AGENCIJE ZA UTJERIVANJE DUGOVA otkupile su 35 milijardi kuna potraživanja od banaka iako nisu financijske institucije !

0
7890

AGENCIJE ZA UTJERIVANJE DUGOVA ZATVORITI I BLOKIRANE VRATITI U ŽIVOT – EVO KAKO

Upravo je to stav PH.

Nitko ne zna stvarni broj ovih agencija koje su otkupile 35 milijardi kuna potraživanja od banaka do danas. Diskont je bio oko 70%!!!
No, one su od banaka kupile uz 70% diskonta, a od građana žele naplatiti 100%.

Kao saborski zastupnik konsultirao sam se s uglednim sucem Dobronićem, vrhunskim stručnjakom za trgovačko pravo. On smatra da te agencije, koje nisu uopće nikakve financijske institucije ne mogu otkupljivati nenaplaćene kredite od banaka koje jesu financijske institucije pod nadzorom HNB-a, Agencije nisu pod ničijim nadzorom i to sve mirno gleda ova Vlada, ovo pravosuđe, ministarstvo financija, Hanfa i HNB.

Dakle, prodaja takvih dugova agencijama je protuzakonita jer agencije nemaju parvo obračunavati kamate na neotplaćene kredite jer za to nisu ovlaštene i tako nisu osnovane. Takve dugove od banaka mogla bi otkupljivati faktoring društva ili investicijske banke, ali nisu. Time je stvoren nered i nepodnošljiv život građanima koji se često maltretiraju pozivima njima, rodbini, susjedima…

Ovaj problem možemo riješiti u roku tri mjeseca na način da država od agencija otkupi dugove po nešto malo višoj cijeni od one po kojoj su one kupile od banaka i dalje vodi naplatu prema građanima. Građani bi na kraju trebali vratiti samo oko 40% stvarnog duga.

Jednostavno, realno i konačno rješenje.

Ako želite konačno rješenje svojih muka i miran život onda 238 000 građana mora izaći na izbore i reći da ne žele biti više dužničko roblje i živjeti život u blokadama. Ako građani ne žele ovakvo konačno rješenje onda se ne trebaju žaliti. Toliko je blokiranih i ovršenih da bi njihovi glasovi bili vjerojatno druga politička opcija u Saboru. Uz vašu masovnu podršku pojmovi: blokirani i agencije postat će prošlost.

 

Hrvatska je okupirana i to našim novcem!

Dr. Ivan Lovrinović