MAKARSKI CIRKUS NA IZBORIMA: Dozvolio ekocid i doživio neviđeni poraz u prvom krugu

0
1625

Ingrid Runtić- mag.art

Mag. art. I. Runtić

Ne moraš ni roniti, devastacija je vidljiva svakome golim okom – netko bi trebao kazneno odgovarati za strahovito uništavanje obale, nasipavanje i zatrpavanje prirodnih prekrasnih plažica između sidri.

Neviđena devastacija obale, uništene prekrasne plaže , nabacali kamenčine i napravili baruštinu!

 

Mali primjer neograničene gluposti: makarski gradonačelink Jure Brkan (HDZ) gubi ove izbore, ali on će u ova dva tjedna do drugog izbornog kruga građanima objasniti što je u proteklom mandatu ostvario… problem je komunikacije, misli ovaj genijalac; ljudi sigurno ne vide što je on sve postigao, pa će im on to malo bolje utuvit u glavu i objasnit!

inbound2055530109658470626
Činjenica da ovu budalaštinu koji je izvalio nisu skužili ni mediji (MakarskaDanas) me još više zabavlja.

Pod mandatom tog lika su zatrpane 3 prirodne plaže prije par mjeseci (ne želim ni znati njegova ostala ostvarenja u protekle 4 godine).

Skandal: Policija uhitila ženu koja je htjela zaustaviti devastaciju morske obale

Hoću reći da takve primjere možete naći u svakom gradu i mjestu.

Onog trena kada su izabrani novi dužnosnici, oni postaju svete krave kojima se klanja, od kojih se traži naklonost i zaštita, kojima je dopušteno krasti, pogodovati, muljati, drugim riječima, za njih vrijede druga pravila nego za obične smrtnike.

Ta preobrazba je upravo nevjerojatna; jedan dan si kandidat i obični smrtnik, a kad pobijediš na nekim izborima postaješ polubog, u najmanju ruku. Pri tom su u pravilu svi ti dužnosnici i gradonačelnici bar 6 puta nesposobniji od bilo kojeg običnog čovjeka, seljaka ili poduzetnika.

Međutim, najviše glasova na izborima dobivaju upravo oni koji po mogućnosti nemaju ni dana radnog iskustva u realnom svijetu, niti ikakvog pojma o opstanku na slobodnom tržištu.

inbound1133452894816367452

Novitet je da se najuspješniji kandidati, kao npr. onaj lik Tomašević, regrutiraju direktno iz udruga. Ako još ne znate, udruge su ono što postoji pored državnih institucija i paralelno s njima, a nitko točko ne zna što i kako rade, a svi zajedno postoje kako bi nam isisale još više novca iz proračuna i džepa. Iz udruga i sličnih organizacija za živopisno gubljenje vremena (ministry of funny walking, a koje postoje samo kako bi sebe promovirale), je općenito počelo prelijevanje njijovog (aktivističkog) kadra u državna tijela, kao primjerice Rada Borić, pa i Tomašević koji su danas oboje saborski zastupnici.

 

Naš glavni grad, naš nekad prelijepi Zagreb izgleda nije dovoljno kažnjen razornim potresom, nego ga sad do kraja treba srušiti nekadašnji aktivist koji je prije 11 godina rušio ogradu na Cvjetnom, kada je Horvatinčić gradio podzemnu garažu. Sada će taj isti, tek malo stariji , bez ikakvog radnog iskustva u nečemu korisnom, mali Sorošev miris , upravljati čitavim gradom. Mediji su napumpali tog tragikomičnog  do željene veličine kako bi postao gradonačelnik, a birači su za izbor gradinačelnika krucijalnim smatrali to što lik vozi bicikl i voli putovati… Bože pomozi!

 

HOP