U Zapadnoj Švedskoj – regija Västra Götaland – ukida se Stožer od ponedjeljka

0
1916
USTAVNIO SUD U PONEDJELJAK 14. RUJNA 2020. U 10 SATI DONOSI PRESUDNU ODLUKU O RADU OVOG NELEGALNOG STOŽERA

UKINITE STOŽER, UGLEDAJMO SE NA ŠVEDSKU!

image.png

Ann Söderström, direktorica zdravstva i medicinske skrbi, donosi regionalne odluke u pitanjima iz covid-19: “Važno je pronaći dugoročna i održiva rješenja u novoj svakodnevici”, kaže ona u izjavi. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/vgr-l%C3%A4mnar-s…

VGR napušta osoblje – nakon više od pet mjeseci pogođenih koronom

 

Zapadna Švedska

Nakon nešto više od pet mjeseci u posebnom režimu osoblja, zbog pandemije korone, regija Västra Götaland u ponedjeljak 14. rujna 2020. UKIDA Stožer i vraća se redovnoj bolničkoj organizaciji.

 

18. ožujka regija Västra Götaland prešla je u regionalni režim rada osoblja. Širenje novog koronavirusa se povećalo, a osoblje je značajno  povećalo koordinaciju resursa u regiji.

Istog dana u svibnju u bolnici u regiji liječeno je najviše 375 pacijenata s covid-19. Na vrhuncu potrebe za intenzivnom njegom, 96 covid-19 pacijenata primljeno je na IVA.

Od tada se smanjio i broj slučajeva i broj bolničkih njegovatelja, a regija sada vjeruje da je moguće napustiti prethodnu situaciju s osobljem.


– Želim zahvaliti svima u VGR-u i svim partnerima koji su zajedno naporno radili na rješavanju pandemije. Sada ulazimo u jesen u kojoj ne znamo koliko će je karakterizirati covid-19. Usredotočeni smo na novu normalu u kojoj ćemo naučiti živjeti s virusima i vjerojatno biti spremni na povećanu potrebu za zdravstvom, kaže direktorica zdravstva i medicinske skrbi Ann Söderström.

 

Tijekom proljeća s koronavirusom Ann Söderström bila je u središtu kada se zapadnošvedska zdravstvena služba trebala promijeniti kako bi se nosila s pandemijom. U dužem intervjuu, ravnatelj zdravstvene i medicinske skrbi govori o nedostatku pripremljenosti, pritisku na osoblje i sve većim redovima  bolesnika  kojima trebaju pregledi i liječenja.

 

Iako se intenzitet pandemije smanjio, VGR-u će ostati posebna organizacija koja će raditi na problemima covid-19.

 

Per Beckman je taj koji koordinira taj rad i u komentaru kaže:

 

– Važno je da ova posebna organizacija, koja ostaje, podržava operacije u postupnom prijelazu na redovnu bolničku odgovornost. Također smo uključeni u praćenje razvoja u budućnosti i održavanje pripravnosti u slučaju da trebamo vratiti osoblje u prethodno stanje.“

Nakon ovoga, a kako i mi u ponedjeljak čekamo veliku odluku Ustavnog suda oko takozvanim ustavnim tužbama (kažu ukupno ih je 31) koje se odnose na nezakonitost rada Stožera, nadam se kako će i ovo iskustvo biti značajno svima na Ustavnom sudu koji će sudjelovali u razmatranju svih tih zahtjeva kao i u donošenju konačne odluke.

Stožer radi nelegalno, sve njegove (mnoge i vrlo upitne i proturječne) odluke su nelegalne,  rekao je to i predsjednik Milanović, znači, vrijeme je ukinuti ga. Vratiti se normalnom radu, ali i vraćanju i redovnih funkcija bolnica. Do sada su u potpunosti blokirane iako se to skriva u javnosti.

Obzirom na sve cenzure i laži koje nam se plasiraju, pogledajmo intervju s čovjekom koji je kao i nekad i danas u svojim uvjerenjima i ljubavi prema Americi.  Što bi mi dali da imamo ovakvog lidera. Kod nas je sve kako ne treba, sve čista inverzija.

https://www.facebook.com/alpa.soni.12/videos/10158293619066091

mr. sc. Arna Šebalj