Potresno pismo učenice: Odnose se prema nama kao da smo psi ,pod maskama smo 7 sati dnevno,u učionicama i ovako nema zraka jer nam pola prozora nije ispravno!

0
10202
Javljam se na temu škole u ovoj izvanrednoj situaciji i mislim da bi se nešto trebalo hitno poduzeti.
Učenik sam druge ekonomske škole koja već drugu godinu za redom završava na svim portalima.Stanje COVIDA-19 u svijetu je jako zabrinjavajuće,toga smo svjesni svi.
Također smo svjesni da se trebamo pridržavati svih mjera što je savim OK,isto tako se slažem da je djeci mjesto u školskim klupama, ali kako se prema nama odnose tamo to zapravo nikoga nije briga.Ne kažem  sada da oni nas maltretiraju,deru se na nas i slično…Nego jednostavno nisu fer i korektni prema nama,u ovoj situaciji se odnose prema nama kao da smo psi (malo sam rekla,čak i oni imaju veću slobodu od nas trenutno),pod maskama smo 7 sati dnevno,u učionicama i ovako nema zraka jer nam pola prozora nije ispravno,a ne daj Bože da spustimo masku ispod nosa da si uzmemo bar malo zraka odmah je uzbuna i odma se prjete neopravdanim satima, zamolimo ih fino i pristojno da nam bar vrata otvore, da nam bar malo zraka uđe unutra ,jer je u učionicama jako zagušljivo, ne žele čak ni to,valjda neshvaćaju da djeci baš i nije najbolje pod tim maskama i da skoro svako drugo djete ostaje polagano bez zraka.
I jasno je da u tome trenutku nije baš najbolje pratiti nastavu,dozvoljen nam je samo jedan odmor od 15 minuta na kojemu smijemo izaći van iz učionice i to ne se zadržavati na hodniku , nego izaći van iz škole.
Pod nijednim odmorom nesmijemo otići na wc,nego na wc se ide pod satom,što nikako nije dobro, jer se stalno neko diže i nastava se ne može normalno odvijati.
Treći dan je škole i mislim da djeca ne bi trebala ići pod stresom u školu ipak je to odgojno obrazovna ustanova u koju idemo da nešto naučimo , a ne da se osjećamo kao zatvorenici i nečije žrtve.
Tamo provodimo svaki dan po 7 sati,doslovno nam je to ,,drugi dom,,u kojemu provodimo svoje vrijeme svakodnevno.
Mislim da niti malo prema nama nepostupaju pravilno,večina djece se stvarno pridržava svih epidemioloških mjera,kako u školi tako i izvan nje.
Ali mislim da u svakom razredu ima bar po dva učenika koji svakodnevno idu po kafićima i ne drže se mjera,i mislim da nije ok to što ču se ja npr. paziti,čuvati,štititi maksimalno da ne zarazim svoju obitelj,svoje najbliže,svoje bake i djedove , koji su u rizičnoj skupini i onda da me netko zarazi,nije baš u redu.
Mislim da ovaj novi ministar nije mislio na
ništa,na nikakve posljedice koje bi se mogle dogoditi,jer on je sasvim u pravu to što je rekao da je djeci mjesto u školi, i slažem se da online nastava nije baš najbolja, tu je puno prepisivanja,varanja i svega ostalog.
Isto tako iz iskustva od prošle godine tjekom online nastave ništa nisam naučila,nit sam ikako mogla,neki predmeti se jednostavno ne mogu naučiti samo tako,npr kao što su matematika, računovodstvo, engleski to nam ipak netko mora objasniti , da bi mogli rješiti zadatak koji traže od nas.
Uglavnom ne idemo u školu da budemo ugroženi nego da nešto naučimo.Želimo pravdu , a ne da nas se ugrožava i da nas tjeraju na nešto što ne želimo.
Slobodni smo ljudi i imamo potpuno pravo na izbor slobode i na svoja mišljenja. ŽELIMO PRAVDU I DA SE PREMA NAMA PRESTANU PONAŠAT KAO DA SMO U ZATVORU!
NE ŽELIMO TRPIT TEROR OD STRANE PROFESORA!
I prvi dan škole dobili smo maske na kojima piše da ne služe kao zaštita,mislim da je to čisto ismijavanje nas i naših roditelja…….
Pismo učenice drugog razreda