Milanović bi sve cijepio, propisao zakonski , ali ga ne smeta postavljanje 5g mreže bez javne rasprave ?!

0
8879

Ministarstvo zdravstva i ravnatelji bolnica, od kojih su mnogi članovi stranke na vlasti ili stranke koja vlada županijom, prijete otkazom liječnicima koji se usude upozoriti na propuste u sustavu

inbound6401343525995772475

Mnogi su odmah rekli da ne smiju govoriti, da o tome mogu govoriti samo ravnatelji. Osobe koje su ipak pristale govoriti, inzistirale su na anonimnosti, jer “bi mogle imati problema”. Već u tom trenutku bilo je jasno da se po diktatu iz Ministarstva zdravstva, iz PR tima zaduženog za komuniciranje u vrijeme koronavirusa, pokušava centralizirati sva komunikacija, da je zaključak kako je nedopustivo da novinari sami pokušavaju doći do liječnika unutar sustava, jer bi tako mogle u javnost dospjeti i informacije ili podaci koje “centrala” ne želi pustiti javnosti.

Objavili smo tekst u kojem su nam sugovornice otvoreno progovorile da su u pojedinim bolnicama problem respiratori kojima je prošao rok trajanja, te značajan nedostatak osoblja koje može raditi na respiratorima, ali i na činjenicu da je Ministarstvo zdravstva propustilo nakon prvog vala koronavirusa pripremiti i organizirati sustav tako da “zamjene” za radnike na respiratorima već budu educirane u ovom valu. I u drugim medijima su se pojavljivale liječnice i liječnici koji su hrabro, anonimno ili pod imenom i prezimenom, progovorili o problemima iznutra, zanemarujući protokole s “vrha”. A onda je uslijedio val opomena i uvođenja reda. U mnogim bolnicama liječnicima su se obratili ravnatelji i pismeno.

Prijetnja u dopisu

Tu je i konkretna prijetnja: “Postupanje suprotno dopisu MIZ-a i Etičkom kodeksu predstavlja povrede obveza radnog odnosa, odnosno, opetovano predstavljanje povreda radnog odnosa.” Drugim riječima, ravnatelj prijeti liječnicima koji se bez usaglašavanja s ravnateljem usude iznositi istinu u medijima, da će, neovisno o kriznom trenutku i činjenici da ih bolesnici trebaju više nego ikada – možda zbog svog istupa u kojem govore istinu – dobiti otkaz. Ravnatelj čakovečke bolnice je dopis svim zaposlenicima uputio u nedjelju, 23. studenoga.

Ravantelj sisačke bolnice, dr. Tomislav Dujmenović, je pak nastupio u Dnevniku HRT-a, također 23. studenoga. “Dogodilo se da su naši kapaciteti bili prepunjeni, ali ni tada nismo bili sami, već na prvi poziv javio se resorni ministar i njegovi pomoćnici te smo uz njihovu pomoć prebacili jednog bolesnika u KB Dubrava, a sutra nas očekuju novi respiratori”, naglasio je ravnatelj Dujmenović sjajnu podršku ministra zdravstva pred televizijskom kamerom javne televizije, a istup je završio i pozivom “osoblju” da se sa “svojim savjetima” jave Ministarstvu i da ne “šire ovakve priče”. Nije se osvrnuo na navode da imaju probleme s respiratorima kojima je prošao rok trajanja. Nije ih niti demantirao.

‘Ne možemo lagati’

Činjenica je, naime, da su na pozicijama ravnatelja svih bolnica u Hrvatskoj osobe izabrane prije svega po političkoj liniji, i da je to i u uvjetima koronakrize ostala linija komunikacije s lokalnim političkim čelnicima, županima, ili s Ministarstvom zdravstva i Stožerom. Stručnjaci iz dubina bolnica suočili su se s time da se sve manje čuje njihov glas, da “netko” s vrha počinje kreirati sliku o tome kako je sve u redu, bez razumijevanja stručnih problema o kojima oni mogu reći mnogo više.

“Mi smo intelektualci, liječnici, ne možemo lagati. Možemo šutjeti i pokušavati otkloniti neke pogreške, upozoravamo kroz sustav, ali ne možemo šutjeti ako nas se ignorira. Nitko od nas ne smije tražiti da se pravimo da pogreški nema, da ih prikrivamo”, kaže naš sugovornik koji je nakon ovog vala diktiranja modela komuniciranja o stanju u bolničkom sustavu izabrao anonimnost, da ne bi zaradio – opomenu i mogući otkaz.-piše Đurđica Kanclir za Net.hr.

Ipak nitko od vodećih medija ne spominje otkaz doktorice Dražane Martinović Mamić u tragikomičnoj bolnici u Dubrovniku, a na čije propuste djelatnika  u radu je doktorica Mamić upozoravala godinama. Iako je novinar 24 sata obavio neke razgovore sa sudionicima toga bolničkog cirkusa, a za koji zna i sam ministar, nije se usudio pisati o ravnatelju bolnice koji pušta sina da se vozi romobilom po bolnici u doba plandemije, koji dopušta “pituranje brodice za vrijeme lockdowna”, pušta sina pod povišenom temperaturom u bolnici, a  jedan zaposlenik se ubio u skladištu te aferaške bolnice.

O svemu tomu malo i premalo, a najmanje  o sramoti  bolnice u svezi otkaza braniteljice, doktorice Mamić , predstavnice sindikata u bolnici.

VEZANI ČLANAK

HOROR: Berošev ‘ravnatelj iz pakla’ na kraju doživio i samoubojstvo djelatnika u bolnici !

Pokvarenjaci vas krive da mjere ne djeluju, a oni ih stalno određuju!

Svadbe će obustaviti, dok će fitness centri, prema zadnjim informacijama ostati otvoreni. Ženiti se više ne možete, a vježbati možete, evo jedna od genijalnih gluposti ovoga stožera, pa ako ne uspije lako vas okrive da ste neodgovorni, a ovo je jako odgovorno!

 

Trgovine i šoping centri nastavljaju s radom te će se pojačati nadzor je li broj kupaca u dućanima s propisanim brojem po kvadratnom metru, po čemu su šoping centri manje opasni od svadbi ili kafića kada se u njima prodaje hrana, a znatno je veća gužva? U biti stožeraši pune novčanike globalista i tako vas štite od korone? A vi ste neodgovorni? Da je to sve toliko opasno hrana bi se kupovala online.

Što se tiče hotela, oni će ostati otvoreni, ali njihovi će restorani moći raditi i bit će dostupni samo gostima hotela.  Tko garantira da će ti turisti biti nezaraženi? Vidoviti Capak?

Smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu također je u novom setu mjera – riječ je o smanjivanju na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prijevoznih sredstava u gradskom kao i u prigradskom prijevozu. Opet pitanje što to donosi? Manji broj putnika ne znači baš nikakvu sigurnost u prijevozu. Znači još jedna glupa odluka. Ili zaustavi sve ili ništa.

Premda se zatvaranje kina i nekih kulturnih događaja spominjalo, ono nije do kraja precizirano. Znači u kino i kazalište možeš jer tamo nema korone?  Svi sajmovi bi se trebali obustaviti. Iz ovoga jasnoga presjeka mjera vidi se da su mjere programirane za uništenja pojedinih grupacija ljudi, a ne za spas ljudi.

 

Neokomunistički aparatčik Milanović

Milanović: Svi su shvatili, osim nekoliko glupana. Onaj tko se ne cijepi, parazitira-kaže čovjek koji parazitira od našeg novca. Mi ga plaćamo da nas on svađa i huška na protivnike cijepljenja?! Ili smo glupani što njega opće plaćamo?

“Pitanje je koliko će građani shvatiti koliko je cijepljenje dobro, sigurno i potrebno i da se na taj način štitimo kolektivno i da ako se netko cijepi, a netko ne cijepi, onaj tko se ne cijepi ustvari na neki način parazitira, ne na riziku koji je preuzeo onaj tko se cijepio, nego na građanskoj odgovornosti onoga tko se cijepio”, rekao je.

inbound8554123481715582333inbound8940402311526886366

Ovo za njega nije bitno?Glavno da nahuška one koji će se cijepiti protiv onih koji ne žele cjepivo.

A netko će sa strane piti čaj i čekati da vidi hoće li sustav proraditi, hoće li se procijepiti dovoljan broj ljudi u kojem trenutku će virus naprosto pasti dolje”, dodao je.

Tvrdi taj sitni spletkar kako nije u redu takvo ponašanje prema onima koji su povjerovali u spasonosno cjepivo?!

U principu kao i do sada svađa narod. A čak je i za zakonsko propisivanje obaveznog cjepiva, ali nije za ideju zakonski propisa postavljanja 5g mreže uz građevinsku dozvolu? A kamoli o javnoj raspravi o štetnosti mreže? Jad i bijeda politike.

 

inbound6015450297735334757

HOP