Obitelj teško optužuje bolnicu za nemar i smrt oca obitelji, bolnicu gdje se popravljaju brodice i romobilom ulazi na odjel ?!

0
5315
Objavljujemo pismo čitateljice koja je rezignirana i ogorčena načinom liječenja njezinog oca u bolnice punoj afera. Bolnici Dubrovnik.
Bolnica je poznata kao mjesto gdje se popravljaju brodice, gdje se sin ravnatelja vozi romobilom po bolnici, gdje djelatnik izvršava samoubojstvo i pogreške u liječenju nisu rijetke, za to ravnatelj bolnice bi bio smijenjen za svoje gafove da se država ne zove Hrvatska.
VIDEO: Škver OB Dubrovnik

 

 

Poštovani,

obraćam vam se zbog ogorčenosti postupanjem u Općoj bolnicu Dubrovnik u kojoj je moj  otac Josip  P.  rođen 1961. g. umro  uslijed  teškog krvarenja, zbog  terapije koji su mu dali za moždani udar. Umrli je bio branitelj u domovinskom ratu.

Mene i obitelj nisu iz bolnice obavijestili o pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja nakon što je dobio terapiju.   Kako smo saznali kasnije tu terapiju trombolizu  za moždani udar  nije niti smio dobiti zbog terapije i koronarografije  koja je provedena zbog infarkta srca prethodnog dana.

 

Mene kao njegovo jedino dijete ni obitelj nitko nije zvao ni zbog suglasnosti za  trombolizu niti kad  se teško pogoršalo njegovo stanje  i pao je  u komu , a prema nalazima  bilo je  jasno da ne može preživjeti.

Iako se stanje moga oca teško pogoršalo i pao je u komu  oko podne zbog teškog krvarenja u mozgu nakon što su mu dali trombolizu  koju mu je propisao neurolog za moždani udar i priključen je na respirator, prema nalazima  neurokirurg  napisano  je kako mu nema pomoći,a nitko nas nije obavijestio o teškom pogoršanju njegovog stanja i životnoj ugrozi.

Tek su me navečer kasno oko  23 sata nazvali i rekli da je umro. Ogorčena sam nebrigom za pacijente,  njihov život i  obitelj  u OB Dubrovnik.

Liječnik koji je  odgovoran za  terapiju koja je mog oca koštala života i dalje radi u OB Dubrovnik. Ni on i oni koji znaju za to i pokrivaju ga nikada nas nisu  nazvali niti se ispričali, te izrazili  žaljenje i sućut.

U Općoj bolnici Dubrovnik nisu se imali kad baviti  istragom smrti mog oca zbog pogrešne terapije koja mu je prouzročila teško krvarenje u mozgu i trbuhu. Ali zato imaju kad snimati video i plesati po toj istoj bolnici što me čini još ogorčenijom.

Iako su prošla više od  tri mjeseca od podnošenja prijave  nikakvu obavijest  o tome nisam dobila. Želim da bolnica bude sigurno mjesto za liječenje, da nitko više  ne  plati životom poput mog voljenog oca zbog nečijeg propusta.

Nama je rečeno tek  kad smo ujutro došli u bolnicu preuzeti papire i stvari  da je dobio krvarenje kao nuspojave lijeka za moždani udar , ali ne da je dobio pogrešnu terapiju za moždani udar.

Nakon toga nitko nas nije više kontaktirao, nitko nije odgovarao za propust. Apsurdno je što je dr. sc. Dražana Martinović Mamić  kao jedina  liječnica koja je tražila istragu o nepropisno ordiniranoj  trombolizi  dobila otkaz. Da su ju poslušali ranije moj otac bi zasigurno bio živ.

S poštovanjem, Irina Brkić


HOP