Bugarska nakon naručenih 8 zrakoplova F-16 kupuje još 8 zrakoplova i hrvatsko zrakoplovstvo će još jednom ‘izvisiti’?

0
2777

U Hrvatskoj se mjesecima raspravlja o kupovini novih borbenih zrakoplova, stručnjak do stručnjaka raspravlja o tome, američke zrakoplove većina želi vidjeti na hrvatskom nebu, ali mi se pitamo zašto se prešućuju neke važne činjenice?!

Hrvatski mediji i vlast su nas mjesecima prije ovih novih  priča o  kupovini zrakoplova obmanjivali kako ćemo kupiti izraelske krševe   F -16 Barak da čuvaju naše nebo. Neslavno je sve završilo, niti te krševe nismo kupili, da zamjene ruske krševe iz ukrajinskih rezervi.

Očito je to netko spriječio, a kako su izraelske snage  obučavale srpsku žandarmeriju sve je moguće…

Sjetimo se što Srbija radi oko Alojzija Stepinca zajedno sa Vatikanom i kako se gura u holivudske  kuloare sa filmom o Jasenovcu u čemu ima podršku židovskog lobija , a njihov niški padobranac i pop Ćulibrk ima itekako jak utjecaj u židovskoj državi… danas nastanjen u našoj državi.

čulibrk

Prema tome Srbima nisu u interesu kvalitetni zrakoplovi na našem nebu.

Da li je i ovo obmana hrvatskih medija koje drži austrijsko-srpska koalicija?

 

Bugarska je zemlja koja drži narod sa vrlo bijednim primanjima, a narod koji to trpi desecima godina pomirio se naskroz da će tako biti i dalje.

Upravo zbog toga Bugarska ima znatnih sredstava za vojnu industriju, a kao država više daje za vojsku nego za povećanje mirovina i plaća.

Tako je prošle godine imala određeni suficit koji je uložila u bojne brodove koje je naručila od Norveške.

Od SAD-a naručila je 8 borbenih zrakoplova F-16 prije nas i mora čekati izradu istih do 2024. godine, što znači da do tada ne mogu se izrađivati i hrvatski F-16 istog modela. Ali tu priči nije kraj; Bugarska je naručila i još 8 novih F-16 zrakoplova što produžuje naše čekanje za još par godina, što znači da će hrvatsko nebo braniti netko drugi  u međuvremenu jer MiG 21 će biti kanta koja više neće moći letjeti.  Za tu narudžbu je Bugarska dobila dva polovna F-16 od Amerikanaca.

S toga aspekta gledano nije jasno zašto se ide na kupnju F-16 zrakoplova kada je to za nas zračna agonija… koja zrakoplovstvo košta plaćanja osiguranja hrvatskog neba od neke druge države?

Francuska je nedavno Srbiji prodala najsuvremeniji sustav protuzračne obrane – Mistral 3. Sada Hrvatskoj pokušavaju prodati borbeni zrakoplov kojeg ruši taj sustav?

Američki Kongres ima striktne, jasne i nedvosmislene uvjete prodaje sofisticiranog naoružanja i Srbija, u stanju kakvom je, izvan NATO-a, nikada ne bi dobila ništa američko, ali Francusko može.

Koliko nam je i francuska priča sa njihovim Rafalom pametna nakon srpske kupnje protuzračne obrane od Francuza?

Da li su priče o kupnji zrakoplova samo priče?

 

HOP