Srpski pop porezni dužnik 53 052 kn, a naši porezni obveznici plaćaju uređenje nebrige pravoslavnog groblja, grad dodijeljuje 5 puta veće zemljište u zamjeni i gradi se crkva umjesto kapelice?!

0
3723

Već smo pisali kako grad Nova Gradiška nagrađuje srpsku crkvu čini se na našu štetu.

20220212_085932

Ovaj komadić zemljišta zamijenjen je za komad 1550 m2 na naš račun. Izgradit će grad Nova Gradiška na tome zemljištu parkiralište za pravoslavno groblje, koje je bilo potpuno zapušteno od totalne nebrige lokalnih pravoslavaca. Zapravo je to bila šikara, a ne groblje.

SPC zamjena (1) SPC NG

I još je na račun građana trebala biti izgrađena i kapelica koja se od nebrige, a ne od rata  urušila, prema tome dogovoru!

spc kapelica na groblju

Nebrigu i nekulturu u prijevodu mi ćemo obnavljati. Iako ista ta crkva ima novaca koje ne želi ulagati u ovu ruševinu. Te informacije  je “slavio” radio Nova gradiška.

 Što o ovome kaže arhiepiskop HPC-a?
aleksandar
Prvo nije jasno kako su Srbi i SPC dokazali da je nešto njihova imovina, kada su otimačinom stekli imovinu, od strane komunista 1945. godine.
U Austro-Ugraskoj su bile tri  pravoslavne crkve i niti jedna se nije zvala srpskom.
Postojala je Karlovačka episkopija i Bukovinsko-Dalmatinska na teritoriju sadašnje Hrvatske, koju su 1920. nazvali srpskom, jer je stvorena država SHS, ali je za vrijeme NDH vraćena Hrvatskoj, da bi 1945. ubojstvima hrvatskog svećenstva HPC-a komunisti oteli imovinu HPC-a i dali na poklon Srbima, a Ivica Račan to ugovorima potvrdio u neovisnoj Hrvatskoj.
Po mojem mišljenju i pravoslavnim iskustvima u drugim državama, vlasništvo može biti samo od HPC-a, jer crkva mora nositi ime države u kojoj se nalazi. Jedino ako netko u tajnosti ne priprema da ovo bude Velika Srbija.-komentirao je za naš portal arhiepiskom Aleksandar.

 

U međevremenu odustaje se izgradnje kapelice, odnosno njene obnove. Gradi se crkva na mjestu gdje je trebalo napraviti parkiralište?!

-“Crkva će biti 100 kvadratnih metara u nekom svom presjeku, nije neka velika i bit će okrugla što je neobično. -rekao je njihov pop Ognjen Tendžerić .

SDP-ovac prvo srpskoj crkvi u zamjeni dao 5 puta veće zemljište, a sada se obećava i gradnja crkve?!

Kako je tekao SDP-ov cirkus sa SPC-om na naš račun možete pročitati na ovoj poveznici… No tu nije kraj skandala sa srpskim popovima;

Zato što pop SPC-e  Ognjen Tendžerić u Novoj Gradišci ne podmiruje obaveze prema državi i nalazi se na listi poreznih dužnika 2021 godine naše medije ne zanima?

IMG-20220210-WA0003

To je dug poreza za doprinos obvezna osiguranja.
E sada tko mu nije uplatio doprinose  i tko treba uplatiti?
Popis poreznih dužnika, pod brojem 581.
Ispada da mu plaću uplate ali  doprinos ne. HPC država ne želi registrirati i diskriminira vjernike Hrvate pravoslavce, ali zato SPC se dijeli novac po željama.
Što misli srpski pop Jovanović o srpskoj crkvi?
Dio intervjua  Al jazeeri nedavno Bojana Jovanovića prenosimo…
20220212_093524

-Što se tiče mojih  ciljeva, to je pre svega obaveštavanje međunarodne i domaće javnosti o seksualnom nasilju u SPC, kao i želja da osnažimo žrtve da javno progovore i naravno da se svim sredstvima izvrši pritisak na ustanove u Srbiji da konačno počnu da rade svoj posao bez obzira da li nekom na čelu stoji krst ili petokraka, što je u Srbiji manje više isto.

spc

– Crkvu pokušavaju da prikažu kao zajednicu ljubavi, jedinstva i bespogovornog poverenja. Takav pogrešan stav kod sveštenstva stvara osećaj sigurnosti i slobode i dozvoljava im nesmetano manipulisanje položajem i idejama, jer su oni navodno predstavnici Crkve. Sa druge strane vernici se plaše da kažu svoje iskustvo. To ćutanje kleru daje dodatni vetar u leđa i zato smo tu gde jesmo. Umesto da Crkva prizna zlodela, prihvati realnost, da se javno izvini i tako pokuša da povrati poverenje vernika, kojih je sve manje, umesto da osudi zločince iz svojih redova koji su nanosili, a i danas nanose zlo ne samo drugima, nego i samoj instituciji iza koje se kriju, Crkva se sakrila u okrilje političkih lupeža koji je koriste za kompenzaciju raspalog društveno moralnog sistema i prikrivanje dnevno političkih brljotina.

Kako je rekao jedan poznati teolog: crkva je postala okrečeni grob u koji je sahranila hrišćanske vrednosti.

cetnici

  • Da li ste razmišljali da razgovatate sa patrijarhom Porfirijem? U javnosti važi za osobu blisku običnom čoveku i koji hoće da sasluša.

– Ne. Kao i najmanje tri njegova predhodnika – German, Pavle i Irinej – za koje sam već izneo činjenice u novoj knjizi Ispovest kako smo ubili Boga da su na to mesto postavljeni putem političkih odluka, Porfirije je za sav normalan svet projekat koji je temeljno osmišljen. Ideana osoba, profil detaljno analiziran sa svim mogućim rizicima i reakcijama. To je urađeno po ranijem iskustvu i receptu, naročito poslednjih 30 godina.

Projekat je rađen po političkom i medijskom inženjeringu, zasnovanom na delovanju na emocije posmatrača da se onemogući postavljanje logičnih pitanja i traženje razumnih odgovora.

photo_region_BiH_licnosti_kacavenda_vasilije_Kacavenda_01_u_393710263

Projekat je to u kojem kad treba dobija pet minuta pažnje, a trajno gledano uzima se kredit, dobija se komfor ali i bankrot u neposrednoj budućnosti. Projekat šalje poruku: ja volim svoje. Ali voli svoju moć, mogućnost prodaje laži bez odgovornosti i posledica, voli svoju moć pranja ruku od cinizma, da ubice i žrtve pevaju i viču da volimo svoje. Projekat Aleksandra Vučića, skučene socijalne intiligencije sa refleksom za sopstvene interese. U danima pred izbor izveštavalo se kao da čekamo novog proroka, a ne političkog agenta koji vredi proporcionalno bedi crkvenog poretka. Znači, ništa. Kao što sam rekao, on neće dugo biti na tom mestu. Zar je nekom normalnom i važno šta projekat misli i zar ga uopšte treba pitati?-izvor Al jazeera.

Kome to porezni obveznici grade i obnavljaju ?

 I.D.
HOP