‘Onemogućio je stožer našoj djeci da polažu državnu maturu u RH i samim tim im onemogućio upis fakulteta, zato pozivam da nitko ne glasa za HDZ!

0
7816

“Postoje trenutci kada se pređu sve granice, ili u slučaju BiH Hrvata kada ti zatvore sve granice.

Upravo to nam je uradila trenutna vlast u RH, nama, jednom narodu podjeljenom neprirodnom granicom na dvije države, neodvojivom biću Hrvatske, kako nam tepaju kada im trebaju glasovi ili kako nas trenutno zovu “istočnim susjedima”.
Nikada nisu uspjeli razumjeti koliko BiH Hrvati vole Hrvatsku, koliko je doživljavaju kao svoju i koliko daleko su spremni ići u dokazivanju te ljubavi.

Nisu vidjeli tu količinu ljubavi ni devedesetih kada su tisuće i tisuće Hrvata iz BiH ginule po svim ratištima u Hrvatskoj i BiH.

Onaj tko voli spreman je i oprostiti pa smo im oprostili i to što su dekretom sa Pantovčaka ukinuli Herceg Bosnu, onu istu koju smo u ratu krvavo izborili i odbranili. Za uzvrat su nam svake godine slali novce da kupimo opanke za naša Kulturno-umjetnička društva.

Bez obzira na stotine tisuća raseljenih i protjeranih, tisuće poginulih i desetine tisuća ranjenih BiH Hrvata u ratu, bez obzira što smo dobili vreću opanaka za ukidanje onoga što smo krvavo izborili, oprostili smo jer volimo.

 

Oprostili smo i kada su našim generalima nepravedno optuženim u Den Haagu naplaćivali kopiranje dokumenata u Saboru one iste Hrvatske za koju su se borili, kada su knjige naših generala koje je čak i Haaški sud uzimao kao relevantan izvor podataka proglašavali šundom i naplaćivali PDV, oprostili smo i gromoglasnu šutnju službenog Zagreba kada su pokušali cijelu Herceg Bosnu proglasiti Udruženim zločinačkim poduhvatom, sve smo opraštali jer su “naši”.

Lijepo su nam pričali pred svake izbore kako smo mi čak i u Ustavu i kao takvi njihova obaveza, redovno slali novce za opanke a mi smo opraštali.

Ja više opraštati ne mogu i neću.

Ne zbog toga što smo sinoć od strane bivšeg predstojnika Ureda Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića a trenutno uvaženog Ministra postali samo “Istočni susjedi”.

Ne zbog toga što državljani Rumunije, Bugarske, Slovenije, Italije, Austrije itd, itd … mogu bez mjera izolacije ući u RH a mi, državljani Hrvatske koji živimo u BiH ne možemo.

Ne ni zbog toga što naši gospodarstvenici koji su u svoje podružnice i tvrtke u RH uložili milijune eura ne mogu otići do svojih tvrtki.

Ne mogu oprostiti jer su dirnuli u ono što mi je najsvetije.

Dirnuli su u našu djecu, našu budućnost.

Narod bez obrazovanih mladih nema budućnosti bez obzira na sve žrtve koje je podnio.

“Nacionalni stožer” je sinoć uz to što nas je proglasio samo “Istočnim susjedima” onemogućio našoj djeci, našoj mladosti, našoj budućnosti da polaže državnu maturu u RH i samim tim im onemogućio upis fakulteta u RH.

Imajući u vidu kako je Nacionalni stožer sastavljen isključivo od članova HDZ-a, pozivam sve BiH Hrvate, kao i Hrvate u RH koji su porijeklom iz BiH a koji su imali namjeru glasovati za HDZ da se pridržavaju svih mjera Nacionalnog stožera.

Neka izbjegavaju okupljanja i kontakte, izlazak na glasovanje je van razumne sumnje mjesto gdje se može zaraziti.

Stoga pozivam sve one koji su imali namjeru glasati za HDZ da taj dan po uputama Nacionalnog stožera ostanu kod kuće.
Neka ostanu jer opanci nisu zamjena za generaciju pravnika, doktora, profesora, inžinjera….”-hrvatski političar u BiH Mario Karamatić.