Dokument: Srpska strana tvrdi da su laži o ubijanje srpske djece kriva za klanja Hrvata, Pupovac je lagao o pokrštavanju djece u isto vrijeme, snosi li i on krivicu?

0
2689

U dokumentu srpske strane u svezi grobišta na Ovčari iz 1992 godine govori se između ostalog na 10 strani kako su ministar zdravlja Sao Krajine i upravitelj bolinice poslije pada Vukovara lagali javnost i huškali medije lažima da su “ustaše” pobile djecu iz vukovarskog vrtića, te da su spaljivali leševe ubijenih vukovaraca srpske nacionalnosti u bolnici. I jedno i drugo se pokazalo kao laž, a zapravo su spaljivali  udove ranjenika kojima su amputirani udovi.

inbound4529129268325270248

Za ove bezočne laži srpska vojska je tražila kazneno gonjenje upravitelja bolnice i ministra zdravlja jer je to potaklo zvjerske likvidacije Hrvata od prosinca do siječnja slijedeće godine. Tako pišu u srpskim dokumentima nadležni za sanaciju stanja u Vukovaru. Naravno da je jasno kako su tzv. vlasti SAO Krajine poticale ta klanja i ubijanja nakon pada Vukovara.

ovcara 2

Što je u to vrijeme Pupovac radio? Isto je huškao Srbe da su Hrvati prekstili desetke tisuća srpske djece, odnosno u veljači 1992. godine optužio je Katoličku crkvu u Hrvatskoj za pokrštavanje 11.000 srpske djece.

U to vrijeme klanja se dogadaju u Vukovaru zbog navedenih laži oko ubijanja srpske djece u vrtiću, na djecu su svi najosjetljiviji .

Ta laž  pojačala divljaštvo srpskih snaga kako piše u tome dokumentu.

Zašto za laži nikada nije odgovarao? Da li je to bilo poticanje na ratni zločin?

U svakoj normalnoj zemlji pala bi vlada ako je to koalicijski partner.

Za vrijeme haškog suđenje za “Oluju” je lagao o likvidaciji 400 nevinih srpskih civila, razorenih 3000 objekata i 200.000 protjeranih Srba. O Hrvatskoj kao izvoru regionalne nestabilnosti i suvremenoj inačici NDH da ne govorimo, to je rekao nedavno…

 

HOP