Pravosudna otmica i prisilno liječenje u Vrapču?

0
11364

Josip Juretić je  pušten  na slobodu, a  čiji je boravak u psihijatrijskoj bolnici “Vrapče Zagreb”  bio zakonski i liječnički neosnovan (?), protivan njegovoj volji – te time i protuzakonit.

Zaduženi doktori ne daju nikakve informacije o tijeku njegovoga boravka i terapija.

Budući da nije se moglo  doći do nikakvih informacija dok je Juretić bio hospitaliziran, a svjesni da se ne poštuju osnovna ljudska i temeljna prava čovjeka, napravila je grupa građana  peticiju u nadi da što više ljudi potpiše kako bi pravovremeno uspjeli doći do bilo kakvih informacija i pomogli Josipu da ga što prije otpuste iz ove ustanove.

Napominjemo da se prisilnim zadržavanjem čovjeka, povrijeđuju njegova prava utemeljena člankom 1.1, 5.1 Europske konvencije za zaštitu prava i temeljnih sloboda protokola br.1, protokola br.4, protokola br.6 i protokola br.7 te članak 3., članak 14., članak 22. i članak 23. Ustava Republike Hrvatske.

Kad se narod složi SVE SE MOŽE…

Josip Juretić bio je prislno zadržan u bolnici Vrapče od 01.06.2021. Jučer je pušten na slobodu.

Kako je počela akcija spašavanja?

-Narode, gdje ste?
Dijelite, pratite i uključite se u DRAMU KOJA SE TRENUTNO ODVIJA U ZAGREBU! Josip Juretić je ilegalnim partijskim metodama zarobljen, otet i nema ga već 6 dana! Jedva smo našli gdje je i tko ga je zarobio i tko ga uništava raznim injekcijama i lijekovima bez njegovog infomiranog pristanka! Sad je vrijeme da ostavite sve druge teme i uperite reflektor prema metodama kakvima bi se i DDR čudio i da ustanete konačno protiv ove partijske metode ušutkavanja pravednika! Vi, narod, nosite već sada na duši previše žrtava. Nemojte da morate nositi još i Josipa.

On je za vas napravio više no što ste svi vi skupa napravili sami za svoju djecu i da im ostavite uređenu i sigurnu pravnu državu. Josip je posvetio svoj život vama i vašoj djeci. Svi koji ste htjeli urediti ovu državu pravedno, svi koji imate plemenite ciljeve za sve nas, a ne samo za 200 bogatih obitelji, vi ste ne samo znali tko je Josip Juretić, nego ste ga i upoznali i s njime djelovali.
Vi koji niste, imate popravni ispit.
Javite se i dajte svoj doprinos, kažite složno “NO PASARAN!” ovoj bolesnoj partijskoj metodi i uredimo ovu našu prelijepu domovinu jednom zauvijek!-pisala je o slučaju Juretić  Bernarda Jug.

inbound7750014575398374819

Sam aktivist  Juretić po izlasku iz Vrapča tvrdi da su ga šopali ljekovima, prisilno vežući za krevet i šamarali. On im za to nije dao pristanak.

Da to nije usamljeni slučaj našeg pravosudnog ludila pokazat ćemo na drugim primjerima.

-Danas sam čula sramotnu informaciju da Općinski sud u Zaprešiću/sada Općinski sud u Novom Zagrebu nije donio presudu o zahtjevu za alimentaciju za dvoje djece od 2004. godine do danas. Danas jedno od djece ima 21 GODINU….. A presuda nije donesena punih 17 godina. 17 godina sud nije natjerao nesavjesnog oca da se brine o svojoj djeci. I nitko nije protiv njega podnio prijavu zbog povrede prava djeteta, Centar za socijalnu skrb Zaprešić nije poduzeo mjere da nesavjesnog oca potaknu da bude savjestan, ne, nisu to činili, prema riječima majke, Centar za socijalnu skrb bio je donio odluku da se djeca izuzmu iz obitelji i smjeste u dom, a kada se majka tome suprotstavila, CZS je nju optužio da radi protiv interesa djece, jer bi im po njihovom izvješću bolje bilo u domu, nego sa vlastitom živom i zdravom majkom.

No tu žalosna priča nije stala. Otac je tužio majku koja živi sada već sa odraslom djecom u 50% kuće /bračne stečevine/ za plaćanje najamnine, i namjera mu je u potpunosti ih iseliti van, jer prema informacijama najamninu koju traži, veća je od milijun kn.

Osobno poznam ženu koja je vlasnica 3/4 dijela kuće u Zaprešiću, kuće koja je izgrađena na zemljištu koje su joj poklonili roditelji, a koju je u cijelosti okupirala druga žena njezinog bivšeg muža, i koju je onda ova vlasnica tužila za plaćanje najamnine. Još od 1996. godine nije uspjela naplatiti niti jednu jedinu lipu. I to kod istoga suda… Znači da Općinski sud u Zaprešiću ima selektivno suđenje – različito prema privilegiranima.-objasnila je novinarka N. Landeka.

Hop