SKANDALOZNO: Srbija vodi otvoreni medijski rat u Hrvatskoj i otvara ispostavu regionalne TV Una u Zagrebu pod izravnom paskom Vučića!

0
1617
Srbija ratnog i poratnog zločinca, neubrojivoga psihopata Aleksandra Vučića sad ide u fazu otvorenog medijskog rata. Pritom ne biraju sredstva i ne žale novaca, makar i iz državnoga proračuna Srbije u pokušaju ovladavanja medijskim prostorom bivše Jugoslavije. Uz goleme novce izdvojene iz kase srbijanskog državnog Telekoma Vučić kreće u medijsku ofenzivu u samo njemu znanom regionu. Vučić u dosluhu s njegovim poslušnikom iz Banje Luke Dodikom kani otvoriti sjedište nove regionalne TV Una upravo u Banjoj Luci. Već sam naziv regionalne televizije Una je iznimno znakovit. Šalje svatkom izazivačku poruku nazivom rijeke Une da srbijanska dnevna politika, što ne odustaje od granica Velike Srbije, samim nazivom regionalne televizije stavlja svima do znanja kakva će zasigurno biti programska koncepcija budućeg regionalnog medija. Imajući u vidu činjenicu da Vučićeva klika želi otvoriti glavno sjedište njihove nove dalekovidnice u Banjoj Luci, primjerenije je bilo nazvati televiziju TV Vrbas, s obzirom da ta rijeka protječe kroz Banju Luku, a ne Una.  Ipak, ispostavlja se da Vučiću i njegovim izvođačima radova na terenu ni Una u medijskome ratu nije krajnja, nego zemljopisno središnja granica.  Apetite su otvorili i prema Savi, jer pored dopisništava centrale banjolučke TV Una u Beogradu i u Sarajevu, imaju nakanu otvoriti i dopisništvo u Zagrebu.
dodik
Vučićeva medijska mafija želi pod svaku cijenu imati ispostavu regionalne TV Una i usred glavnog grada Hrvatske. Glavni šef dopisništva TV Una u Zagrebu trebao bi biti iskusni beogradski novinar Zoran Kusovac, čovjek premazan svim političkim bojama. Bio je kao mlad početkom devedesetih angažiran kao dopisnik britanskoga Sky Newsa iz Beograda i poput rođenoga mu brata isto novinara Srđana Kusovca, tada na radiju B92 posrbljenoga i pravoslaviziranoga Hrvata iz Šapca Verana Matića, narečeni Zoran Kusovac je ratnih devedesetih bio veliki politički suparnik Aleksandra Vučića. No, boja novca opčinila je odavno Zorana Kusovca, svojedobno po naputku beogradske političke centrale preseljenoga po potrebi političkih interesa Srbije i u Crnu Goru. Tamo je godinama bio glavni i odgovorni urednik podgoričke Pobjede, tradicionalnog novinskog glasila svih crnogorskih vlasti, pa tako i višedesetljetnog vladara Crne Gore Mila Đukanovića. Osim toga, uz Vučićevu volju i Đukanovićevu suglasnost, Zoran Kusovac je bio godinama i glavni medijski savjetnik predsjednika Crne Gore. I sad takav kameleon po zamisli kriminalca Vučića treba doći u Zagreb i medijski provoditi srbijansku političku promidžbu pod poznatim sloganom “Srbi svi i svugdje”!?  Više im ni Una u nazivlju televizije nije krajnja granica bahatog maštanja, nego su pogled bacili i na Zagreb na rijeci Savi. Na otvorenu srbijansku medijsku provokaciju i bačenu Vučićevu rukavicu izazova hrvatska službena politika odgovara još uvijek zagonetnom šutnjom. 
dodik
Medijski projekt TV Una nije politički nimalo naivan, budući je u cijeli plan umiješan i Igor Dodik, sin Vučićeva poltrona iz Banje Luke Milorada Dodika. Ranije je zvijer Vučić nekontroliranim trošenjem novaca iz srbijanskog Telekoma već stavio šape na najveći dio medijskog prostora u Srbiji i gotovo sve bitne elektroničke medije, ali i tiskovine stavio pod vlastiti nadzor.
Vucic session-4
Sad se manijak želi nasilno medijski proširiti svojom zonom političkoga utjecaja i na prostore daleko izvan granica Srbije. I pritom ne žali sredstava za ostvarenje cilja i provedbe paklenoga plana. Zato je i basnoslovno velikim plaćama za prilike na području bivše Jugoslavije za svoj osmišljeni projekt guranja vlastite političke spike  i izvan granica Srbije dobrano odriješio kesu i platio u najavi ove medijsko – političke šarade novinarske janjičare astronomskim zaradama, koje su za obične novinarske smrtnike u materijalnom smislu san snova. No, u ljudskom i moralnom smislu, treba biti sram bilo kog novinara koji za svo bogatstvo ovoga svijeta stane pod skute notornog ratnog i poratnog zločinca Aleksandra Vučića i postane time njegov medijski i politički glasnogovornik na regionalnoj TV Una.
Dragan Ilić
HOP