Devet godina je sudu trebalo da prijetnje djeci od strane srpskog ekstremiste postanu osuda! Osuđena i srpkinja koja je prijetila supružnicima klanjem!

0
4098

Županijski sud u Zadru imao je nakon 9 godina mučnog suđenja  snagu završiti postupak protiv srpskog ekstremiste Miladina Galogaže koji je osuđen za ozbiljne prijetnje djeci, dječaku i djevojčici kojima je ozbiljno prijetio davljenjem, a djeca su tvrdila da im je “psovao majku ustašku”.

VIDEO NASILJA NAD OBITELJI DRAGIĆ:

https://www.youtube.com/watch?v=Br87h83B8NM&t=162s

Devet godina su ova nevina djeca nemirno spavala kraj ovakvih susjeda jer se po selu lagalo kako su djeca izmišljala SITUACIJU,  iako je Centar za zaštitu majke i djeteta potvrdio da su djeca zlostavljanja, zauzela se i pučka pravobraniteljica za ovaj slučaj, policija je u ovih 9 godina pakla za obitelj Dragić svojim čudnim odlukama pomogla daljnje divljanje pojedinih seljana prema obitelji.

Djeca su zbog svega dobivala zdrastvenu pomoć, a dječak je dočekao i punoljetnost do konačne presude. Umjesto da sud stvar riješi u kratkom periodu, sud je omogućio da stalnim ponavljanjem i dopunjavanem procesa djeca prolaze traumatična sjećanje na najveću svoju životnu agoniju, a što je nedopustivo. Čak je dječak morao proći vještačenje pred kraj suda da bi mu se vjerovalo u svezi svjedočenja, na zahtjev odvjetnika optužene strane, što je u biti nečuvena psihička tortura djeteta koju dozvoljava zakon , a koje je  prošlo strašnu traumu. Naravno da i to bezosjećajno ponašanje sada osuđenog Miladina Galogaže kroz taj momenat vještačenja nad zlostavljenim dječakom govori koliko je on nemilosrdana osoba. Iživljavao se na dječaku prije 9 godina prijetnjama, a na sudu je dječak optužio da je pod utjecajem roditelja nagovoren da laže.

Obitelj Dragić obratila se i Miloradu Pupovcu u svezi navedenog što im se događa u selu gdje je na vlasti SDSS, ali nije dobila odogvor ,već je pritisak na njih bio sve veći, a policija je sukob okarakterizirala kao nekakv zajednički, jer po njima jedna obitelj i cjelo selo su ravnopravni protivnici.

Srpski ekstremizam u tome selu ide toliko daleko da su seljani sela Slavsko polje tražili potpisima da se obitelj Dragić iseli iz sela jer navodno oni remete mir u selu, iako obitelj nikome nije nanijela štetu, ali su seljani to činili svakodnevno. Potpise za iseljavanje obitelji Dragić skupljao je Mile Malobabić. To nije zlostavljanje za Milorada Pupovca?

Nekadašnji čuvar logora Vojnić iz domovinskog rata Mile Galogaža Bure iživljavao se nad stokom obitelji Dragić u jednom slučaju bez nekih značajnih posljedica, bilo je neovlaštenog upada u posjed drugih osoba i to baš od osuđenog nasilnika M. Galogaže, u principu kaznenih djela koliko želite, ali bez neke značajnije uloge policije.

I Nada Pajić je osuđena zbog prijetnji obitelji Dragić, prijetnji klanjem  supružnicima Dragić- mizernom kaznom 5 mjeseci , ovaj prvi nasilnik M.  Galogaža je osuđen na uvjetnu kaznu prema djeci, tako da se u slučaju srpskog ekstremizma ne sudi za širenje mržnje, već isključivo za prijetnje, sa smješnim kaznama i trajnim posljedicama za djecu. U biti odvratno da odvratnije ne može biti.

Ali na tome se ne zaustavlja već se stalnim provokacijama obitelji Dragić želi izluditi ovu obitelj koju očito represivni aparat ne štiti, a presude se uz čistu zdrastvenu dokumentaciju i svjedočenje djece čekaju 9 godina. Zamislite da sutkinja u prvom postupku protiv M. Galaogaže nije otkrila činjenicu da optuženi ima pravo na branitelja, pa je suđenje moralo biti ponovljeno?!

Kako radi policija u općini Gvozd vidi se na nekim od primjera sukoba zatvorskog čuvara Vojnić iz rata  Mile Galogaže, koji je prema svjedočenju Rade  Dragića ubio mu janje, njegova majke je prema svjedočenju Rade Dragića ubila ovcu Dragićevih, ovaj je ozlijedio i kozu Dragićevih, da bi na kraju išao raditi traktorom na njivi Dragićevih, sve je to Rade Dragić prijavio policiji i dobio prijavu za javno remećenje reda i mira. Zamislite da vama to netko stalno radi i još vas čuvari reda proglase krivcem kao i onog koji ubija životinje, ranjava i tuđu zemlju obrađuje. Što li je tek u logoru srpskih terorista krajine taj čovjek radio?

U biti mnogi današnji srpski politički aktivisti općine Gvozd dio su terorističke ogranizacije krajine i smeta im u selu svjedok njihove prošlosti.

U vrijeme divljanja srpskih ekstremista u općini Gvozd nad obitelji Dragić jedino su naš portal, pravaš D. Keleminec i heroj Banovine Ivo Vranić bili na dispoziciji obitelji, sve ostalo je bio politički šminkeraj koji je kulminirao glupošću Velimira Bujanca koji je promovirao za kandidata Domovinskog pokreta načelnika policije tada već smijenjenog V. Hrvatina, koji je svojim odlukama znao kumovati pogoršavanju stanja na terenu oko navedene obitelji Dragić ( nikad u povijesti izbora nije bilo toliko poništenih listića zbog kandidature V. Hrvatina za Domovinski pokret) , a snimljeni materijal o Dragićevima za emisiju Bujicu nikada nije objavljen u Bujici.

HPC  se priključila  preko pravoslavaca branitelja u  pomoći za  obitelj Dragić u pandemijskom periodu i pomaže koliko može, dok srpska crkva ne pokazuje nikakv interes, a još manje SDSS i Milorad Pupovac.

 

HOP