HPC nudi izbjeglicama iz Ukrajine svu duhovnu i ljudsku pomoć te bogoslužje na crkveno-slavenskom jeziku

0
3061
OBAVIJEST ZA IZBJEGLICE IZ UKRAJINE
„I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete.” (Mt. 21 : 22)
Započeo je Veliki post kad se mi pravoslavni kršćani uz post i molitvu pripremamo za nadolazeći blagdan Hristovog uskrsnuća. U ovom trenutku traje rat u Ukrajini gdje puno ljudi strada, a mnogi moraju pobjeći kako bi očuvali svoj život.
Na žalost, mi ne možemo zaustaviti rat, ali možemo učiniti ono što je u našoj mogućnosti – možemo moliti za mir. Cjelokupni hrvatski narod kao i Vlada RH podupiru bratski ukrajinski narod u njegovoj borbi u obrani svoje Domovine.
Mi ćemo rado pomoći svim Ukrajincima u Hrvatskoj u skladu s našim mogućnostima što pored ostalog uključuje pružanje svih potrebnih sakramenata i bogoslužja na crkveno-slavenskom jeziku koji oni poznaju. Neka se pridruže našim molitvama za mir u Ukrajini i općenito našim molitvama jer molitva je lijek za dušu, koji je svima i uvijek potreban. 
„ Pati li tko među vama? Neka moli!… Mnogo može žarka molitva pravednikova.“(Jak. 5 : 13,17)
Molimo sve koji dobiju ovu obavjest da ju prošire kako bi Ukrajinci koji su se sklonili u Hrvatsku, mogli za nju saznati i mogli nas kontaktirati, preko društvenih mreža ili pozivom na mobitel 095 887 4238.
arhiepiskop aleksandar
 HRVATSKI ARHIEPISKOP † ALEKSANDAR