‘Banijski SDSS’ gazi sve pred sobom: Sirotinja spava po šupama, a rođaku stan iako mu je država obnovila kuću

0
13197
-Možete li skrenuti pažnju na popis stanovništva 2021.  godine i način na koji će se provoditi?  Usvojen je zakon da će članovi SDSS-a i SNV-a popisivati stanovništvo tamo gdje ima velik broj osoba srpske nacionalnosti.
Bojim se da bi moglo doći do velikih manipulacija.
U članku koji je izašao 29.10. u Novostima Perica Matijević iz Krnjaka kaže da je važno da se izjasne i oni koji su na radu u inozemstvu (naslov članka je Izborimo se za naša prava, pa ga možete cijelog pročitati).
Prema zakonu u popis stanovništva ne ulaze osobe koje u RH imaju prebivalište, a u kritičnom trenutku popisa odsutne su dulje od jedne godine ili namjeravaju biti odsutne dulje od jedne godine, a u RH ne dolaze jednom tjedno.
Kako možemo biti sigurni da popisivači neće manipulirati tim podacima? Molim vas da skrenete pažnju na ovu temu.-piše nam čitateljica iz Vrginmosta, a mi ćemo u ovome članku pobrojati sve zanimljive teme iz toga kraja na koje nas upozoravaju naši čitatelji, a sve više ih pritišću suludi politički odnosi.
kolona oluja simanovci v novosti“Početkom sledeće godine oko 10.000 civila srpske nacionalnosti dobiće odštetu jer su nastradali devedesetih godina u Hrvatskoj, pišu “Večernje Novosti”.

U proceduri je donošenje Zakona o civilnim stradalnicima koji će omogućiti Srbima u Hrvatskoj da podnesu zahtev za odštetu, koji će iznositi od 20 do 500 evra mesečno.

Odštetu će moći da dobiju i oni koji su u vreme ratnih događaja živeli na području Srpske Krajine, a moraće da prilože medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da su im ratni događaji ugrozili zdravlje.-piše srpsko glasilo Banija Online.

Heroj Banovine Ivo Vranić Buva odgovor na ovu situaciju od ZAJEDNICE BRANITELJA HDZ-a GOJKO ŠUŠAK. Na OVO. U Vukovaru još se ne znaju krivci pokolja  u smislu pravomoćnih presuda, ali se država nudi rješavati nove srpske zahtjeve.
Pupovac već duže vrijeme kuka nad povratnicima da nitko se ne vraća jer nema novaca. Evo još jednog načina kako da se krava muzara iskoristi, a zanimljiv je način dokazivanje štete i uz dva svjedoka.  Nađete dva svjedoka i dobijete željeni novac od krave muzare.  Zakon ne bi bolje osmislili ni u Ugandi. U principu izgleda kao neka dobra mirovina. Umiru partizani, tako nestaju njihove mirovine, ali evo novih nameta. Nema za veće mirovine, ali ima za one koji su rušili zemlju?
Tko će platiti Srbima gaženje srpskih civila od strane njihove vojske za vrijeme bežanije u vrijeme Oluje?
-Srbi iz Hrvatske sakupili potpise za ravnopravne evropske regione
manjinska inicijativa

ZAGREB – Nova inicijativa za jednakost u Evropskoj uniji pokrenuta je i ove godine pod nazivom „Koheziona politika za jednakost regiona i održivost regionalnih kultura“.

Cilj ove inicijative je da se od Evropske unije traži politika koja će uvažavati regionalne i nacionalne posebnosti kao i donošenje zakona koji će to omogućavati.–Srbi bi opet državu u državi? Na primjeru Crne gore jasno se vidi o kakvoj ravnopravnovsti govore, o ovome piše isto srpsko glasilo. Naravno o svemu ovome globalističko-soroševski HDZ šuti.

 Tu nije kraj srpkih igara …
 -Svi Srbi sdss-ovci  dobivaju neku pomoć ; pomoć u kući , pakete od Crvenog križa,  asfalt , posao, a ja nemogu ni pišljivi bob dobit, jer sam samo istinu rekao u oči policiji, opčinarima i stao na žulj ljudima iz vlasti, iz vrha , maltretiraju nas i mrcvare svi od suda pa redom…-svjedoči nam Srbin iz Banovine.
 -Da luđe ne može biti Vrginmost je primjer, Hrvati i Srbi ,sirotinja po šupama spavaju i ne mogu dobiti stan u Vrginmostu, ali zato može  rođak načelnika sdesovca Vrge,  rođak iz Podgorja , njegovog sela ,od snaje njegove rođeni ujak Lapčević Žarko.-žali nam se jedan prognani Hrvat iz BiH.
-Ima čovjek kuću u Podgorju koju je država obnavljala, ali nije mu dosta već ovih dana nasljeđuje kuću i imovinu od pokojne mame , te istu prepisuje bratu Mirku Lapčević, da bi on kao beskućnik dobio stan u Vrginmostu u zgradi “Lepe Brene” preko puta osnovne škole , ali je zanimljivo kako u Petrinjskom ured za zbrinjavanje neznaju ništa od toga, već službenica kaže da je županija dala mu to, jer smatraju da mu je potreban nužni smještaj. -tvrdi nam Srbin iz Podgorja.
vrga
-Ludom dosta , a pametan može zaključiti tko je ruke umješao  svoje, po meni  načelnik Vrga Milan i hadezeov Žinić,  partner sdssovaca, jer treba lojalne sdssovce  zbrinut, a još je žalosnije da ta obitelj Lapčević ima privatni obrt za šume i cijepanje drveta, pa se  treba zapitati kako i preko koga voze trupce i bio masu za Sloveniju, kako policajci pojedini Srbi i Hrvati dolaze kod njih i propuštaju kamione koji  ceste uništavaju ?-tuži se pak jedan stanovnik općine Gvozd.
žinić
-Mi mještani Podgorja sela smo pred slomom od buke,  usred sela otvorio je  nekakvu firmu pod nadstrešnicom, uzurpirao čak i posjede uz cestu, napominjemo da netko stoji iza toga, jer da nije tako ne bi to radio gospodin  Žarko Lapčević, radi na crno po plantažama i opgu ljudima iz Zagreba i drugih mjesta , njegova nevjenčana supruga rodom iz Kupinečkog Kraljevca ima svoju kuću , a on dobiva smiješaj kao ugroženi građanin, dok svoju kuću bratu poklanjaju, a taj isti ima svoju kuću 50 metara dalje, koje je vlasnik, u toj raboti oko drva  napominjemo u šumi su radili i Bosanci iz Bosne  na crno bez prijave i bili smiješteni u nekakvoj šupi kraj staje za stoku, dok nisu nastradali u šumi pa su ih u Kladušu odvezli kao zadnje smeće i ostavili da dvoje  ljudi odu u Brčko s nekakvom crkavicom, za to znaju službe ali njih se štiti , jer su ugledni SDSS-ovc i sponzori derneka po Baniji .
Ogorčeni smo, da li može stan dobiti takva osoba , koja ima svoju imovinu?  Pitamo se što radi policija , jer Lapčević Mirko je ratni invalid na oko i sluh, dobiva vojnu mirovinu u Srbiji,  da li slabovidni čovjek može voziti vozila po cesti ? Nitko mu ništa  ne može , sve zna policija , ali neće mu ništa, ne bi smio takav biti u prometu.
Nastradao je u eksploziji skladišta municije u Vrginmostu u ratu, boreći se za idale velike Srbije.
Pitajte ga gdje je kamion iz Jamničke kiselice koji je uzeo napadom na Lasinju , da li isti prodan u Srbiji ?
Supruga Lapčević Mirka radila  je u komunalcu Gvozd, navodno  preko  nekadašnjeg  osuđenog načelnika Jovičića i vodila isto vrijeme komunalacu papire i sinovu firmu papire .
Otkud naglo njima kapital , a znala je za kriminal u Općini Gvozd i nakon toga se povukla s posla iz Komunalca?!-svjedoče nam neki seljani o ovome novome cirkusu, za koji sad već osuđene kradezenjare  u slučaju Sander teško da će išta poduzeti…
-Jedan slučaj  zanimljive situacije ; dolazi policija po dojavi građana da se narušava javni red kod njih u selu , policajac  Srbin to zataškava,  da prijava ne ide dalje… Tko dopušta ovakav rusvaj u općini i pustošenje šuma pitamo se , da li i hrvatske šume imaju prste u tome,  a koje im dozvoljavaju ?
Vozni park je takav da bi  zavidio  im najveći bogataš iz Sabora koliko su se u kratkom roku obogatili. -tvrdi jedan stanovnik Vrginmosta…
Pisma stanovnika Banovine
HOP