Predsjednik SAD mora sprovoditi zakone koje izglasava kongres, ako stavi veto može se ukinuti sa ¾ glasova u kongresu! Tko ograničava samovolju premijera u Hrvatskoj?!

0
1538

Demokracija kao politički sustav u Europskoj uniji (EU) nestaje i uvodi se diktatura Europske komisije (EK) pod okriljem Njemačke i Francuske te izrabljivanje radnika iz siromašnijih članica Unije. Države koje su članice EU, moraju prihvatiti konvencije EK bez pogovora.

Sve konvencije trebaju prihvatiti parlamenti članica EU na prijedlog njihovih Vlada. Kako  političke stranke ili koalicije imaju svoje komesare, zastupnici vladajuće stranke moraju glasati po uputama komesara. To nije demokracija. To je diktatura. EU nije federacija ni konfederacija jer nema Ustava. EU nije država. U EU demokraciji nitko ne glasa prema svojoj savjesti.

Ni jedna država u Europi ne poštuje volju naroda osim Švicarske. Najmoderniji politički sustav je u SAD dok je politički sustav u Europi kolonijalan. Zašto? U SAD izvršnu vlast predstavlja i sprovodi zakone predsjednik države koji je izabran od naroda, odnosno, elektora, dok se u Švicarskoj neke zakone donosi narod na referendu.  U kolonijalnoj demokraciji to je obrnuto jer zakone  parlamentu predlaže izvršna vlast.

Nije ni američka demokracija bez mana, ali je trenutno najbolja jer njihov zastupnik donosi odluke na temelju uputa svojih birača. Zbog toga zastupnici u SAD često glasaju protiv svoje stranke. Dakle, u EU i njezinim članicama parlament nije zakonodavna vlast koja stvara i izglasuje zakone nego poslušni sluga komesara stranke na vlasti. Oni samo dižu ruke kako im naredi komesar.

U SAD svi elektori u saveznoj državi se dodjeljuju pobjedniku predsjedničkih izbora, ali ne po Ustavu nego po prihvaćenom običaju. Možda bi trebalo ukinuti elektore i birati predsjednika izravno na temelju biračkih glasova.

Kod nas u Hrvatskoj demokratski običaji se ne poštuju i zbog toga ih sve treba uvesti u Ustav. Zastupnici koji se ponašaju nemoralno, kriminalno i neodgovorno trebaju vratiti svoje mandate. Ne mogu se političari braniti pred sudovima i zastupati narod. Sve se to događa jer većina urednika i komentatora je korumpirana i komunistički nastrojena.

Zbog toga nam treba pod hitno lustracija, dakle, udaljavanje iz političkog i javnog života svih bivših komunista. Pored toga, većina urednika i komentatora u medijima je skromnog znanja jer ako nisu okorjeli komunisti i Jugoslaveni, onda su liberalni marksisti koji su gori od komunista.

Predsjednik SAD mora sprovoditi zakone koje stvara i izglasava kongres. Može na te zakone staviti veto, ali ono se  može ukinuti sa ¾ glasova u kongresu. Predsjednik kao izvršna vlast ima veliku odgovornost i ograničena prava po Ustavu. Tko ograničava samovolju premijera u Hrvatskoj?

Ako u članici EU ili u EU postoji samo jedan dom parlamenta, onda nema demokracije. Zašto? Svaka unija ima svoje članice ili država ima svoje upravne jedinice i one moraju biti ravnopravne, što znači da svaka federacija ili republika mora imati dva parlamentarna doma. Oni se moraju dogovarati ako glasaju suprotno pri donošenju nekih zakona. Nema jednoumlja.

Gornji dom EU mora imati jednak broj zastupnika iz svake članice, a donji dom zastupa pojedinca u izbornim jedinicama. Na izborima se glasa za osobu umjesto za stranku. Svaki pojedinac ima svoju prošlost i svoje stavove ako imamo novinare, a na temelju toga birači odlučuju o svojem izboru.

Svaka federacija ili republika koja ima savezne države ili upravne jedinice mora imati jednak broj zastupnika u gornjem domu, bez obzira na broj glasača, jer jedino tako se ostvaruje njihova ravnopravnost.

U donji dom parlamenta zastupnici se biraju na temelju broja glasača svake savezne države ili upravne jedinice. Savezne države ili upravne jedinice mogu donijet i neke svoje zakone, ali to ne mogu općine. U SAD za oba doma se glasa izravno za osobu umjesto za stranku. Pravila moraju biti jasno i točno definirani zakonom.

Američka država Montana je nekada imala dva senatora i jednog kongresmena jer nije imala broj birača za više kongresmena.

Mi se još nismo oslobodili nauka Titova komunizma pa smo dali velika prava etničkim manjinama jer njihovi zastupnici mogu postati sabornici i sa 500 ili manje glasova. Sve etničke manjine su politički Hrvati i oni ne smiju osnivati svoje etničke stranke. To treba zabraniti Ustavom.

Službeni jezik u Hrvatskoj je hrvatski po Ustavu i on se mora koristiti u državnim školama i državnim ustanovama, a to ne razumije komunistički Ustavni sud. U Hrvatskoj ne mogu i ne smiju postojati državne srbijanske ili talijanske škole, a to su nametnuli presvučeni komunisti dok katoličke škole imaju velikih problema.

Hrvatski komunisti su od republike stvorili federaciju U Hrvatskoj se rađaju Slovenci, Srbi, Bošnjaci, Mađari, Slovaci, Česi, Rusini, Albanci i Talijani. Zar to nije apsurd hrvatske politike dok se Hrvati iseljavaju. U Francuskoj se rađaju Francuzi, u Italiji Talijani, u Engleskoj Englezi i tako redom. Nije li komunistička humanost skriveno rušenje krvlju stvorene hrvatske države?

Što predstavlja Ustav u demokratskoj državi? Ustav je dogovor naroda i države kakva će ona biti. Zbog toga današnje Ustave mora ozakoniti narod na referendumu umjesto zastupnika. Ustav ne mijenjaju političari nego narod na referendu jer živimo u demokraciji umjesto u jednoumlju.

Ako narod ne dobije većinu na referendu, ostaje stari Ustav. Taj postupak se može ponoviti svake četiri godine, ako nije drukčije propisano, sve dok se ne prihvati novi Ustav. Ustav moraju pisati stručnjaci, ali uz preporuke i naputke svih slojeva društva.

Ako želimo demokraciju, onda političke stranke ne smiju voditi komesari. Stranku mora voditi pravi demokrat koji traži najbolje i moralne kandidate koji su voljni sudjelovati u demokraciji i tako pomoći zajednici. Hrvatske izborne liste stvaraju komesari, a to je razlog zašto imamo nesposobne i poslušne političare koji ne zastupaju svoje birače nego služe svojim komesarima.

Eklatantan primjer komesara je Plenković jer on o svemu odlučuje u stranci i vladi. On nadzire i pravosuđe i zakonodavnu vlast. On na izborne liste stavlja nesposobne poslušnike za zastupnike umjesto sposobne i odgovorne jer se boji da mu takvi mogu ugroziti vlast. Zbog političkog komesara u Saboru imamo najviše šutljivih zastupnika iz vladajuće stranke. Plenković je despot, a najmanje demokrat.

Na koncu želim reći da ako želimo promijeniti izborni zakon moramo mijenjati Ustav. Jedino tako se možemo osloboditi političkih komesara i ući u demokraciju. Neka državu vodi izabrani predsjednik umjesto imenovanog premijera. Neka svi zastupnici imaju mandat od četiri godine i neka se izbori održavaju svake dvije godine za polovicu zastupnika, a za predsjednika, župane i općinske načelnike svake četiri godine. Nitko ne smije ostati u politici više od dva mandata na istoj funkciji.

Ni jedna politička stranka se ne smije registrirati na državnom nivou ako nema najmanje 10 tisuća članova jer obiteljske stranke prosipaju glasove. Na izborima ne smiju sudjelovati izborne niti koalicijske liste jer nas to udaljuje od demokracije. Nitko ne smije imati više od jedne funkcije kao zastupnik. Načelnik općine ili župan ne smije biti zastupnik u Saboru niti načelnik općine može biti zastupnik u županiji jer to je sukob interesa.

Srećko Radović