Ako je Plenkoviću toliko ministara otišlo zbog kriminala, logično je pomisliti da je iza toga kriminala stao osobno ili je nesposoban voditi vladu

0
1454

Skoro deset godina Hrvatsku vode dva mlada Titova pionira – komunista koji su zahvaljujući svojim komunističkim očevima izbjegli rat skrivajući se u hrvatskim konzulatima. No, nije njihov grijeh samo izbjegavanje rata nego je njihov najveći grijeh što su nesposobni da vode demokratsku, slobodnu i suverenu kapitalističku državu. Oni nude i čuvaju komunističke zakone koji i danas sputavaju Hrvatsku da krene naprijed. Obojica još uvijek ne dozvoljavaju demokraciji da se ukorijeni među hrvatskim narodom nego mu nameću svoja komunistička i jugoslavenska uvjerenja. Pod krinkom europeizma, oni promiču neokomunizam iliti globalizam.

Njihovo javno ponašanje je neprimjerno i tako ponižavaju i sramote hrvatsku državu i narod pred međunarodnom javnošću. Oba su oportunisti, a to hrvatski birači ne prepoznaju. No, Plenković je lukaviji, a zbog toga uglađeniji, jer njegove sluge iz HDZ-a isprovociraju uličnog diplomata Milanovića  i kad ga izbace iz takta, na scenu stupa veliki diplomat Plenković koji u očima naivnih birača pojavljuje kao pristojan i sposoban političar premda je on narcisoidan, licemjeran i politički nemoralan, a to nam najbolje pokazuju njegove reakcije nakon što su dva Zadranina odbila njegovu kavu. Ni jednom ni drugom nije mjesto u hrvatskoj politici jer su nesposobni da pokrenu državu i narod.

Njih dvojica su nam pokazala zašto moramo uvesti predsjednički politički sustav i mijenjati izborni zakon, ako želimo razvijati demokraciju i slobodarsku svijest u Hrvatskoj. Naime, na čelu izvršne vlasti  mora biti predsjednik države koga moramo birati izravno. Zakon stvara i izglasuje Sabor kao zakonodavna vlast, a predsjednik ih sprovodi. On može imati neke privilegije i pravo veta koji se može pobijediti dvotrećinskom većinom, ako imamo odgovorne političare. Na izborima moramo birati osobu, a ne stranku, jer jedino tako se možemo osloboditi nesposobnih političara i komunističke svijesti. Dakle, birači bi trebali na izborima izravno birati svoje zastupnike jer tako bi znali tko ih zastupa.

Da bi se oslobodili komunističkog jednoumlja u Sabor moramo vratiti Županijski dom jer župani zastupaju interese županija i države, a sabornici interese pojedinca i države. Čelnike županija bi morali nazvati knezovi jer župani postaju dio hrvatskog Sabora. Isto tako nazive Županijska skupština i Gradsko vijeće bi trebali nazvati Županijski sabor i Gradski sabor, a Općinsko vijeće bi trebali nazvati Općinski sabor ili zbor jer u demokraciji županija, grad i općina moraju imati neke svoje zakone.  Riječ zbor je nastala od riječi sabor, što znači da se neke odluke općine donose na zboru.

U Hrvatskoj treba uvesti porez na nekretnine. Svaka županija mora sama odlučivati o porezu na nekretnine, posebice kuće i stanove umjesto Sabora. Tek tada bi mogli govoriti o decentralizaciji države koja je nužna.

U ovom tekstu pozabavit ću se samo sa Plenkovićem jer on vodi hrvatsku državu u nestanak koji ne ćemo moći izbjeći u budućnosti. Svijest hrvatskog naroda je i danas oportuna i komunistička pa biraju većinom nesposobne ljude da im vode državu. Plenković je komunistički Jugoslaven i globalistički Europejac, dakle, globalist, a najmanje Hrvat. On u republici Hrvatskoj vlada uz pomoć etničkih manjina koje nemaju pravo na svoje etničke stranke i etničke zastupnike i čiji zastupnici nisu izabrani po demokratskim načelima jer u jednoj republici ne postoje nacionalne nego samo etničke manjine. Komunisti od republike Hrvatske nastoje stvorili federaciju i vratiti bratstvo i jedinstvo, vraćanjem u svijest hrvatske mladeži najvećeg zločinca nad Hrvatima – ljubičicu bijelu.

Sve etničke manjine u Hrvatskoj su politički Hrvati jer imaju hrvatsko državljanstvo, što znači da imaju ista prava. Hrvatska je država hrvatske nacije bez nacionalnih manjina. Zar nije žalosno da se u republici Hrvatskoj i danas rađaju Srbi, Talijani, Bošnjaci i drugi. Osnivaju li u Francuskoj Arapi i drugi Afrikanci svoje etničke ili rasne stranke? Rađaju li se u Francuskoj Arapi ili Francuzi? U Hrvatskoj se ne mogu osnivati nacionalne škole za etničke manjine jer one vode Hrvatsku u nestanak. Isto tako u Hrvatskoj ne može djelovati SPC jer to je crkva države Srbije. U Hrvatskoj može samo djelovati HPC. To nam pokazuje da Plenković ne poznaje i ne razumije povijest nacija niti povijest religija, a bez toga se ne može urediti demokratsku hrvatsku državu. Svatko ima pravo njegovati  svoje etničko porijeklo, ali o svom trošku.

Plenković je osiromašio hrvatski narod zbog svojih političkih ciljeva jer nije u Hrvatsku doveo ni jednu ”greenfield” investiciju. Što će se dogoditi kada nam EU zaustavi svoju milostinju? Plenković nije napravio ni jednu reformu jer se ne može osloboditi komunističke svijesti, a nametnuo nam je toliko europskih konvencija koje su suprotne hrvatskoj kršćanskoj tradiciji i to bez ikakvog pogovora, zanemarujući volju naroda i zabranjujući referende različitim smicalicama uz pomoć svojih slugu u Vladi i Saboru. Ako mu je toliko ministara otišlo zbog kriminala, logično je pomisliti da je iza toga kriminala stao osobno ili je nesposoban da vodi vladu.

Zašto nam na silu nameće euro? Izgleda da se želi osloboditi ustaške kune kao da NDH nije bila hrvatska država, bez obzira kakva je bila ili je možda u pitanju velika pljačka koju se tako želi prikriti?Tim činom je postao ljubimac Žarka Puhovskog. Kada je Plenković svojim odlukama zadovoljio hrvatski puk?

Za uništenje hrvatske  države, komunisti, presvučeni četnici i zavedena hrvatska djeca su svirepo pobili više od pola milijuna Hrvata nakon završetka ”antifašističkog” rata i preko straha nasilno Hrvatima nametnuli komunizam, oteli im njihovu privatnu imovinu i odrekli se povijesnog hrvatskog teritorija. Tu dalmatinsku djecu je zavela Milka Planinac. To je za mnoge komunističke Hrvate bila demokracija i oslobođenje od nacizma kao da komunizam nije bio isto zlo još krvoločnije od nacizma.

Čiji teritorij su bili Bačka, Srijem i Boka Kotorska? Koliko Židova su pobili Srbijanci u Srbiji i svoj zločin natovarili ustašama? Koliko Židova se nakon rata u Jugoslaviji moralo odreći svoje imovine kada su otišli u Izrael?Ni to ne znamo, a tako je plemenita bila komunistička demokracija.

Koliko Hrvata su pobili četnici za vrijeme NDH ne znamo, a koliko si pobili kao presvučeni partizani?  Plenković ne želi istraživati stratišta hrvatskih komunističkih žrtava, a to bi morala biti primarna uloga hrvatskog premijera, ako je Hrvat. Međutim, on je skinuo ploču u Jasenovcu sa hosovskim grbom na kojem je pisalo ZA DOM –SPREMNI premda su oni poginuli braneći Hrvatsku od četnika. Danas taj vojni poklič želi zakonom zabraniti na zahtjev lažnih antifašista. Antifašistima se ne sviđa ni početno bijelo polje na hrvatskom grbu, a to nam pokazuje koliko su bedasti jer taj grb je simbol sunca i života. Nije im se sviđala ni hrvatska kuna koje se bez razmišljanja odrekao.

Plenković je lažni demokrat jer svi njegovi politički potezi su komunistički iliti globalistički. Svaki njegov politički potez je uperen protiv hrvatskog identiteta, dakle, opstojnosti. Njegov koalicijski partner Pupovac je izjavio da nitko ne može zabraniti kokardu u Hrvatskoj i valjda zato nitko ne dira spomenik četniku Šoškočaninu u Borovu selu. Plenković je diktator koji vlada kao Tito koristeći svoje sluge i lažne antifašiste da nametne strah hrvatskom narodu. Srbija nam negira jezik i pokušava pokrasti hrvatsku kulturnu baštinu, a naš Premijer šuti.

Hrvatskoj Sabor treba donijeti novi zakon o medijima, ali, nažalost, to ne može učiniti bez Plenkovića.  Ne treba nitko kontrolirati više od jedne tiskovne i jedne televizije ili radija. HRT nije državna televizija jer njezini vlasnici su građani koji je uzdržavaju pretplatama. Pretplatnici trebaju imenovati upravu i nadzorni odbor umjesto države i tako nadzirati njezine programe. Ako država želi biti vlasnik HRT neka ukine pretplatu i neka ju plaća iz proračuna. Isto tako treba zabraniti vlasništvo medija strancima jer to vlasništvo ima sasvim drukčiju ulogu. Zakonom treba zabraniti davanje subvencija privatnim medijima jer tako Vlada dobiva kontrolu nad njima jer subvencije ne dobivaju oni koji ne pristaju na to.

Hrvati glasajte i dalje za velikog domoljuba Plenkovića zbog njegove politike koja ruši hrvatski identitet i koja nas je dovela u najveće siromaštvo i iseljavanje.

Srećko Radović