Kaznena prijava 200 potpisnika protiv Markotićke, Božinovića, Beroša, Capaka i stožeraša!

0
22936

EKSKLUZIVNO

20211210_025518

PIŠE: Arna Šebalj

Kaznena protiv zločina

Došao red i na njih, nema više nazad!

FB_IMG_1640307065797

OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO  je 25. siječnja 2022.  zaprimilo još jednu kaznenu prijavu 200 potpisnika, zabrinutih građana Republike Hrvatske, sa Zahtjevom za hitnim postupkom zbog postojanja opasnosti kaznenog djela koja mogu ozbiljno ugroziti zdravlje i život protiv  OSUMNJIČENIH: Davora Božinovića, Krunoslava Capaka, Maje Grba-Bujević, Vilija Beroš, Alemke Markotić, Ivane Pavić Šimetin, Gorana Hausera  i Gorana Benka

                                                                                                 
                                                P R I J E D L O G:

                             za poduzimanje hitnog kaznenog progona protiv:

I. OSUMNJIČENI:        Davor Božinović, Načelnik Nacionalnog Stožera CZ

II. OSUMNJIČENI:       Krunoslav Capak, Ravnatelj HZJZ-a, te član Nacionalnog                                                     Stožera CZ                                                                                  

III. OSUMNJIČENA:     Maja Grba–Bujević, Ravnateljica HZHM, te članica                                                      Nacionalnog  Stožera CZ

IV. OSUMNJIČENI:      Vili Beroš, Ministar zdravstva RH

V. OSUMNJIČENA:      Alemka Markotić, ravnateljica klinike za infektivne bolesti  

                                      „Fran Mihaljević”

VI. OSUMNJIČENA:    Ivana Pavić Šimetin, Zamjenica ravnatelja Hrvatskog

                             zavoda za javno zdravstvo

VII. OSUMNJIČENI:     Goran Hauser, Predsjednik Vijeća Hrvatske liječničke komore

                                                         

VIII. OSUMNJIČENI:   Goran Benko, Zamjenik predsjednika vijeća Hrvatske komore

 

ZAHTJEVA SE HITNI POSTUPAK ZBOG POSTOJANJA OSNOVANE  SUMNJE KAZNENOG DJELA KOJA MOGU OZBILJNO UGROZITI ZDRAVLJE I ŽIVOTE VELIKOG BROJA GRAĐANA U RH, uključujući i vas  a     z b o g :

 1. osnovane sumnje uvođenja diskriminacije prema velikom broju građana RH što je teška povreda međunarodnih zakona o temeljnim ljudskim pravima kako će to biti dolje opisano te također članka 104. i 125. Kaznenog Zakona RH,

2. osnovane sumnje zlouporabe službenog položaja prema članku 291. st. 1. čime je nanesena materijalna šteta velikom broju građana RH;

3. osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela zločina protiv čovječnosti, odnosno namjernog ugrožavanja zdravlja velikog broja ljudi, članak 90., st.1, točke 8. i 11. te st. 2. Kaznenog Zakona

Sastojci krivnje osumnjičenih:

 1. Prvoosumnjičeni DAVOR BOŽINOVIĆ, Načelnik Nacionalnog civilnog stožera u svojoj ulozi u provođenju mjera za zaštitu pučanstva, morao je, prema  Konvenciji o  zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biomedicine,  ratificirane od strane Hrvatskog Sabora dana  14. srpnja 2003. godine, proglašenog od strane Predsjednika RH dana 16. srpnja 2003. godine, prema članku 28. organizirati javnu raspravu, što osumnjičeni Davor Božinović nije učinio, naprotiv, došlo je do progona onih medicinskih djelatnika i znanstvenika, pa čak i članova ‘znanstvenog savjeta’ Nacionalnog stožera, koji su znanstvenim dokazima i studijama osporavali valjanost donesenih mjera s obzirom da su smatrali da te mjere u većoj mjeri ugrožavaju zdravlje i živote građana RH umjesto da ih štite.

DOKAZ:  

a)Članak 28.

Stranke ove Konvencije moraju se pobrinuti da osnovna pitanja što proizlaze iz razvoja     biologije i medicine budu predmet odgovarajuće javne raspraveposebice u svjetlu relevantnih medicinskih, socijalnih, gospodarskih, etičkih i pravnih implikacija, te da njihova moguća primjena bude predmetom odgovarajućih konzultacija.

 

b)Objava Inicijative Hipokrat – OTVORENO PISMO HRVATSKOJ LIJEČNIČKOJ KOMORI PROTIV PROGONA HRVATSKIH LIJEČNIKA, obznanjeno cjelokupnoj hrvatskoj javnosti dana 13. siječnja 2022. prilikom prosvjeda ispred Hrvatske liječničke komore.

 

2. Osumnjičene osobe pod II – VIII,  Krunoslav Capak, Maja Grba-Bujević, Vili Beroš, Alemka Markotić, Ivana Pavić Šimetin, Goran Hauser i Goran Benko, kao voditelji javnozdravstvenih ustanova te Vili Beroš, ministar zdravstva, u obvezi su stavljati interes svakog pojedinog građanina iznad interesa društva i znanosti (članak 2. gore spomenute Konvencije) te pažljivo pratiti znanstvene dokaze, uspoređivati iste sa činjeničnim stanjem u zemlji, organizirati javne rasprave i brinuti se o tome da svi građani RH prime najbolju moguću medicinsku skrb i zaštitu zdravlja, utemeljenu na dokazanim znanstvenim činjenicama.

Umjesto toga, gore navedene osumnjičene osobe sustavno i namjerno zanemaruju znanost te na taj način namjerno i s predumišljajem dovode u zabludu ne samo sve građane RH, nego i veliku većinu zastupnika u Hrvatskom Saboru te veliki broj članova Ustavnog suda RH,  a time dovode u opasnost zdravlje i živote znatnog broja građana RH, a što se prema članku 90. st. 1.  točka  8. i 11. Kaznenog zakona smatra zločinom protiv čovječnosti.

Nadalje, s obzirom da zakonodavno tijelo nije u kaznenom zakonu predvidjelo mogućnost da bi jedan ministar zdravstva, ili ravnatelji medicinskih ustanova bili počinitelji ovakvih kaznenih djela podnositelji prijedloga smatraju da se na osumnjičene osobe od I do VIII također mogu primijeniti, prema tzv. ‘duhu’ zakona, i dolje navedeni članci Kaznenog zakona iz X. glave, ‘Kaznena djela protiv života i tijela’, kako slijedi:

DOKAZ: 

1)Članak 117., st. 1. i 2.,144/1256/15126/19:

I

Tko drugoga tjelesno ozlijedi ili mu naruši zdravlje, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

II

Tko djelo iz stavka 1. počini iz mržnje, prema bliskoj osobi ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do tri godine.”;

 

2)te članka 118. st. 1. i 2:

I

Tko drugoga teško tjelesno ozlijedi ili mu teško naruši zdravlje,

II

Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz mržnje, prema bliskoj osobi ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od tri do osam godina.”;

 3)te članka 119. st. 1., 2. i 3.

I

 Ako je kaznenim djelom iz članka 116. stavka 1. i 2. i članka 118. stavka 1. ovoga Zakona doveden u opasnost život ozlijeđenog, ili je uništen ili trajno i u znatnoj mjeri oslabljen koji važan dio njegova tijela ili koji važan organ, ili je prouzročena trajna nesposobnost za rad ozlijeđenog, ili trajno i teško narušenje njegova zdravlja, trajna iznakaženost ili trajna nesposobnost za reprodukciju,

II

Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz mržnje, prema bliskoj osobi ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od tri do deset godina.

III

Tko neku od posljedica navedenih u stavku 1. ovoga članka prouzroči namjerno, kaznit će se kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.”;

4)te članak 120.

 I

Ako je počinjenjem kaznenog djela iz članka 116., članka 118. i članka 119. ovoga Zakona prouzročena smrt, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina”.

Iz svega gore navedenog nedvojbeno je da Odluka o uvođenju obveznog testiranja nikada nije donesena u svrhu zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa zaraze virusom SARS-Cov-2, što naročito potvrđuje činjenica da se izuzeće daje osobama koje ne smiju primiti cjepivo, nego da je donesena kako bi se:

1. Otežao život ljudima koji se ne žele cijepiti eksperimentalnim cjepivom, lišiti ih svakog ljudskog dostojanstva i materijalno ih uništiti.

 

2. Prisiliti građane Hrvatske na posjedovanje ‘EU digitalne potvrde’ – kako je to bilo isplanirano i određeno tijekom 2018  i 2019. godine.

 

Imajte na umu, žrtve se ne biraju, žrtve možemo postati i mi i VI koji ovo čitate, naši najmiliji i VAŠI najmiliji jer virus žrtve nalazi svuda.

 

Slijedom gore iznesenog, podnositelji prijedloga ovim putem, radi sprječavanja daljnjih počinjenja gore navedenih teških kaznenih djela

 

                                                        p r e d l a ž u

 

1. Da se, zbog težine opisanih kaznenih djela, svi gore osumnjičeni smjesta stave u istražni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

 

2. Da se naredi hitna javna rasprava kako bi se utvrdile najbolje moguće mjere za sprječavanje daljnjeg širenja zaraze, uzimajući u obzir isključivo dokazanu znanost.

 

3. Da se odmah obavijeste i saborski zastupnici i članovi Ustavnog suda o svim podnesenim dokazima kako bi se mogle poništiti sve izmjene i dopune zakona koje su bile izglasane od strane saborskih zastupnika na temelju neistina te su na taj način i saborski zastupnici i članovi ustavnog suda bili dovedeni u tešku zabludu.

 

4. Da se poduzmu sve radnje kako bi svi građani RH bili jednako zaštićeni, a svaki oblik diskriminacije odmah zaustavljen.

 

5. Da se poduzmu sve potrebne radnje koje DORH smatra potrebnima te da proširi listu osoba odgovornih za ovaj neopisiv zločin protiv čovječnosti.

PREDLOŽENI SVJEDOCI

Zahtijevamo javnu raspravu kako je to određeno Konvencijom.

1. Prof.dr.sc. Krešimir Pavelić, znanstvenik s područja molekularne medicine i redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Puli. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts,Redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije) gdje je obnašao dužnost glavnog tajnika Europske organizacije za molekularnu biologiju. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Član je upravnog vijeća European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a obnašao je i funkciju člana stalnog odbora European Medical Research Council, Europske znanstvene zaklade. Obnašao je dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske i člana Saborskog odbora za državne nagrade za znanost te predsjednika Odbora za državne nagrade iz prirodnih znanosti RH.

2. Gordan Lauc, bivši član “znanstvenog savjeta” Nacionalnog stožera

3. Miroslav Radman, bivši član “znanstvenog savjeta” Nacionalnog stožera

4. Udruga Hipokrat, svi članovi

PRILOZI:

1. Zahtjev za očitavanje ministru Berošu, uručenog dana 11. studenog 2021.

1a. Potvrda o uručivanju

2. Prijevod navedenog dokumenta od Svjetske zdravstvene organizacije, objavljene dana 11.1.2022.

3. Dokument Svjetske zdravstvene organizacije, Upozorenje – PCR testiranje – originalan

3a. Prijevod dokumenta pod 3.

4. Prijevod dokumenta Europske komisije naziva Roadmap to EU Vaccine passport

5. Prijevod videa medijske kuće MSNBC – Intervju s dr. Anthony Fauci

6. Dokument HZJZ-a koji je bio na snazi u vrijeme podnošenja zahtjeva za očitovanje ministru Viliju Berošu s obzirom da su 19. studenoga 2021. ažurirali informacije vezanih uz cijepljenje, Pitanja i odgovori.

7. Ažurirani dokument HZJZ-a ‘Pitanja i odgovori’ vezanih uz cjepiva, objavljenog dana 19. studenoga 2021.

8. Zadnje ažurirani dokument HZJZ-a ‘Pitanja i odgovori’ vezanih uz cjepiva, objavljenog dana 3. siječnja 2022.

 

Kao što vidimo svjesni građani su se pokrenuli. Nema više nazad, istina je vani a ovo su jedini zakoniti načini postupanja. Čini se kako od svega ništa, no vjerujem i tekako će ove tužbe biti značajne. Neće biti isprika ili one poznate rečenice „samo smo radili svoj posao“.

Bilo je i vrijeme ovakav korak poduzeti. Nema se više nitko pravo suzdržavati jer sluganska vlast i njeni slugani gaze dalje.

Dragi ljudi, pokrenite se, pročitajte i ovu Kaznenu prijavu, obratite se podnositeljima Udruženi građani kojih jer već 200 u potpisu ove kaznene prijave.

Možete i nama.

 HOP