Konzervativizam nastoji sačuvati postojeće, progresivizam se postojećeg odriče i, štoviše, nastoji ga uništiti

0
1915

Piše: Toni Šušnjar
Progresivizam je urođeno uništavalačka ideologija

Dok konzervativizam (lat. Conservare – “očuvati”) nastoji sačuvati postojeće, progresivizam se postojećeg odriče i, štoviše, nastoji ga uništiti kako bi na ruševinama stvorio “novi svijet”. Stoga divljaštvo ljevičarskih prosvjednika u nije iznenađujuće.

Screenshot_20200604-011155_Fri PDF Reader

Iako prosvjednici u skladu sa ljevičarskom ideologijom uništavaju sve što stignu, jedna od važnijih meta su im povijesni spomenici.

Screenshot_20200604-011321_Fri PDF Reader

Konfederacijska statua Generala Leeja je vandalizirana crvenom bojom u Richmondu u Virginiji. Slično je oštećen i spomenik Jeffersonu Davisu. Kipovi u Arlingtonu (Virginia) i Birminghamu (Alabama) su uklonjeni kako bi se spriječilo njihovo vandaliziranje.

Screenshot_20200604-011132_Fri PDF Reader

Isto je napravljeno kako bi se sačuvali kipovi u Aleksandriji. Natpisi “BLM” i “izdajice” su se pojavili na kipu u Charlestonu (Južna Karolina).

Također je nagrđen spomenik Tadeuszu Kosciuzskom u Lafayette parku u Washingtonu. Tadeusz je Poljak koji je služio u američkoj vojsci tijekom Američkog Rata za Nezavisnost. Vandali BLM-a su na spomenik ispisali “BLM” i slogane protiv Donalda Trumpa, te nacrtali svinjsku glavu.

I drugi spomenici diljem juga SAD-a su također vandalizirani. Među nagrđenima su spomenici u Norfolku, Charlestonu, Chattanoogi i Raleighu. U Salisburiyu, uhićena su dva pripadnika konfederacijske memorijalne skupine koji su pokušali zaštititi spomenike od vandalizma. U Bostonu, vandaliziran je spomenik Kristoforu Kolimbu.

20200604_011256

Ovo nije prvi put da su “rasne nepravde” dovele do vandalizma. Slični grafiti su se pojavili na konfederacijskim spomenicima diljem Sjedinjenih Država nakon napada u Charlestonu 2015. godine.
U odgovor na slučajnu smrt Georga Floyda, “Black Lives Matter” protesti su u Ricmondu namjerno zapalili građevinu (kuću?) na Broad Streetu, te su aktivno spriječili vatrogasce od dolaska na mjesto događaja, sa očitim ciljem da dijete koje se u kući nalazilo živo izgori. Dijete je spasila policija.

Protesti su zasnovani na protubjelačkom rasizmu koji gura mainstream progresivna elita. Sama retorika Black Lives Matter je marksističko-revolucionarna, i fokusiraju se na ishod – činjenicu da su crnci znatno češće žrtve ubojstva od strane policije – bez da prouče uzrok – tj. činjenicu da su crnci znatno češće vršitelji nasilnih razbojstava i time znatno podložniji sudjelovanju u nasilnom obračunu sa policijom. Takav pristup promatranja posljedica bez razumijevanja uzroka je tipičan za marksiste. Također je tipično krivljenje cijelog društva – BLM tvrdi da je sve navedeno samo posljedica sustavnog rasizma protiv crnaca.

 

Zbog toga BLM pozivaju na nasilje protiv obilježja sustava – tj. policajaca (“Pigs in a blanket, fry them like a bacon” – “Svinje u pokrivaču, ispržite ih poput slanine”). U srpnju 2016., snajperist vođen ideologijom pokreta je ubio pet policajaca – i to nije izolirani slučaj. Članovi Black Lives Matter negiraju mogućnost postojanja savjesti u policijskim službenicima, čime ih pretvaraju u mete za ubojstvo – budući je nenasilan otpor protiv nekoga bez morala osuđen na propast.

 

HOP