Pakao nesnosnih temperatura je svakodnevan kao što će u rujnu biti nova agenda neizdrživa?!

0
3485

Wolfgang Wodarg jedan je od najzaslužnijih za razotkrivanje lažne pandemije svinjske gripe. Njegovo svjedočenje prije trinaest godina u Vijeću Europe zaustavilo je pokušaj nametanja štetnog cjepljenja. Vrijedi stoga poslušati što kaže i na temu tzv majmunskih boginja. U ovom kratkom videu on tvrdi da je klinička slika kod oboljelih od HERPES ZOSTERA identična onoj kako se plasira kad su u pitanju te boginje, te kako će famozni Rocheov test za sve one koji imaju herpes zoster pokazati da su zaraženi majmunskim boginjama. Ako ćemo slijediti ovaj glas razuma i zdrave struke onda bi mi trebali krenuti putem otkrivanja načina na koji će taj herpes biti repliciran u društvu i predstavljen kao epidemija, a potom i pandemija.

Svijet vrije…

Uništeni mali poljoprivrednici u Nizozemskoj zbog sulude teorije zagađenja stakleničkim plinovima iz stočnog fonda.

Screenshot_20220705-101051_Facebook

Marko nam kaže kako je Isus, nakon što je ušao u Jairovu kuću, izbacio bučno mnoštvo i svirače, koji su oplakivali djevojčicinu smrt, da odstupe i ne nariču jer djevojka nije umrla, nego spava, na što mu se ovi izrugivahu. « No on ih sve izbaci, uzme sa sobom djetetova oca i majku i svoje pratioce pa uđe onamo gdje bijaše dijete. Primi dijete za ruku govoreći: “Talita, kum!” što znači: “Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!” (Mk 5,40-41)

Što reći za tolike kršćane, nego kako su poput ove Jairove kćeri, obamrli i uspavani, omamljena i sekularizirana djeca Božja, kojoj je tako potrebno oslobođenje od mentaliteta ovog svijeta. Toliki bi htjeli biti Božji sinovi i kćeri, a nikako da raskrste s zamamljivom ponudom potrošačkog materijalizma. Naličje je to jedne te iste kovanice, kojoj je pismo racionalizam i legalističko robovanje propisima i pravilima, a glava duh ovog svijeta koji tako malo zajedničkog ima s mentalitetom evanđelja, a kojeg se možemo riješiti samo vjerom. Ona je ta koja pobjeđuje svijet. Zato će Isus nadstojniku Jairu reći : «”Ne boj se! Samo vjeruj i ona će se spasiti!”» (Lk 8,50)

Osobna vjera žene, koja je krvarila dvanaest godina, i posrednička Jairova molitva za svoju kći, u oba slučaja je bila dovedena u vezu s obrednim onečišćenjem, koja je Isus zanemario. U prvom, žena se dotiiče njegovih resa, a u drugom Isus se dotiče ruke djevojčice dok izgovara «Talita kum!».

No, budući je vjera ta po kojoj se događa obrezanje i očišćenje srca, činjenica da su bili nečisti nije bila prepreka za Isusa da intervenira, nego naprotiv razlog motiviran ljubavlju o koji bi se zasigurno spotakli mnogi «rabiji farizejskog usmjerenja».

Ovo vrijeme godišnjih odmora je prilika da raskrstimo sa sekularizirmom i pomanjkanjem vjere i pouzdanja, a ne da se još više i dublje utapamo u utopiji lagodnosti i tzv blagostanja. U redu je odvojiti se od tolikih briga i užurbanosti zbog trke za imati što više, no to ne smije biti opuštanje koje više naliči na plivanje niz struju leđnim stilom, nego odlazak u neku oazu daleko od glasova svijeta i njegovih lažnih proroka kako bismo u miru i tišini svoju pažnju usmjerili na bitno te tako uradili kvalitetan osvrt na protekli životni period, posvješćujući si životne vrijednosti koje izviru iz našeg identiteta. Podsjećajući se svrhe, životnog zvanja i vizije odredimo si istinske prioritete i zacrtajmo ciljeve kako ne bismo opet došli u situaciju uzalud potrošenog vremena, novca i milosti koje su nam uvijek na raspolaganju ukoliko ne spavamo omamljeni duhom ovog svijeta.
Budni budite i molite kako ne bi upali u napast – misao je koja treba da prožima naš odmor, bilo da je u vrtu, bilo negdje u nekoj jadranskoj oazi il na planini. Gdje god da je, potrebno je izbaciti “bučno mnoštvo i svirače”, te se okrenuti molitvi.
Ako je Bog na prvom mjestu, sve ostalo će doći na svoje mjesto.-piše M. Bušić

HOP