Božinovićevi stožerasi zatvaranjem granice napunili NEUM turistima i uništili Makarsku rivijeru

0
5403

NEZAPAMĆENA POTRAŽNJA ZA SMJEŠTAJNIM KAPACITETIMA U NEUMU: Evo šta se dogodilo nakon odluke hrvatskih vlasti o karantinu za državljane BiH… (VIDEO)

Vijest o odluci hrvatskih vlasti da bh. državljani nakon ulaska u Hrvatsku moraju u obaveznu samoizolaciju iskoristili smo poslovno i pomogla nam je da izvučemo turističku sezonu, kazao je u Dnevniku 2 BHT1 Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Općine Neum

“To upravo i činimo budući da zadnja dva dana bilježimo nezapamćenu potražnju za smještajnim kapacitetima u Neumu. Već ovaj vikend nema više slobodnih soba i mislim da, ako se nastavi ovim tempom, da bi sezona mogla biti veoma uspješna”, naglašava Krešić.

FB_IMG_1593048049177

On dodaje da u Neum dolaze uglavnom domaći turisti, dok se bilježi i porast broja turista iz Srbije.

FB_IMG_1592949420017FB_IMG_1592581754183

“Možemo kazati da nas u ‘špici’ očekuje rekordna sezona, međutim, nama niko ne može vratiti izgubljena tri-četiri mjeseca u podsezoni. Ne smijemo se opustiti i moramo se pridržavati svih epidemioloških mjera jer jedan krivi potez nasmože vratiti na početak”, upozorava Krešić

Govoreći o gubicima tokom predsezone kada je pandemija bila na vrhuncu, Krešić navodi da se radi o više desetina miliona maraka.

“Sezone nije bilo nikako, promet je sto posto stao u tom razdoblju. Međutim, nismo se nadali ovolikoj potražnji i ovom broju broju bookinga koje bilježimo u protekla dva dana. Taj trend se nastavlja i mi se veselimo tome. Nadamo se, ukoliko se ta pandemija smiri, da će se sezona produžiti i na deveti i deseti mjesec. Onda ćemo moći govoriti o koliko-toliko uspješnoj sezoni”, rekao je Krešić u razgovoru za BHRT.-izvor S. Bosna.

HOP