‘Faktograf -Ne vrijeđajte me, pa tako ni druge, nismo idioti, a ni vaše ovce!’

0
2971

FAKTOGRAF ORWELLOVSKO MINISTARSTVO ISTINE PROVODI TEROR!
PROTESTIRAM protiv vašeg manipulativnog iznošenja samo VAŠE ISTINE

Arna_Sebalja2

Arna Šebalj piše

U privitku vam dostavljam moje protestno pismo i tražim da se na navedeno očitujete jer vaša postupanja nemaju više smisla tim više što nisu utemeljena, a vaša neznanja se manifestiraju kroz vaše komentare o ISTINI.

Ne vrijeđajte me, pa tako ni druge. Nismo idioti a ni vaše ovce.
Plaćeni ste odlično od vaših nalogodavaca, jasno nam je da nešto morate i odraditi, ai dajte učite ili dovedite stručnije od sebe.
Ulazite u opasnu zonu nezakonitog postupanja što će zasigurno izazvati mnoge pravne postupke. Sad se ne pozivate na Konvenciju o ljudskim pravima, njenom članku 19., sad vodite orwellovske “istine, ali bez znanja.

ZA:
Glavni urednik: Petar Vidov
[email protected]
Zamjenica glavnog urednika: Sanja Despot
[email protected]

FAKTOGRAFCI,
Melisa Skender,
danas ste me ozbiljno naljutili.
Vašeg nekompetentnog ponašanja te tumačenja koja odrađujete po direktivama svojih nalogodavaca prelazi već svaku granicu. Vrijeme je poduzeti i pravne radnje.
Orwellovskog ministarstva istine je dosta. Vaše tvrdnje koje iznosite samo na neke dijelove tekstova, koji se vama čine osobito neistinitima, a druge sasvim ispustite pokazuje kako vaš parcijalni rad zaista nema koristi kako to lijepo znate kreći – kao i kontrolori istine po portalima – „za zjednicu“!
U dva prethodno objavljena teksta kojih sam potpisnik i pored svakog navedenog argumenta, izvora, citiranja vi tvrdite kako NISU ISTINITI!

FB_IMG_1593244901948
Vi znanstvene radove, stavove znanstvenika, nobelovaca, proglašavate iz samo vama znanih razloga (a znani su i nama, nismo ovce) neistinitima.
Koje su vaše kompetencije? Kakva obrazovanja imate i s kojim znanjima raspolažete?
Kažete u vašem osvrtu o ISTINI kako „tekst manipulativno koristi i infografiku“!
Zar redakcija, uredništvo medija, u ovom slučaju portala, nema pravo i slikovno neki tekst urediti? To vam ovdje smeta a jel vam smeta ovo, jeste li se oko ovoga oglasili, kada?

 

U svom javno objavljenom komentaru tvrdite:
„No, autorica teksta kreće od pogrešne pretpostavke da Uredba o mjerama zaštite od ionizirajućeg zračenja te postupanjima u slučaju izvanrednog događaja uređuje i postupanje u okolnostima pandemije koronavirusa.“
Temeljem čega ste utvrdili da je riječ o POGREŠNOJ PRETPOSTSAVKI? Ja nisam baš ništa PRERTPOSTAVLJALA. Ja sam postavljajući pitanje (citiram sama sebe) tog dana 18. lipnja 2020.:
„Što ovo znači za narod Republike Hrvatske?
Sprema li se to neka diktatura u okolnostima koje dolaze, kad će se već „teoretski dolazeći drugi val covida“ kako jutros u emisiji HTV 4 reče ( do sad uvijek trezvenih i stručnih stavova) dr Bernard Kajić.
Svašta se tu skriva iza mnogih riječi koje otklanjaju nadležnost dosadašnjih tijela te se sve prepušta u „ruke“ Ministarstvu unutarnjih poslova. Eventualno još i nekom drugom.

Zašto se ovo radi baš sad? Zašto je razvlašten svih ovlasti Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost?

received_2874599265988366

Zar nije bilo vremena raspraviti tu neku direktivu EU Vijeća iz prosinca 2019.?
Koliko možemo još očekivati iznenađenja od ove Vlade?

Lijepo piše na njihovim stranicama: „Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici.“
Gdje ja ovdje pogrešno PRETPOSTAVLJAM?

 

I nadalje, kako to da se ničim niste osvrnuli na čudnu (u najmanju ruku) ali i nepotrebnu zamjenu riječi u istoj Uredbi? Kako to da vas ničim nije potaknulo na razmišljanje pa i na komentar oko izmjene riječi u točki 12 iste uredbe? Prije svega sam pravnik i znam kako to biva kad se krene tumačiti pojedine odredbe. A tek riječi!

Točno je da ovo postupanje Vlade nije oružana pobuna stvarnim oružjem, no ovakvo donošenje Uredbi sa zakonskom snagom može imati dalekosežne posljedice kojima je cilj potpuno preuzimanje vlasti, potpuna kontrola. Kako već imaju potpunu kontrolu nad medijima, čak i vojskom, u ovom segmentu djelovanja imaju i nad policijom. Zašto je to problem reći? Ovo je samo jedna od Uredbi koja će na ovaj način biti donesena. U ovim vremenima globalnog straha, biološkog eksperimenta te uskoro i prisile na puno toga vlastodršci će samo nastaviti odrađivati zadaću već poodavno zadanu.
A sad su vidjeli da narod niti zna a niti ga zanima. NOVA DOZA STRAHA STIŽE.

 

Uredba je jedan od značajnijih akata jer poprima zakonsku snagu, te je u vremenu tzv tehničke Vlade uvijek treba izbjegavati donositi – riječima te njihovom manipulacijom može i te kako u konkretnim okolnostima različito tumačiti, točnije, tumačiti prema potrebi. Tim više što se ova Ureba odnosi na onu iz 2018. godine te na tijelo državne uprave, tada Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, koji je prestao je s radom 1. siječnja 2019. Postavlja se pitanje što se čekalo godinu i pol dana?
Da je ovo točno potvrđuje i mail koji preuzeh iz Fonda za financiranje razgradnje NEK jer sam upit oko ove žurne izmjene Uredbe poslala Zavodu (za koji nisam znala da je prestao s radom 1. siječnja 2019. ali tako i Fondu za financiranje razgradnje NEK, obzirom da se Uredba iz 2018. u članku 5. točki a) eksplicitno dotiče nuklearne elektrane Krško.
Odgovor mailom iz Fonda:

Sanja Miščević [email protected] 19. 06. 2020. 09:23

prima Kristina, ja, [email protected]

Poštovana,
Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost prestao je s radom 01. siječnja 2019. godine sukladno zaključku Vlade Republike Hrvatske o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, a sve obveze i ovlasti bivšeg Zavoda tada su implementirane u Ministarstvo unutarnjih poslova.

Sadašnje ingerencije Vlade trebale biti isključivo tehnički poslovi. No, Vlada donosi Uredbu sa zakonskom snagom, uvodi u uporabu digitalizirane (čipirane) osobne iskaznice, za koje zakon nije donesen jer nema Sabora (ministar Aladrović s Karlom Starčevićem u Ogulinu upravo pušta u primjenu aplikaciju eNovorođenče, a za što je neophodna
e osobna iskaznica). Kako lukavo prisiljavanje ljudi na ishođenje čipiranih osobnih iskaznica jer onda mogu i do ENovorođenčeta.
Puno toga će se provući u ovom vakumu vlasti i totalnom nezainteresiranošću kako kandidata tako i stranaka za buduću vlast. Zar je zaista moguće da niti jedna stranka nema ljude koji bi pratili rad tehničke Vlade?
Gdje su sada ustavni suci?! Šute.
Ovim izmjenama i dopunama same Uredbe trebao bi se pozabaviti poveći ekspertni tim. Ali već površnim pregledom i laiku upada u oči tih par zaista neobičnih i nepotrebnih izmjena.
1.izraz „zaklanja“ mijenja se u „sklanja“.
ZAŠTO?!

Nije li to scenario: locirati (razmak 2 m), identificirati (e-osobna), skloniti?!
Sklanjanje se u hrvatskom jeziku inače ponajviše koristi u smislu deklinacije (imenica, glagola,
brojeva ….) , ali može značiti i uklanjanje (ili nedaj Bože likvidaciju!).

2.umjesto Zavoda (koji je u praksi razvlašćen prije više od godinu i pol dana) sve OVLASTI se prenose sad na POLICIJU i STOŽER(E) , glavni i lokalne.

3. i zašto bježati od mogućnosti da POLICIJA I STOŽER(I) mogu činiti DOSLOVNO SVE ŠTO IM SE PROHTIJE.
Što nam je jamstvo da to neće biti baš tako? Nisu li ljude u samoizolaciji prije dva mjeseca nazivali „teroristima“ te im naplaćivali kazne od 8 tisuća kuna?
Samo prije 6 dana u tom tekstu navela sam pretpostavke koje su moguće, bila mi je u svemu vodilja i izjava dr. Bernarda Kajića. Zar se to samo dva dana kasnije nije počelo odvijati?
Ako sve ovo nije međusobno umreženo, a zasigurno je, onda čemu nakon 2 godine raditi ove, rekla bih, kozmetičke izmjene i dopune Urebe sa zakonskom snagom u kojoj su se izmijenile 4 riječi a u svim člancima gdje su neka tijela imala određene uloge iste je preuzela POLICIJA! Ups, Ministarstvo unutarnjih poslova! ZAŠTO?

Zar baš to nije bio glavni cilj izmjena ove Uredbe?

Očekujmo i mnoge druge akte u ubrzanoj izmjeni tehničke Vlade.

Zanimljivo je kako vi obrazlažete svoje utvrđivanje NEISTINA. Koliko vidim iz tih tekstova vama su strani pojmovi – stilska izražajna sredstva – koja svatko uči u nižem srednjoškolskom obrazovanju . Istina, lako ih je zaboraviti. A najlakše da se mora slušati nalogodavce.

Zanimljivo je isto kako vas u mnogim drugim tekstovima iz medija , a navodim ih mnoge na kraju ovog teksta, nije smetala riječ PUČ! U ovom tekstu ona je samo figurativno i stilski dala značaj naslovu i samom problemu. No vi o tome nemate pojma. Stoga predlažem svima vama obnovite svoja znanja o stilskim izražajnim sredstvima.

Znate i vi uopće što su: ironija, paradoks, poredba, hiperbola?

Pa vi bi ste i velike Matoša, Krležu, Ujevića proglasili lažovima!

A da sam u pravu evo citirat ću vam jedan tekst iz 1909. velikog Antuna Gustava Matoša u kojem je pisao o tome kakav smo, mi Hrvati, narod. A pisan je prije svih Jugoslavija i sličnih anacionalnih državnih parodija! Napominjem, koristila sam se člankom:

Što bi danas GOVORIO MATOŠ? S portala dnevno.hr od 21. svibnja 2015.

Tako je naš veliki Gustl pisao 1909.:

„Napredna Hrvatska je tamo gdje nema Starčevićeve misli. Najbolji Hrvati su Srbi. Glavni branilac ustava i hrvatskog prava je Pribičević. Glavni izdajice hrvatstva su Frank i Hrvatsko pravo. Dopušteno je s oduševljenjem besjediti samo o kralju Petru. Napadati vjeru je najbolje sredstvo širenja pučkog morala i patriotizma. Katoličanstvo je barbarstvo i zločin. Treba ga iskorjenjivati kao najveću narodnu nesreću. Pravoslavlje je narodno, hrvatsko i kulturno. U popadije dakle ne diraj ni prstom, a kamoli jezikom ili perom.
Laž je najbolje sredstvo u borbi za istinu!
Eugen Kvaternik je nitkov.

Najbolje sredstvo u borbi za istinu je laž.

Hrvatstvo treba uvijek prikazivati kao misao ropstva umnog i političkog, a srpstvo treba riječju i perom slikati kao ideal političkog i kulturnog hrvatstva. Treba naše katoličke popove napadati jer je kod Srba inteligencija u slozi sa sveštenstvom. Omalovažavanje hrvatske povijesti treba svojski širiti i u Pešti tužakati Hrvate. Najveće djelo naprednjačko bilo bi – ubiti Franka. Najslobodoumniji hrvatski umjetnik je nosilac reda sv. Save… Našoj naprednoj stranci je kum čiča Pribičević. Najpokvareniji i najpodliji dio naše omladine su starčevićanci… Naprednjaštvo najstrože zabranjuje slaviti sve svece osim hrvatskog prosvjetitelja sv. Save. Pjesnik Baudelaire je kreten jer je o njemu pisao starčevićanac. Najveći rodoljubi su Khuen i Košut jer su obojica pomagali srpsku propagandu. Najbolji hrvatski književni list je Srpski književni glasnik. Naš moral zahtijeva da književniku koji nije naprednjak ne platimo honorara, da ga denunciramo policiji i da ga napokon naši kritičari proglase budalom i propalicom. Najbolji naši saveznici proti starčevićanskoj omladini su furtimaši.

Najpouzdaniji način širenja hrvatske kulture je štampanje i pomaganje taštih grafomana muškog, ženskog i srednjeg roda. Zagreb treba pretvoriti u Zabrdo ili, barem, u Zagreb.

Ne stvorivši ništa, ama baš ništa, u literaturi, naprednjaci moraju tvrditi da je njihov literarni pokret – uspješan. Kada pravoslavni i socijalisti po ulici biju, tuku i izazivaju, to je kultura. Kada se starčevićanci usuđuju braniti, to je zizibambulizam! Supilo je zlatan „čoek“ jer mu beogradska skupština šalje javno trostruki Živeo, a Harambašić je izdajica jer ga takvim smatraju Supilo i beogradska Skupština. Stodlaka, upravo Smodlaka je hrvatski rodoljub jer je sumnjiv Stjepanu Radiću i jer šuruje s Talijanima i jer mu braća uče školu u hrvatskom Beogradu. Najnesebičniji prijatelji hrvatskog nepodmitljivog novinarstva su beogradski novčari. Abcug papa! Živio nasljednik Strossmayera, črezvičajni naš rodoljubac Gospodin Patrijarh pod Magarećim Bregom… Najbolja preporuka za jedinu kulturnu stranku u Hrvatskoj je češko prezime. Ideja nacionalizma je najveća opasnost za narod hrvatski.

 

Ćirilica je najkulturnije pismo i treba je širiti, jer ćirilicom ne pišu nekulturni narodi kao Francuzi, Srbi, Dubrovčani, Englezi, Talijani itd. Ukratko, najveća opasnost Hrvatu je ime Hrvat. Najveća nesreća za Hrvatsku je – hrvatstvo, hrvatska misao. Amin.“
Tako je govorio Matoš.

Screenshot_20200627-125258_YandexMail

Zar i danas nije sve isto? Stoga probajmo Matoševe „naprednjake“ nazvati npr. antifašistima i prispodobimo njegov tekst današnjem vremenu. On bi glasio ovako:
„Antifašistička Hrvatska je tamo gdje nema Starčevićeve misli. Najbolji Hrvati su Srbi. Glavni branilac ustava i hrvatskog prava je Pupavac. Glavni izdajice hrvatstva su Tuđman i Hrvatsko slovo/tjednik. Dopušteno je s oduševljenjem besjediti samo o drugu Titu. Napadati vjeru je najbolje sredstvo širenja jugoslavenskog morala i patriotizma. Katoličanstvo je barbarstvo i zločin. Treba ga iskorjenjivati kao najveću narodnu nesreću. Pravoslavlje je narodno, jugoslavensko i kulturno. U popadije dakle ne diraj ni prstom, a kamoli jezikom ili perom, ali laj protiv katoličkih svećenika i celibata. Ante Gotovina je nitkov. Najbolje sredstvo u borbi za istinu je laž. Hrvatstvo treba uvijek prikazivati kao misao ropstva umnog i političkog, a srpstvo treba riječju i perom slikati kao ideal političkog i kulturnog jugoslavenstva. Omalovažavanje hrvatske povijesti preko Jakovine i Klasića treba svojski širiti i u Bruxellesu tužakati Hrvate. Najveće djelo antifašističko bilo bi – ubiti Tuđmana. Najslobodoumniji hrvatski umjetnik je Oliver Frljić, nasljednik Ljubomira Micića… Našoj antifašističkoj stranci je kum čiča Buda. Najpokvareniji i najpodliji dio naše omladine su starčevićanci…

Antifašizam najstrože zabranjuje slaviti sve svece osim srpskog prosvjetitelja sv. Save. Pjesnik Baudelaire je kreten jer je o njemu pisao Slobodan Novak. Najveći rodoljubi su Josipović i Mesić jer su obojica pomagali srpsku propagandu. Najbolji hrvatski književni list su Novosti. Naš moral zahtijeva da književniku koji nije antifašist ne platimo honorara, da ga denunciramo udbi i da ga napokon naši kritičari proglase budalom, propalicom i kretenom. Najbolji naši saveznici proti starčevićanskoj omladini su knindže. Najpouzdaniji način širenja hrvatske nekulture je štampanje i pomaganje taštih grafomana muškog, ženskog i transrodnog roda. Zagreb treba pretvoriti u Zasrb ili, barem, u Zagjug. Ne stvorivši ništa, ama baš ništa, u literaturi, antifašisti moraju tvrditi da je njihov literarni pokret – uspješan.

Mesić je zlatan “čoek”, a Tuđman izdajica
Kada antifašisti i Occupy Croatia po ulici biju, tuku i izazivaju, to je kultura. Kada se branitelji usuđuju braniti, to je nekultura! Mesić je zlatan „čoek“ jer mu beogradska Skupština šalje javno trostruki Živeo, a Tuđman je izdajica jer ga takvim smatraju Milošević i beogradska Skupština. Žutodlakić, upravo Josipović je hrvatski rodoljub jer je sumnjiv Hrvatskom etičkom sudištu i jer šuruje sa Srbima i jer mu drugovi uče školu u hrvatskom Beogradu. Najnesebičniji prijatelji hrvatskog nepodmitljivog novinarstva su beogradski novčari. Abcug papa! Najbolja preporuka za jedinu kulturnu stranku u Hrvatskoj je srpsko prezime. Ideja nacionalizma je najveća opasnost za narod hrvatski. Ćirilica je najkulturnije pismo i treba je širiti, jer ćirilicom ne pišu nekulturni narodi kao Francuzi, Srbi Dubrovčani, Englezi, Talijani itd. Ukratko, najveća opasnost Hrvatu je ime Hrvat. Najveća nesreća za Hrvatsku je – hrvatstvo, hrvatska misao. Amin.“
Eto, u hrvatskoj povjesnici sve se na vlas ponavlja, kako prije stotinu godina, tako i danas.

No tada 1909. dok je Matoš pisao svoje sjajne misli kao velikan književne moderne nije bilo Faktografa, a zamislite što bi bilo da ga je bilo? Ne bi bilo Matoša! Istina, ni danas ga nema, satiru ga svi redom, od institucija koje bi ga trebale čuvati kao malo vode na dlanu na istočnoj granici republike Hrvatske u našem Srijemu, a sve rade, kako Matica hrvatska tako joj i podupirateljica ministrica Obuljen s Ministarstvom kulture, da nam Matoša nema.
A sad evo za vas FAKTOGRAFCI malo naslova, sve još od 2010. Zanima me kad ste na novije naslove reagirali gdje se nalazi riječ PUČ?
Zašto niste?
I zašto je baš sad ta riječ PUČ izazvala toliku pozornost?
Ima razlog, sigurna sam.

Mr. sc. Arna Šebalj, dipl. iur.

Neki od članaka koji u naslovu ali i u tekstu sadrže riječ PUČ:
U PODNE KREĆE NAPAD NA PLENKOVIĆA! Udruženi …
portal.braniteljski-forum.com › blog › vijesti › u-podne…
25. sij 2020. – Udruženi konzervativci pripremili puč! … Mislim da će na izborima u HDZ-u pobijediti onaj kandidat koji umjesto svoga ega ponudi momčad i …

Otkrivamo sve oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u … – 7dnevno
www.7dnevno.hr › Vijesti
1. velj 2020. – … prvi službeni izazivač predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima. Kovač u svojevrsni puč ne ide sam, uz njega su stali konzervativci …

Kraj ili nastavak sanaderovskog prezidencijalizma?
hrcak.srce.hr › file
Predsjednika Vlade i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u srpnju. 2009. i pokušaj … kim pučem pokušao vratiti u aktivnu stranačku i nacionalnu politiku, pravdajući …

Hrvat iz New Yorka: Plenković dugo pripremao puč u HDZ-u i …
www.hop.com.hr › 2018/12/23 › hrvat-iz-new-yorka-p…
23. pro 2018. – … Plenković dugo pripremao puč u HDZ-u i državni udar u RH uz pomoć tajnih službi, odnosno, Božinovića i Šeksa. Kako izgleda, Vargu su u …

Puč Ivana Penave ispuhao je Plenkovićevu nadmenost i gard …
www.24sata.hr › kolumne › puc-ivana-penave-narusio-…
20. svi 2020. – Izlazak Ivana Penave i svih HDZ-ovih vijećnika iz stranke najveći je stranački puč u zadnjih dvadesetak godina. Kulminacija je to sukoba …

HDZ: “Puč u SDP-u?”; SDP: “Čemu nervoza? Nadamo se da …
republika.eu › novost › hdz-puc-u-sdp-u-sdp-cemu-nervo…
Politika 17.12.2015. 07:27. RASPRAVA NA TWITTERU. HDZ: “Puč u SDP-u?”; SDP: “Čemu nervoza? Nadamo se da vas nije hakiralo”. Nakon što je cijelu …
Hasanov puč u HDZ-u: “Neće meni partija … – Express.hr
www.express.hr › top-news › hasanov-puc-u-hdz-u-nec…
27. ruj 2016. – No s obzirom na sadašnje prilike u HDZ-u, odnosno nezadovoljstvo takozvane desne struje čiji je predvodnik upravo Hasanbegović, bliže su …

U HDZ-u se pokušava provesti scenarij povratka … – HRsvijet.net
www.hrsvijet.net › index.php › vijesti › 132-hrvatska
15. lip 2019. – -Taj scenarij već smo gledali u HDZ-u. … scenarij povratka HDZ-a u vrijeme prije neuspjelog Mesić-Manolićevog puča daleke 1994. godine.

Tko su akteri neuspjelog puča u HDZ-u – Jutarnji List
www.jutarnji.hr › vijesti › hrvatska › tko-su-akteri-neus…
4. sij 2010. – ZAGREB – Kad se preko televizije oglasio Ivan Jarnjak telefonskim priopćenjem u kojem se distancira od Sanadera, bilo je jasno da puč u …

Nije puč nego plan za rušenje Tomislava Karamarka – narodni …
www.narodni-list.hr › posts
21. tra 2013. – Problemi u HDZ-u. … Vrh stranke vjeran Tomislavu Karamarku počinje slati informacije da je u izbornoj noći Karamarku prijetio puč onih koji su …

Galerija: HDZ: Puč u SDP-u? SDP: Čemu nervoza? str. 5 …
www.vecernji.hr › vijesti › galerija-169647
Pogledajte galeriju slika: HDZ: Puč u SDP-u? SDP: Čemu nervoza?

Galerija: HDZ: Puč u SDP-u? SDP: Čemu nervoza? str. 2 …
m.vecernji.hr › vijesti › galerija-169647
Pogledajte galeriju slika: HDZ: Puč u SDP-u? SDP: Čemu nervoza?

EKSKLUZIVNO: MEDIJSKI PUČ HDZ-a: Uvod u osvajanje …
www.nacional.hr › ekskluzivno-medijski-puc-hdz-a-uv…
EKSKLUZIVNO: MEDIJSKI PUČ HDZ-a: Uvod u osvajanje vlasti. 19. 05. 2015. 7:17. Autor: Nacional. Nekoliko mjeseci uoči parlamentarnih izbora vodstvo …
Vodstvo HDZ-a: Demokracija i pučistički pokret ne idu zajedno
dnevnik.hr › Vijesti › Hrvatska
18. tra 2013. – Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet i više istaknutih članova vodstva stranke negirali su danas medijske napise o planiranju puča u …
Kujundžić: Vjerujem da će Jadranka Kosor danas dati ostavku …
www.ezadar.rtl.hr › politika › kujundzic-vjerujem-da-ce-j…
30. ožu 2012. – ‘Gospođa Jadranka Kosor napravila je puč u HDZ-u. Mene to ne iznenađuje jer onaj koji je aklamacijom dobio na poklon stranku i državu, …
Davor Ivanković: O prevratu u HDZ-u nakon objave rezultata …
mail.hakave.org › vijesti › komentari › 14915-davor-ivan…
17. tra 2013. – Vrh HDZ-a: U izbornoj noći za EU pripreman puč protiv Karamarka … o pripremanoj akciji u kojoj je “Gredelj bio uključen u pripremanje puča, ..
IZVORI:
-236. sjednica Vlade Republike Hrvatske
-https://vlada.gov.hr/sjednice/236-sjednica-vlade-republike-hrvatske-29770/29770
-https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/sto-bi-danas-govorio-matos-802413/