KOLAKUŠIĆ: Kada je država u kojoj jedan čovjek ima svu vlast korumpirana, onda je ona korumpirana po odluci čovjeka koji ima svu vlast

0
1883

Mislav Kolakušić Andreju Plenkoviću: Odmah prekini politički progon građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas kontrolira sve tri grane vlasti. I izvršnu, i zakonodavnu i sudsku, tj. ima apsolutnu moć u Hrvatskoj. U 4 godine mandata na sve ključne pozicije imenovao je sve ključne ljude svih sustava, ima potpunu vlast nad njima i kontrolira Sabor te je takva Hrvatska danas jedna od najkorumpiranijih država Europe.

Kada je država u kojoj jedan čovjek ima svu vlast, korumpirana, onda je ona korumpirana po odluci čovjeka koji ima svu vlast. I Hrvatska je danas korumpirana po političkoj odluci Andreja Plenkovića. U Hrvatskoj danas ne postoji pravna država odlukom Andreja Plenkovića. I u Hrvatskoj se, odnedavno, progone građani koji podržavaju oporbene političare, odlukom Andreja Plenkovića.

Posljednjih tjedana dobivamo informacije da građani koji su uoči predsjedničkih izbora prikupljali potpise za kandidaturu Mislava Kolkaušića dobivaju od DORH-a prijetnje kaznenim postupcima i pozivaju se na obavjesne razgovore zato što su platili zakupe javne površine nekoliko desetaka kuna, a to nisu prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Iako su građani, volonteri, odradili sve u okviru zakona, prikupili potpise prije početka izborne promidžbe i platitli sve troškove u svojim gradovima, DORH zlorabi moć koju ima i neosnovano zastrašuje građane kaznenim postupcima zbog nekoliko desetaka kuna naknade za javnu površinu iako se radi o običnim, benignim prekršajima.

Nemamo nikakve sumnje da se u ovom slučaju radi o političkom progonu, a na vrhu te piramide koja danas hara Hrvatskom je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Zbog toga je jutros zastupnik u Europskom parlamentu, Mislav Kolakušić poslao pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem je od njega zatražio da odmah zaustavi politički i pravni progon građana.

Ključna poruka Mislava Kolakušića predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću može se sažeti riječima: Poduzet ću sve zakonske i političke korake kako bi zaštitio građane od vaše totalitarne represije i zlouporabe moći. Ako uistinu želite Hrvatsku pretvoriti u totalitarni režim, naići ćete na primjereni otpor. Ne bojimo Vas se i niste nas impresionirali.

Izvor profil M. Kolakušić