Hrvatska ne smije dati vjerodajnice lažno predstavljenoj europskoj glasnogovornici iz Beograda Jeleni Milić

0
7179

Danima Srbi pišu na portalima po Beogradu kako će nova veleposlanica Srbije u Hrvatskoj biti Jelena Milić. Ona je iz srpske nevladine udruge tobože euroatlantskog saveza i na riječima fanatično za EU i NATO. Na djelu je kao supruga bivšeg visokog inspektora MUP-a Nenada Milića, nekad kadra lidera LDP (Liberalno demokratske partije ) Čedomira Jovanovića potajni adut vojvode Aleksandra Vučića.

Znakovita je bila njena pojava i sudjelovanje u tematskoj emisiji televizije B92 emitiranoj u Beogradu prije nekih pet godina.

Tad su Srbi veleumno raspredali o svrhovitosti hrvatskih i bosanskih zahtjeva da se Srbiji oduzme pravo organiziranja njihovog mini Haaga u Beogradu, gdje su godinama samovoljno “sudili” po njima znanoj mafijaškoj “univerzalnoj jurisdikciji” hrvatskim, bošnjačkim i kosovskim borcima i ratnim veteranima što su se devedesetih borili na fronti protiv srbijanskog političkog projekta Velike Srbije Druga tema te emisije bila je srpsko plaćanje ratne štete Hrvatskoj.

Jelena MIlić je jednako kao i kolegica joj iz Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić uz trećeg nazočnog gosta u studiju i sudionika rasprave Aleksandra Vučića, bila suglasna da Srbija ima pravo organizirati “mini Haag” u Beogradu kao samoprozvana slijedinca bivše raspale Jugoslavije, te da je Srbadija vodila “građanski rat” (a ne rekoše možda i “seljački rat”) protiv Hrvatske i BiH-a, te da im ne pada na pamet plaćati odštetu Hrvatskoj ili Bosni.

 

Zanimljivo, pokvarenjak Vučić ludo vjeruje da Jelena MIlić, bliska suradnica hrvatskih nevladinih udruga i ekipe koju čine Vesna Pusić, Vesna Teršelič, Žarko Puhovski, Goldstein i slični likovi, uživa nekakav ugled, povjerenje i poštivanje u Hrvatskoj!? Tko normalan može vjerovati Jeleni Milić kojoj je kolumnist na njezinom NGO portalu u Beogradu Emir Suljagić iz sarajevske Demokratske fronte (DF) lidera stranke Željka Komšića. Taj bosanski musliman Suljagić rodom iz Srebrenice izgubio je 1995. oca u Srebrenici, kojega su ubile vojne postrojbe Ratka Mladića, jednog od Vučićevih životnih uzora. Sad na twitteru Suljagić, kao i desna mu ruka iz stranke DF Reuf Bajrović, sarajevski musliman i kao i Suljagić rati dezerter, rođen u Srbiji, poziva javno bosanske muslimane da se udruže politički i ekonomski u Mini Shengen skupa sa Srbijom i širi laži internetom da su Hrvati od devedesetih namjerno i sustavno zavadili “braću” Srbe i Bošnjake!? Željko aka Sejdu Komšića već su srpske službe iz Beograda postavile uz suglasnost suradnika srpskih obavještajnih službi Bakira Izetbegovića za lažnog i izmišljenog “predstavnika” Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Komšićev politički savjetnik u Sarajevu je Vučićev politički neslužbeni savjetnik iz sjene Čedomir Jovanović. U Podgorici je Milu Đukanoviću politički savjetnik bio Vladimir “Beba” Popović iz Beograda, nekad kadar Đinđićeva DS-a, onda nakon 2012. prebačen političkom naredbom u sad vladajuću Vučićevu SNS.

 

U gradnji “srpskoga sveta” i izvoza srbijanskih laži, krađa, prijevara i podvala, Srbijanci sad idu od Podgorice, preko Sarajeva, ravno do Zagreba, gdje žele za veleposlanicu postaviti prikrivenu velikosrpkinju pod krinkom lažnog europejstva Jelenu Milić.

Njoj Hrvatska nipošto ne treba dati vjerodajnice i mora joj se odmah uskratiti bilo kakva i teoretska mogućnost političkog rovarenja i spletkarenja na tlu Hrvatske u korist velikosrpskih političkih interesa. Jednom je već za vladavine Ive – “Jove” Josipovića – Yusupovića, Hrvatska ondašnjem veleoposlaniku Srbije u Zagrebu Radivoju Cvjetičaninu u dobroj volji i uz prijevode službene dokumentacije pristupnih poglavlja kandidatima za EU, dostavila dobrovoljno i na ruke politički materijal, očekujući vjerojatno za uzvrat i povratno dobru volju Srbije po nizu otvorenih i nerazrješenih ostalih brojnih političkih pitanja. To se nije dogodilo, jer Srbija pati od kroničnog kompleksa “više vrijednosti” na regionalnoj i europskoj razini. To Srbiji i srpskom narodu u cijelosti nameću SPC, SANU i srpska lažna inteligencija. Zato i zlotvor Vučić hoće u misiju sijanja novih političkih zlodjela i dolijevanja ulja na vatru u Hrvatsku poslati kameleona Jelenu Milić.

Jelena Milić ne bi smijela postati veleposlanica Srbije u Hrvatskoj. Ona je osvjedočeni i dokazani neprijatelj hrvatskog naroda i hrvatske države. Sve Hrvate po Beogradu naziva “ustašama”, a za nju, kao i za Natašu Kandić, kao muslimanske i albanske NGO lobiste u Beogradu, ne postoji niti jedna hrvatska civilna ili vojna žrtva u ratovima devedesetih. Jelena Milić može ostati samo Vučićevom SNS glasnogovornicom u Beogradu i u granicama Vučićeva opančarskog čobanluka.

 

Dragan Ilić

 

HOP