Osporavali mu nekretninu falsificiranim dokumentom, pa ju potpuno izbrisali?!

0
5106

inbound9008433160634643927

Kada sudski vještak grafolog da svoje stručno vještačko mišljenje o krivotvorenim potpisima, onda bi takvo utvrđenje morao prihvatiti i sud, jer sud ne raspolaže stručnim znanjem kakvim raspolaže sudski vještak.

Međutim, u ovom slučaju čak i laik može golim okom, bez pomagala uočiti da se radi o krivotvorini kojom se radi pakao aktivisti D. Raspudiću. On godinama živi poput čovjeka koji stoji na staklenom stolu. Njegov je stol, ali svaki tren može postati tek otpad od stakla.

Tako je i njegov stan falsifikatom postao predmet spora koji po ničemu to ne bi smio biti.

Na prvoj fotografiji je potpis Margite Kekelj sa osobne iskaznice,na drugoj je imitacija njezinog potpisa. Pogledajte kako je drhtav potpis! Očigledmo je da je neka osoba pisala nesigurno, slovo po slovo. Ta krivotvorina uništava zdralje D. Raspudiću. Zlostovljanje sudovima je isto kao da zdravog čovjeka stavimo u ludnicu.

Jedno je sigurno Margita Kekelj nije se podigla iz groba potpisati dokument zbog kojeg se osporava vlasništvo Raspudiću!…a onda slijedi novi šok… nestaje nekretnina iz zemljišnih knjiga.

 

GDJE JE NESTALA NEKRETNINA IZ ZEMLJIŠNIH KNJIGA? DRAGO RASPUDIĆ TJEDNIMA BEZUSPJEŠNO POKUŠAVA DOZNATI U ZAGREBAČKOJ GRUNTOVNICI GDJE SU, U KOJI Z.K. ULOŽAK UPISALI IZBRISANU NEKRETNINU

 

-“Kad politika i korupcija utječu na pravosuđe, onda ni zakoni ni pravomoćne presude, ni 30 godina star vlasnički list bez tereta i plombi, ništa ne znače”

Autor: Darko Petričić/7dnevno

“Pokažite mi jednu presudu iz koje iščitavate da politika utječe na pravosuđe. Nema takve presude. Ako se misli na jednog suca, za to postoji sudačko vijeće Županijskog suda, na kojemu svatko može tražiti očitovanje je li prekršen sudački kodeks. Suci se se nemaju razloga baviti ičim osim prava i činjenica, na njih politika ne utječe ni na koji način.
Zakoni, opsežni postupci, needucirani suci i procesna ovlaštenja uzrok su sporim sudskim postupcima, ali situacija je daleko od katastrofične. Prosjek prvostupanjskih predmeta je 538 dana, što je predugo. Moramo to popraviti, da suđenja ne traju toliko dugo. Svjesni smo problema, četiri su razloga za duge postupke: zakoni, opsežni predmeti, suci koji se u nekim situacijama ne snalaze pa ih treba usmjeriti ili educirati, i procesna ovlaštenja”,
nedavno je izjavio Marin Mrčela, aktualni zamjenik predsjednika Vrhovnog suda kojem je prestao mandat 19. srpnja 2021. godine.

Obzirom na opsežan broj sudskih predmeta u kojima za donešene odluke nema nikakve logike, ni zakonskog uporišta a ni zdravorazumskog objašnjenja, realne činjenice i podaci iz sudskih predmeta suprotstavljaju se njegovoj tvrdnji.
Posljednji slučaj iz Zemljišno knjižnog odjela Zagreb upravo objedinjuje sve ono u što javnost neprekidno upire. Nema nikakve pravne sigurnosti, niti ustavnopravne zaštite vlasništva, naizgled jednostavan sudski postupak, zemljišno knjižni, koji je strogo formalan postupak (znači da sve mora biti isključivo po propisima), traje 30 godina što je 10000 dana više od rokova o kojima govori Mrčela, a sve to se ne bi dogodilo da na suce ne utječe politika. I za takve sumnje imamo opravdane razloge misliti da je doista tako.

Drago Raspudić, predsjednik Udruge Veronika Vere za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa, i sam žrtva korumpiranog pravosuđa, pokrenuo je aktivnu kampanju razotkrivanja korupcije i kriminala u Zagrebačkoj gruntovnici.”