar…

Od tada Milanović radi gafove kao da je maloumnik i time diže rejting desnici.

Prijedlog bacanje spomen obilježja HOS-ovcima  u smeće ili cirkus u Okučanima za vrijeme proslave akcije “Bljesak”, pa do cirkusa za Dan državnosti gdje on tvrdi da to nije Dan državnosti može samo izvoditi netko namjerno da bi ojačao položaj HDZ-a pred Škorinu političku oluju ili Škore u odnosu na sve ostale. Siguran sam da to ne radi bez valjanog povoda.

Ovakvim vođenjem škorine kampanje nitko nije previše zadovoljan, jer to ne može osigurati više od 15 mjesta, pa vjerujem da će mnogi mediji uskočiti i popuniti rupe koje sada postoje. Bivši šef stožera Mijić svako malo je imao glupe ispade na štetu Škore u predsjedničkoj kampanji, sada ih nema unutar PR-a, ali je sam PR jezivo trom i dosadan , pa se svodi na mnoge pošalice Škore koji time razbija svu tu dosadu.

Srećom protivnici u SDP-u i HDZ-u toliko su neuvjerljivi da se greške Škore u kampanji manje uočavaju.

Škorine neke kadrovske odluke su svakako razlog otklona jednog dijela birača. Najviše je  razljutio birače  kada je pružio ruku “sumnjivom” umirovljeniku Lazaru Grujiću, jugodirektoru sa čudnom dijagnozom invaliditeta.

Slične greške radi i Bernardić koji je u svoj tor ugurao Beusa i Taritaš koji su toliko uvjerljivi da su svaki dan dio  sprdnje na društvenim mrežama. Kao da je sebi sam odlučio smanjiti šanse?!

Uglavnom zabava počinje…da li će ova podrška ojačati ovisi o položaju Trumpa u SAD-u .

 

HOP