Čovjek koji je bio osam zadnjih godina uz obitelj Merčep , otkrio je kriminal u INA-i!

0
8015
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Nikola Kovačević je otkrio kriminal oko tvrtke INA. Nitko prije njega niti poslije njega nije otkrio toliko detalja kojima su uništeni svi segmenti ove velike tvrtke.

Bila je to velika hrabrost i čovječnost koju mali sitni politikanti na ljevici i desnici nikada neće shvatiti, jer oni su zaokupljeni svojim svađama i novcima koje za te svađe dobivaju dok se neokomunisti bogate.

Nikola nikada u borbi za istinu nije posustao. Da se je njega slušalo danas bi mnogo toga u našoj privredi bilo drugačije.

Sa Nikolom sam porazgovarao u svezi smrti Tomislava Merčepa, čovjeka koji je ustrojio obranu Vukovara prije napada srpske osvajačke vojske. Zašto baš s njim?

Dok se posvuda po tzv. domoljubnim programima govori iz uvijek istih usta o Merčepu ,htio sam da se čuje mišljenje osobe koja je 8 zadnjih godina bila uz Merčepa , vozila ga na vikende iz zatvora, u bolnice, toplice,  iako je  i sam   dosta teško bolestan.

Nije se slikao sa Merčepom pa je  te slike objavljivao na društvenim mrežama, nije se slikao niti na sprovodu Tomislava Merčepa. On je uvijek bio uz Tomislava i to obitelj Merčep zna.

Neke Facebook poklonike Merčepa sama obitelj ne želi niti vidjeti, jer su svojom samopromocijom uz Tomislava napravili ogromnu štetu . A u pravnom smislu mu nisu htjeli ništa pomoći. Bio je sam iako su predstavljali situaciju drugačije.

Tomislav mi je prije 12 godina boraveći u Zatvorskoj bolnici poslao neke djelove  svoje knjige, a ja sam mu tada poručio preko te osobe iz sustava  da bi to mogao biti njegov sudski kraj. Što se na kraju i dogodilo. Kao i Nikola zagrebao je tamo gdje nije pametno, u dubinu kriminala ove države.

-Tomislav je bio popustljiv prema Hrvatima ako su bili za Hrvatsku, makar i politički griješili. Prilazili su mu mnogi lažnjaci i htjeli saznati koliko zna. Podržavao je sve koji hrvatski misle i pišu, a nekada se iza toga skrivala samo dobra maska.

-Nije volio Matu Granića i Vladimira Šeksa što je i predsjednici rekao, na njenom prijemu iako sam molio njega da o tome na prijemu ne govori. Nije mogao izdržati. Kao vrlo utjecajna osoba imao je poseban značaj kada je to govorio.

mercep_tomislav_uniforma_05.jpg.688x388_q85_crop_upscale-656x365

Nakon ove opaske kod predsjednice mnoge je prozvao i javno na lokalnoj televiziji. To je bilo prehrabro za ovaj sustav.

I nekako u to vrijeme kreće i sudski progon. Prvotna optužnica se mijenja, a čovjek koji u vrijeme ubojstava nije na toj poziciji “plaća cijenu zapovijedne odgovornosti”?!-priča nam Nikola Kovačević.

-Imao je neizmjerno povjerenje u mene, te je uvijek tražio da ga ja odvezem ili kod doktora ili u Krapinske toplice,  u zatvor ili  iz zatvora . Razgovori nisu uvijek bili tečni, bilo je one slavonske žustrine u svezi političkih tema , u nekim temama se nismo slagali, ali nije to njemu bila  osnova za nikakvo nepovjerenje. Znao je da sam iskren i da govorim što mislim.

Osoblje zatvora je uvijek hvalio i smatrao korektnima.

Iz ministarstva branitelja u svezi samog sprovoda su bili korektni, te su dosta pomogli, pa i stalno prozivani general …a što se tiče samog sustava i pravosuđa dalo bi se tu svašta reći, a kako je to već izašlo u javnost, nema potrebe-rekao nam je Nikola Kovačević.

Osobno sam se sastao s njim prije zadnjeg zdrastvenog udara na Tomislavovo zdravlje, sjećam se da mi je tada rekao da potječe iz partizanske obitelji, pa sam s tim povezao da su ga mediji pretvorili u nešto drugo da bi izbrisali ovu zanimljivu činjenicu koja govori da se Tomislav nije libio ići protiv neokomunističke ekipe koja se baš skrivala iza partizanske priče.inbound9193347707215706526

Na samom sprovodu Tomislava Merčepa  se okupio veliki broj ljudi, neki tvrde više od  tisuću osoba pod ovako ristrikcijskim mjerama.

Hrvatski branitelj Ivo Vranić ovako je komentirao ponašanje oko pogreba T. Merčepa i nekih branitelja:

Priopćenje za medije
Petrinja, 26. studenog 2020.

Tomislav Merčep, naš brat, heroj obrane Vukovara, Gospića, Pakraca našao je mir u vječnim počivalištima i neka mu je vječna slava i hvala.
Ono što je tužno, nezamislivo, jadno i kukavički je sramotan odnos vladajuće hrvatsko-srpske koalicije u Hrvatskoj. SRAMITE SE, Tomislav i svi hrvatski branitelji su svojom krvlju omogućili da vi budete gdje jeste u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj koju vi sustavno pljačkate, prodajete i izdajete. Što napraviste?

Heroja sahranite bez vojne počasti.
Nitko iz Vlade, Sabora, nijednog izaslanika. Bojite se PUPOVCA. Spremno ste otišli u Varivode, Grubore, a da li je taj vaš koalicijski partner Pupovac obišao najtužnije selo u Hrvatskoj, Kostriće masovnu grobnicu Baćin? NIJE.

Baca vijenac u Dunav za koga? ZA ZLOČINACA IZ BOROVA SELA ŠOŠKOČANINA,?

inbound4131424613331240059

Sve to gledaju silne UDRUGE PROISTEKLE IZ DOMOVINSKOG RATA, GLEDA GENERALSKI ZBOR I ŠUTE.

Vi navedeni, što je, bojite se PLENKIJA i SDSSa, sramotno i kukavički i sahrane našeg heroja Merčepa bez vojnih počasti, od  vas ni glasa. Gdje je nestao karakter, domoljublje, gdje vam je ponos?

Kuna vam je svetinja, ma SRAMITE se. Dođe mi da sva svoja odličja iz dom. rata odnesem u Ministarstvo i dam pa neka podjele koalicijskim partnerima.

Ministarstvo obrane je zabranilo ispraćaj s vojnim počastima jednom od najvećih heroja Domovinskog rata. Tomo Medved je li te sram bar malo?
Nitko na pokopu od čelnika stožernih udruga iz dom rata. Tužno i sramotno. U toj sramoti živite.

Nije čudno da dragovoljca dom. rata DRAGU BRNATKA IZ SUNJE SAHRANIO JE CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB IZ SISKA.

Kažete Tomo je osuđen , pa Drago nije osuđivan, isto sahranjen bez vojnih počasti i bez križa. Nije vama bitno kako se tko sahranjuje bitna je LOVA.

Možda budete prisutni jer tako će narediti Anemićni ako umre Stanimirović, njemu  ćete možda i vijenac nositi?  Dok ste živi SRAMITE SE I SVAKO JUTRO POGLEDAJTE U OGLEDALO  – VIDJET ĆETE BEZLIČNU FACU.

Ivo Vranić – Buva, hrvatski branitelj
HOP