Bliska suradnica Ruže Tomašić raspustila kozervativce u Dubrovniku sa svojim članstvom zbog neslaganja oko mandata i kandidature Tomašićke

0
3459

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
SA IZVANREDNE SJEDNICE GO HKS DUBROVNIK

Obaviještavamo javnost da je dana 7. lipnja 2020. god. održana je izvanredna sjednica GO HKS Dubrovnik koju je sazvala predsjednica Podružnice dr. sc. Dražana Martinović Mamić.

IMG-20200609-WA0001

Povod sazivanja je nezadovoljstvo dr. Martinović Mamić koja je 5. lipnja dala ostavku na mjesto predsjednice Podružnice GO HKS Dubrovnik i koordinatorice Hrvatskih suverenista te zatražila ispis iz članstva stranke.
Razlog je posljedica odluke središnjice HKS za koju je doznala i potvrđena joj u telefonskom razgovoru u petak navečer 5. lipnja od strane predsjednika HKS Gosp. Marijana Pavličeka a potom i dopredsjednice Gđe Ruže Tomašić kako će umjesto Gđe Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u našoj X izbornoj jedinici, ukoliko bude izabrana a neće ići u Sabor jer je odlučila ići u mirovinu od 30. 06. 2021. god., umjesto nje ići Gosp. Marko Milanović Litre (bez obzira na mjesto na listi i broj osvojenih glasova ) koji jeste član HKS ali živi i radi u Zagrebu. Kako na listi nije nitko iz Dubrovnika kao drugog grada po veličini u našoj X izbornoj jedinici i smatrajući kako je nekorektno da netko iz druge izborne jedinice konkretno iz Zagreba ide na listu naše izborne jedinice sukladno takvom dogovoru iako je to po važećim zakonima moguće ali nije moralno i prihvatljivo članovima podružnice. Martinović Mamić je bilo ponuđeno mjesto na listi u XI izbornoj jedinici nakon što je sama bila predložila Tomašić i Pavličeku ako treba pomoći a nema adekvatnih kandidata, što bi joj inače bila čast da nije 5. lipnja navečer saznala za planirane neprihvatljive i po stranku zapravo štetne aranžmane u našoj X izbornoj jedinici.

 

Nazočni članovi su iskazali nezadovoljstvo i predložili da se nazove još jedanput predsjednika Pavličeka koji se nije javio na tri telefonska poziva prekidajući iste te je pozvana Gđa Tomašić koja je u telefonskom razgovoru rekla da je odluku prepustila gosp. Pavličeku i da ona ide u mirovinu od 30. 06. 2021. god. te da nije odgovorna za liste ona nego Pavliček , kako ništa nije sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide mladi član HKS Marko Milanović Litre jer da „i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi“! Gđi Tomašić dr. Martinović Mamić je još jednom rekla kako će takvim njihovim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu, konkretno sada bi to bio Marko Milanović a da je već odlučila kako će ju u Europskom parlamentu od 30. 06. 2021. mijenjati Gosp. Iličić koji je predsjednik HRAST a. Rečeno joj je ponovno sve što je Martinović Mamić prenijela članovima da je rekla u prethodnom tel. razgovoru i Tomašić i Pavličeku, kako će se birači osjećati prevarenim zbog čega ćemo i kao HKS i Hrvatski suverenisti biti diskreditirani zbog takve svojevrsne izborne prevare te da nitko od birača neće nam htjeti dati glas i nećemo imati nikakve šanse na narednim lokalnim izborima koji su početkom 2021. god. , zapravo stranka uništena kao i njena reputacija na kraju odlične karijere, te kako je izgleda Škoro uspio uništiti HS. Rečeno je kako ćemo mi ako ne promijene odluku i umjesto Marka Milanovića na našoj listi u X izbornoj jedinci ne bude netko drugi npr. iz Dubrovnika ili DNŽ donijeti odluku o raspuštanju Podružnice i većina se ispisati iz članstva a neki članovi moguće preći u drugi stranku zbog takvih nedemokratskih postupaka središnjice o čemu su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS a u dogovoru sa Gosp. Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista ( HS) u ime HS po njihovom dogovoru sa dr. sc. Miroslavom Škorom. Naglašeno ja da takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući a nije niti u skladu sa Statutom stranke. Gđa Tomašić je ostala čvrsto pri svom tj. njihovom stavu a Pavliček se nije javio zbog čega je na javno glasanje stavljen prijedlog o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik što je jednoglasno prihvaćeno.
Članovi su se usuglasili da se o navedenom izda priopćenje za medije.

Sa poštovanjem
dr. sc. Dražana Martinović Mamić