‘TIME’ najavio veliko ‘globalističko ‘ resetiranje svijeta, otkrivamo i hrvatski reset 5g mrežom

0
15736
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Pandemija COVID-19 pružila je jedinstvenu priliku za razmišljanje o budućnosti kakvu želimo. TIME se udružio sa Svjetskim ekonomskim forumom tražeći od vodećih mislilaca da podijele ideje o tome kako transformirati način na koji živimo i radimo.-piše časopis Time.

I time sve više povezuje tzv. pandemiju sa stvarnim rušenjem svijeta koji poznajemo. Treba iskoristiti pandemiju za promijenu svijeta?

Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma.

Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma.
Khalil Masraawi — AFP / Getty Images
NAPISAO KLAUS SCHWAB
Pisac teksta vrlo jasno manipulira i koristi pandemiju medijskih zastrašivanja kao dokaz da se sustav mora mijenjati. Mora se očito stvoriti sustav koji je “otporan ” na lockdown.

“Ipak, postoje razlozi za vjerovanje da je moguć bolji ekonomski sustav – i da bi mogao biti odmah iza ugla. Kako se početni šok krize COVID povlačio, vidjeli smo uvid u ono što je moguće kada dionici djeluju za javno dobro i dobrobit svih, umjesto samo nekoliko.

Nekoliko mjeseci nakon početka pandemije započet je rad na više od 200 potencijalnih cjepiva protiv SARS-CoV-2 . Mnogi od njih rezultat su multinacionalne suradnje koja uključuje i javni i privatni sektor, poput suradnje AstraZenece sa Sveučilištem Oxford u Velikoj Britaniji. Tvrtke poput Unilevera obratile su se COVID akcijskoj platformi Svjetskog ekonomskog foruma s ponudama za isporuku higijenskih proizvoda, ventilatora ili jednostavno logističkom pomoći. Također je postojala snažna suradnja između vlada i poduzeća kako bi se osigurala sredstva potrebna za razvoj i distribuciju cjepiva.”

Pisac teksta tvrdi da suradnja svih kompanija oko cjepiva ili globalistički pristup znanosti je dokaz da očito treba uvesti globalizam na velika vrata preko pandemije.

22. LISTOPADA 2020. 8:31 EDT

Kengo Sakurada, izvršni direktor grupe Sompo Holdings, Inc.

Kengo Sakurada, izvršni direktor grupe Sompo Holdings, Inc.
Fotograf: Yu Kaida

SADRŽAJ SOMPO GRAĐE

Svijet se suočavao sa zastrašujućim izazovima prije krize COVID-19. Klimatske promjene, uništavanje okoliša, pogoršanje nejednakosti i sve veće nejednakosti problemi su koje su neki među nama odlučili umanjiti ili odbaciti.

COVID-19 je obračun. Iako zahtijeva visoku cijenu, pruža nam i šansu da zaštitimo svoju budućnost. Moramo maksimalno iskoristiti ovaj trenutak. Vlade, građani i tvrtke moraju promijeniti svoje ponašanje. Svi moramo dati prioritet na koji način možemo pridonijeti izgradnji održivih društava. -piše se u ovom tekstu, opet se traži resetiranje na osnovu pandemije?!

Klima se ruši. Arhitekt Bjarke Ingels za to ima glavni plan

Ruši li se klima kao u ovom naslovu ili netko želi novi svijet?

5g mreža nije opasna za okolinu? Sve je usredotočeno na stakleničke plinove? Sjećate se šveđanke Grete koja je pokretala takve priče. Da li je taj cirkus osigurao Švedskoj društvo bez maski i lockdowna?

inbound1790192532217721336 inbound195177729962811434

A u našim školama već se pune glave sa famoznom Gretom.

inbound4171249971193403974

Sve ovo nije slučajno. Jasno je da postoji plan.

Magistrica Arna Šebalj otkriva nam kakav humani svijet oni nama spremaju dok se bore sa Gretom protiv stakleničkih plinova…

mr.sc Arna Šebalj -istraživanja
Piše: mr.sc Arna Šebalj -istraživanja

Deutsche Telekom  (DT) je za 5G frekvencije u Njemačkoj  do sada platio 2,17 milijardi EUR-a,  HT u Hrvatskoj pušta u komercijalni rad 5G mrežu i ne plaća ništa!

 inbound2029274472498115852

(Deutsche Telekom njemački je pružatelj telefonskih i telekomunikacijskih usluga sa sjedištem u Bonnu, dio međunarodne mreže T-Mobile. S više od 215.000 zaposlenih jedno je od najvećih njemačkih poduzeća. Posluje u 50 država svijeta.)

Prije par dana HT je pompozno objavio kako je, prvi u Hrvatskoj, pustio u komercijalni rad 5G mrežu.

https://www.t.ht.hr/press-centar/objave-za-medije/5338/Hrvatski-Telekom-prvi-u-Hrvatskoj-zapoceo-s-komercijalnim-radom-5G-mreze.html

 

https://www.telekom.com/en/media/media-information/archive/telekom-buys-5g-frequencies-at-auction-574736

 

Operateri  trebaju ponovno kupiti licence za frekvencije koje već koriste za ranije tehnologije, a koje žele koristiti i za 5G (“The 2 GHz frequencies come from the former UMTS licenses which network operators must repurchase at auction”)

Analitičari procjenjuju kako će operateri za 5G licence ukupno u Njemačkoj uplatiti u proračun između 4 – 5 milijardi  eura.

 

Objava HT-a o puštanju 5G mreže u komercijalni rad i objava  Deutsche Telekoma  o sumi koju je kompanija   platila za 5G frekvencije u Njemačkoj, otvorili su  pitanje  koliko je od HT- ovog “uvođenja”  5G mreže profitirao hrvatski proračun.  Odgovor je – NIŠTA.

Na stranicama HAKOM-a stoji objava kako se u Hrvatskoj provode samo testiranja 5G mreže i to samo na određenim lokacijama za koje je HAKOM izdao privremenu dozvolu temeljem koje nije dopušteno komercijalno pružanje usluga.

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=10346

Navodi se kako se aukcija za dodjelu 5G frekvencija planira krajem prvog tromjesečja  slijedeće godine.

 

U objavi HT-a stoji i kako se za sadašnju realizaciju 5G mreže koristi  tehnologija dinamičnog djeljenja spektra, DSS, koja omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G.

To znaći da će HT prodavati 5G usluge koristeći postojeću 4G frekvenciju od 2,1 GHz !

 

Deutsche Telekom  u Njemačkoj  također namjerava za 5G koristiti ranije dodijeljenu frekvenciju od 2 GHz, ali je treba na aukciji ponovno kupiti.

U Hrvatskoj to ne treba. Kako? I zašto? Tko je o tome odlučio?

 

Operateri mogu besplatno i bez ikakvih uvjeta  koristiti  našu državu  kao “ laboratorij”, a  nas  kao  “zamorce” za 5G mrežu.

 

Pitanje je što s time dobivaju hrvatski građani? Dobit će možda malo bržu vezu za mobilni internet (procjene su najviše 20%, a upitno je kako i gdje). Tu će “veliku i bitnu”  prednost ovog  “uvođenja 5G” moći konzumirati samo ako nabave najnovije mobitele koji podržavaju

5G mrežu. To su primjerice, iPhone 12 ili Samsung Galaxy 20, čije se cijene  kreću oko  8.000 – 9.000 Kn ( “ prava sitnica” u odnosu na prosječnu hrvatsku plaću).

 

Sigurno je samo jedno – građani Hrvatske besplatno će dobiti puno veće kumulativno zračenje jer će trebati puno novih baznih stanica kako bi se postepeno poboljšavale performanse mreže te osigurale stvarne prednosti 5G – znatno veće brzine, znatno manje kašnjenje signala i mogućnost istovremenog spajanja ogromnog broja bežičnih uređaja. Profitirat ce, bez sumnje i proizvodači novih mobitela, tvrtke koje zbrinjavaju elektronicki otpad jer ce trebati zamjena velikog broja još ispravnih uređaja koji ne podržavaju 5G.

 

Profitirat će i farmaceutske tvrtke koje će prodati sve više i više lijekova za liječenje nesanice, glavobolja i tumorskih oboljenja.

Operateri i njihovi lobisti načelno govore o ogromnoj važnosti 5G mreža za hrvatsko gospodarstvo, ali kod toga ne daju nikave analize ni ekonomske pokazatelje.

 

 Na isti je način prije nekih 8 godina promovirana i 4G tehnologija. Hrvatska ju je, uz iste načelne argumente, uvela među prvima u Europi. Bili smo tada “pilot projekt” za druge europske zemlje. Danas možemo točno valorizirati koju je korist od toga imalo hrvatsko gospodarstvo.

Prema relevantnim EU pokazateljima, na začelju smo kao siromašna I neuspješna članica, ali smo pri vrhu po korupciji kao i oboljevanju od tumora.

Bilo bi razumno prije naprasnog uvođenja 5G, predstaviti hrvatskim građanima (koji će na kraju sve to platiti), detaljnu analizu svih pozitivnih i negativnih učinaka.

Važno je utvrditi koji će se gospodarski sektori razvijati, kolika će biti ekonomska korist, a koliki troškovi štetnih posljedica za zdravlje i okoliš?

 

A bilo bi i razumno zatražiti od hrvatske Vlade objašnjenje zašto Deutsche Telekom  mora u svojoj matičnoj zemlji potrošiti milijarde eura za 5G frekvencije, a u Hrvatskoj može pustiti u komercijalni rad 5G mrežu bez plaćanja naknade za 5G frekvencije.

 

HT bi trebao hrvatskim građanima objasniti zašto ih obmanjuje tvrdnjom da je u komercijalni rad pustio 5G mrežu, ako su implementirali samo SW nadogradnju kojom su, na postojećem 4G frekvencijskom spekrtu omogućili poboljšanje nekih usluga. Operateri koji su korektni prema svojim korisnicima  takva rješenja nazivaju 4G+.

Da li je razlog isključivo  marketinške prirode ili se radi o sračunatoj manipulaciji, kako bi, suočeni s protivljenjem građana postavljanju sve većeg broja baznih stanica i propitivanjem zdravstvenih učinaka 5G tehnologije,  jednostavno kazali – 5G mreža već dulje vrijeme radi…

 

Evo jedan zanimljiv članak kako u praksi funkcionira ta HT-ova 5G mreža…

https://mob.hr/ht-o-svojoj-5g-mrezi-radit-ce-vam-jedino-ako-ste-mobitel-kupili-kod-nas/?fbclid=IwAR09ol7Ub-u3ljUrrKGe8n6Oxz5dzwddnn5LZur6vN3FE6JhFGsX5TN-Pts

 

Objave i veselje oko pokretanja 5G u Zagrebu i još 5 gradova zabrinjava obzirom da treba javno odgovoriti na više ključnih pitanja na koja javnost ima pravo na odgovor.

Isto tako građane treba pitati oko svega, jer svaki drugi postupak je nezakonit.

 

A ta pitanja su slijedeća:

  1. Da li je HAKOM objavio aukciju za dodjelu 5G frekvencija za komercijalno korištenje i kojim operaterima je dodijeljena?

 

  1. Ako jest, zašto taj podatak nije javno objavljen, kao ni cijena koju su operateri platili za licence?
  2. ( Usputna informacija -https://manager.ba/vijesti/prvi-dan-aukcije-za-5g-mre%C5%BEu-u-njema%C4%8Dkoj-korporacije-nude-332-milijuna-eura     – u Njemačkoj se očekuje ukupna uplata u državni proračun za 5G licence  3-5 milijardi eura).      Tamo Deutsche Telekom  ne može krenuti u komercijalni rad bez da to “masno plati” svojoj matičnoj državi.

 

  1. Ako HAKOM  nije proveo aukciju za frekvencije i nije dodijelio 5G licence ( 3,6 GHz i 26 GHz) kako će reagirati na objavljene informacije, odnosno na komercijalni rad 5G mreža bez dodjele licenci?

 

O čemu se točno radi? Moguće su samo dvije varijante:

– ili su ušli u komercijalni rad bez da su dobili licence

– ili se samo hvale kako su pustili 5G, a koriste 4G frekvencije ( oko 2,2

GHz), a ako je tako po čemu im je to onda 5G?  Tada je sve laž!

 

Imam i pitanja  za operatere: 

– Koliko su im poboljšane performanse mreže u odnosu  na 4G?

– Koje maksimalne brzine postižu ?

– Kako su riješili problem korisničke opreme?

– Koji se široko dostupni korisnički  terminali  mogu koristiti u njihovoj

mreži?

 

Iz samog članka oko “puštanja” 5G u rad slijedi: “… da je u komercijalni rad puštena na već postojećoj infrastrukturi, a da je na novim frekvencijama za koje je tražena koncesija,  pušteno samo u probni rad…”, citirano iz članka.

 

Zanimljivo je navesti  i ovo iz članka:

„5G mreža koju trenutačno implementiramo počiva na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava trenutnu upotrebu postojećih frekvencija za 5G. Tehnologija dinamičkog dijeljenja spektra omogućava brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama. 

To znači kako njena pokrivenost za komerecijalni rad može biti jednaka pokrivenosti prethodne mreže.“

 

U tekstu su također naveli i ovo: „ … kako treba imati kompatibilan uređaj“,  zato je lukavo što su krenuli s upgradeom jer to većina mobitela koji se koriste vjerojatno može podržati, dok za potpuno korištenje trebaju drugi mobiteli kojih je još uvijek jako malo. Pitam se na čemu bi testirali?  A ovako su si omogućili platformu za testiranje.

 

U istom članku dodaju :

„… da su u Osijeku, koji je odabran kao prvi 5G grad u Hrvatskoj, na frekvenciji isključivo namijenjenoj 5G-u u pojasu 3,5 GHz testirali gigabitnu mrežu i konkretne korisničke slučajeve, pri čemu korisnici imaju mogućnost zamjene nekvalitetnih parica fiksnim pristupom preko mobilne 5G tehnologije.“

 

U svakom slučaju, sve ovo učinjeno opet prolazi „ispod radara“ a hrvatski građani nemaju pojma o ovako važnim promjenama koje se već događaju a o kojima ih se mora pitati.

Sve drugo je samo bezakonje i evidentna povezanost političkog establišmenta  – od vrha izvršne vlasti  do najmanjih lokalnih uprava  i teleoperatera – jer da nije tako  ne bi nicali grozdovi novih stanica od sela kraj Vinkovaca na staračkom domu Hodak, do Zagreba po svim zgradama bez imalo brige što je 50 ili 100 m od njih škola ili dom za starije.

Kako poznato!

U proteklih  osam mjeseci uporno smo pisali o svemu oko 5G mreže kako bi smo osvijestili građane ali i propitivali odgovornost vlasti, od one na državnom nivou do gradskih vlasti širom države.  Nitko se na isto ne osvrće, zakoni i međunarodne konvencije se ne poštuju, operateri rade po svome bez imalo straha.

No ima ona stara, “sila zakon mijenja”!

Kad građanima bude svega dosta sigurno neće mirno čekati  “na smrt”!

HOP