SDP-ovac prvo srpskoj crkvi u zamjeni dao 5 puta veće zemljište, a sada se obećava i gradnja crkve?!

0
14080

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti nakon godina nadanja i iščekivanja uskoro će dobiti novu crkvu u Novoj Gradiški. Nakon što je tijekom tjedna službeno prijavljen projekt, jučer je obilježeno građevinsko mjesto na kojem će niknuti crkva sv. Nikole.

Početak radova očekuje se idući tjedan, a prva faza koja uključuje temelje bit će završena kroz mjesec dana. Crkva sv. Nikole gradit će se na livadi ispred pravoslavnog groblja, vrijednost projekta je oko 300.000 eura, a izvođač radova je tvrtka Dol – Nekretnine d.o.o.-piše novogradiški radio.

Uz preuzimanje vlasništva nad parcelom Srpske pravoslavne crkve, Grad Nova Gradiška se obvezao na izgradnju parkirališta i prilazne ceste prema pravoslavnom groblju gdje će se omogućiti obnova postojeće kapele ili izgradnja nove.-pisao je taj radio 2017.

Ovaj cirkus SDP-ovog gradonačelnika opisali smo u detalje znatno ranije.

Što je zapravo u stvari u slučaju zemljišta i same zamjene?

Cvjetni-trg-fotografija-770x470

Ovaj komadić zemljišta zamijenjen je za komad 1550 m2 na naš račun. Izgradit će grad Nova Gradiška na tome zemljištu parkiralište za pravoslavno groblje, koje je bilo potpuno zapušteno od totalne nebrige lokalnih pravoslavaca. Zapravo je to bila šikara, a ne groblje.

SPC zamjena (1) SPC NG

I još će na račun građana biti izgrađena i kapelica koja se od nebrige, a ne od rata  urušila.

U međevremenu odustaje se izgradnje kapelice, odnosno njene obnove. Gradi se crkva na mjestu gdje je trebalo napraviti parkiralište.

 

-“Crkva će biti 100 kvadratnih metara u nekom svom presjeku, nije neka velika i bit će okrugla što je neobično. Znači nije ona tipična četvrtasta crkva i zaista će biti jedan ukras i ljepotica novogradiškog kraja i Nove Gradiške. Ujedno se želim zahvaliti i našem Gradu Novoj Gradiški i građanima na čelu s našim gradonačelnikom Vinkom Grgićem koji su prepoznali potrebu naše pravoslavne kršćanske zajednice za jednim hramom koji će slaviti lik i djelo našeg spasitelja Isusa Krista.”- kaže srpski pop iz crkve koja tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno 750 000 Srba. Za nagradu im treba  graditi okupljališta za političke ucjene.

Srpska crkva želi otkupiti zemljišta u Jasenovcu da bi prodala svoju priču o Jasenovcu

Srpska crkva u vrijeme Juge izgradila je crkvu u Novog Gradišci bespravno, pa su crkvu četnici granatama gotovo uništili tijekom rata,a  ta ista crkva u ratu huškala je na ubijanje  Hrvata, pa je time zaslužila da joj podignemo novu crkvu. Nema što , SDP zna.

Nadam se da će gradonačelniku Grgiću otpjevati ovu pobožnu četničku  pesmu.

A i djecu srpsku će sigurno učiti njihovo evanđelje po četniku, sve u skladu sa tolerantnim srpskim duhom.

HOP

 

VEZANI ČLANAK

SDP-ov gradonačelnik N. Gradške za komadić zemljišta SPC-a daje 5 puta veće zemljište, gradi kapelicu i još vraća zgradu koja je plaćena!