Potrudimo se da bude i drugi krug izbora jer korona mjere će biti duže ukinute, a bolest u opadanju!

0
9327

Ingrid Runtić- mag.art

Piše I. Runtić

Koronaški stožeri su uveli čisti fašizam koji se više ne može opravdati nikakvom brigom za javno zdravlje, medicinskim razlozima ili čovjekoljubljem. Vrlo lukavo i perfidno su, prvo strahom od otkaza, a potom i dodjelom neograničenih moći opčinili činovnike, prodavače i službenike koje su svojim odredbama ovlastili na iživljavanje nad svojim kupcima i klijentima, a za koje ne moraju kazneno ili prekršajno odgovarati.

inbound3637984931051247638

Jer, tako je naredio stožer koji ih štiti u njihovom neljudskom postupanju sa strankama. Sve frustracije naroda su tako usmjerili i raspršili na isti taj narod. Zavadi pa vladaj. Pozvali su na javni linč svakoga nad svakim. I uvijek je apsolucija od svih nedjela i zlostavljanja nad drugima – nošenje maske i “briga za zdravlje”.


inbound5552221091492624695Sve ovo o čemu pišem, ne postoji kao problem niti u jednom predizbornom programu. Za vrijeme izbora se političari ponašaju kao da problem korone u društvenom i ekonomskom smislu uopće ne postoji. A jedino to i postoji. Znači, svaki politički i ekonomski program biti će ionako stavljen izvan snage upravo zbog plandemije. Niti jedan neće moći biti proveden zbog koronaških mjera i njihovih posljedica. Tako da političari i politički kandidati slobodno mogu bajati svoje priče i bajke o tome što će sve promijeniti, jer poslije mogu mirne duše reći: to sve nismo mogli provesti zbog korone.
A vi im svojim glasovima na izborima dajete legitimitet da vam taj vrlo pokvareni i šuplji igrokaz serviraju.

inbound1903134081421136395

BEROŠ MORA OTIĆI – ODMAH!

Nakon mog upita o nezakonitom stvaranju lista cijepljenih i necijepljenih, te kaznene prijave protiv ministra Beroša zbog kaznenog djela iz čl. 146 Kaznenog zakona RH (nezakonito prikupljanje, obrađivanje i korištenje osobnih podataka) i drugi Hrvati su poslali iste ili slične upite Ministarstvu zdravstva o prikupljanju podataka i stvaranju listi:
– cijepljenih;
– necijepljenih.

Ministarstvo zdravstva odgovorilo je određenom broju osoba (meni ne). Neke od tih osoba dostavile su mi odgovore Ministarstva zdravstva koji glase:
Poštovani,
Nastavno na Vaš upit vezano uz popis osoba koje se ne žele cijepiti, povratno Vas izvješćujemo da Ministarstvo zdravstva ne vodi takav popis niti ima saznanja da takav popis vodi neka druga institucija.

S poštovanjem,

Pravni poslovi

Ministarstvo zdravstva

Netko laže, ili ministar osobno, ili njegovo ministarstvo.

Uglavnom, ministar je odgovoran!

Beroš mora otići!

Činjenice o tome tko je sastavljao popise i jesu li od liječnika obiteljske medicine traženi popisi njihovih pacijenata koji su cijepljeni i koji se ne žele cijepiti.

Dosta nam je Gestapa!
Dosta nam je udbaških metoda!
Hrvatski narod ima pravo na zakonito postupanje političkih predstavnika!

Ministar ne samo da mora otići, on mora kazneno odgovarati zbog sastavljanja nezakonitih popisa te zbog obmanjivanja i uznemiravanja javnosti.-piše odvjetnik Knezović.

Eto vam dokaza da nema nikakve pandemije: vlada dozvolila ulaz iz Srbije i BiH u Hrvatsku bez ikakvih testiranja za tzv. Covid-19 na dan izbora. Sad je stvarno očito koliko nas prave budalama

Predizborne kampanje svih “ozbiljnih” kandidata u izborima prošle bez ikakvog spominjanja korone.

inbound7510872721490328133

A svi njihovi bajkoviti programi sigurni padaju u vodu baš zbog korone. To vam je ultimativni dokaz da ti kandidati drže birače za glupe ovce. A vi im dajte glas kako bi i dalje lagodno živjeli na vašoj grbači, u krajnje otežanim uvjetima privređivanja u “novonormalnim” okolnostima (opet zbog korone, koju nitko od njih ne spominje).

inbound4991971611981769711

Baš pravi cirkus od države .

Vjerojatno je svima jasno da Njonjine gaće i prepucavanje Plenkovića i Milanovića tko je veći komunist služi da bi kvazi kandidati, spasioci na izborima, zaobišli temu lockdowna s kojima je uništena gospodarska slika Hrvatske?

“Potrudimo se da bude i drugi krug izbora jer corona mjere će biti duže ukinute, a bolest u opadanju!?”

inbound4044183254431224333

-Nadam se da će se zaustaviti na mišićima i kupaćim gaćama. Bojim se i pomisliti što bi moglo uslijediti ako se nastave natjecati.

Predlažem Jandrokovića za plakat Turističke zajednice Hrvatske– komentirala je ovaj cirkus kolegica novinarka N. Landeka.

Nevjerojatno! Dok hrvatski pomorci nemaju mogućnosti glasovanja, nekadašnjim  agresorima na Hrvatsku se omogućava bez obzira na cijenu! Može li jadnije i žalosnije?

-Karolina Vidović Krišto:

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA

Poštovani gospodine Plenkoviću,
Sa zaprepaštenjem smo primili vijest o jučerašnjoj odluci Vaše vlade po kojoj se hrvatski državljani koji dolaze glasovati na nedjeljne lokalne izbore ne moraju pridržavati epidemioloških mjera koji vrijede za sve druge građane Hrvatske kao i građane Europske unije.
Ovom ste odlukom ponovno zadali teški udarac jednakosti hrvatskih građana pred zakonom i vladavini prava u Hrvatskoj, a samo iz razloga Vaših posebnih odnosa s Miloradom Pupovcem i SDSS-om.
Molimo Vas odgovorite na slijedeća pitanja:

1. Na lokalnim izborima mogu glasovati hrvatski državljani te državljani svih članica EU sa stalnim prebivalištem u jednoj od općina ili gradova RH. MUP RH je prije nekoliko godina rješenjima ukinuo prebivališta Hrvatima BiH u Splitsko-dalmatinskoj županiji jer su bili fiktivno prijavljeni. Vi ovom odlukom suspendirate pravni poredak RH, jer kao što znamo SDSS organizira autobuse za svoje birače, hrvatske državljane, koji su fiktivno prijavljeni u RH a stvarno žive u Srbiji. Objasnite na temelju kojeg zakona se jedan zakon primjenjuje u Vrgorcu, a drugi u Benkovcu ili Vukovaru? Jeste li svjesni da je ovo klasična zlouporaba položaja i ovlasti? Iz kojeg razloga su građani EU-a sa stalnim prebivalištem u RH diskriminirani?

2. Ova protuzakonita odluka Vaše vlade je izazvala čuđenje u europskoj javnosti. Dok ugostiteljske objekte držite zatvorenima, a europski turisti satima čekaju da prijeđu granični prijelaz i uđu u RH, Vi zbog usko stranačkih interesa Vas i klevetnika Milorada Pupovca dopuštate da se europska javnost pita „kakva je to država u kojoj vrijede različita pravila, te koja suspendira epidemiološke mjere i time ugrožava zdravlje svojih građana?“.

3. Ovom odlukom dovodite u pitanje legalnosti izbora u onim sredinama gdje će glasači doći autobusima, a što je krunski dokaz da ne žive u tim sredinama, te ćete time ustavnu garanciju jednakosti u tim navedenim mjestima grubo prekršiti. Jer, Zagrepčani će moći birati svog gradonačelnika, Splićani ili Puljani, ali građani Vukovara, Benkovca ili Knina bit će preglasani od birača koji ne bi smjeli imati pravo glasa jer ne žive stvarno u tim mjestima.

Gospodine predsjedniče Vlade,
Pozivamo Vas da još danas ukinete tu diskriminatornu odredbu, jer nitko, nijedna Vlada, nema ovlasti donositi odluke koje diskriminiraju bilo koga u Hrvatskoj. Ugovor o EU i hrvatski Ustav nedvojbeno propisuju jednakost svakog hrvatskog državljanina pred zakonom, a kao što smo gore naveli, ovo je skandalozno kršenje hrvatskog Ustava i Ugovora o EU, i, ono što je najgore, s namjerom počinjenja političke manipulacije. Posebnu dramatičnost ovoj Vašoj odluci doprinosi činjenica rušenju ugleda Hrvatskoj kao turističke destinacije, jer jasno je da će Hrvatska u europskim medijima radi ove odluke biti tretirana kao država koja se ne pridržava epidemioloških mjera, i ne štititi dosljedno zdravlje svojih građana i turista.
S poštovanjem,
Prof. dr. sc. Milan Vrkljan
ZASTUPNIK
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA
Na znanje:
– Predsjednik RH, Zoran Milanović

 

Hop