‘Glasna manjina demantira i demontira medije oko covid histerije’

0
5351

Tribina 7. 10. 2022. Godine

Tribina slika 1

„Glasna manjina demantira i demontira medije oko covid histerije“

 

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

je naziv  tribine održane 7. listopada 2022. u Dominikanskom samostanu  Bl. Augustina Kažotića, u Zagrebu, Ivanićgradska 71, u dvorani  “Fr. Dominika Barača”.

Sudionici – predavači na tribini su bili:                                                                                      

mr. sc. Arna Šebalj, dr. dent. med. Mislav Vuić, prim. dr. med. Josipa Rodić,  prof. dr. sc. Stipe Kutleša i prof. dr. sc. Valerije Vrček.

VIDEO:

https://youtu.be/Q_gPcrNIBzk

 Tribina slika 2

Cilj tribine je bio ukazati na manipulacije korištene u MSmedijima te strah, pritiske i laži koje su poslužile u promicanju covid histerije te njihovim naslovima ukazati na sve navedeno a činjenicama ih demantirati ali i demontirati.

Nitko od svih MSM ali niti alternativnih nije se odazvao skupu unatoč uredno uručenim pozivima.

Mr. sc. Arna Šebalj, predstavila je, kroz mnoge naslove članaka iz MSmedija zapanjujuću činjenicu koja sasvim jasno potvrđuje kakve su to laži, ali prije svega strah te pritiske raznih vrsta provodili MS mediji u periodu od ožujka 2020. do danas.

Bilo je riječi o tajnom sastanku Vlade sa predstavnicima sedamnest MSM u Dvorani bana Jelačića 17. ožujka 2020. na kojem je dogovoreno što će mediji prenositi, što nikako ne smiju pisati i pitati na press konferencijama.

Potom je Arna Šebalj iznijela mnoge činjenice kojima je demantirala naslove iz MSM.

Na kraju je navela i kako je u ime građana Republike Hrvatske podigla pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu kaznenu prijavu zbog zločina protiv čovječnosti i genocida protiv MSM u Hrvatskoj obzirom da kazneni zakon RH ne poznaje odredbu kojom bi se obuhvatile dezinformacije, širenje laži i panike kroz MSM.

Napomenula je i nevjerovatne  navode Faktografa, koji na vrlo upitne načine manipulirajući činjenicama i držeći se samo onih tvrdnji koje im „pruža“ ova agenda kao i algortitmi te vrijeđajućim tonom opovrgava činjenice. Najčešće se to u ove dvije godine u Hrvatskoj događalo dr. Lidiji Gajski, dr. Nadi Jurinčić, kao i Arni Šebalj ali i jednoj u svijetu poznatoj doktorici Slađani Velkov s kojom je Arna Šebalj u dva navrata uradila intervjue za portal HOP.

Na kraju je spomenula ulogu Ustavnog suda i hrabrost troje sudaca koji su čak i u njenoj ustavnoj tužbi dali svoja izdvojena mišljenja (i ne samo u tom slučaju)  kojima su u cijelosti prihvatili zahtjeve iz te ustavne tužbe te baš zbog toga imena tih sudaca moramo navoditi.

Riječ je o: Lovorki Kušan, Goranu Selanec i Miroslavu Šumanoviću. Na našu sreću ima ih u svim pravosudnim institucijama, sudovima.

Dr. dent. med. Mislav Vuić, kao doktor dentalne medicine koji je covid histeriju popratio mnogim aktivnostima kojima je dokazivao nepravilnosti s kojima su se susretali liječnici, te koji je u svom izlaganju osobito osvrnuo na nekoliko ključnih okolnosti koje su gurane kroz MSM, kao: opasnosti koje slijede i očekuju se od necijepljenih, te kako su necijepljeni građani drugog reda, niže inteligencije tj. IQ-a, opasnost za okolinu ali i za svoje bližnje. Potom probleme zdravstvenih radnika koji su uvjetovani testirati se ako su necijepljeni unatoč problemima koje su imali te pojašnjavao testiranje iz sline zbog problema koje su imali mnogi zbog učestalog testiranja (nazofarinksa i nosa). Kao i činjenice kontra covid potvrde zbog toga što i cijepljene osobe mogu širiti covid.  Potom je kroz usporedbe svih okolnosti i na globalnoj razini, te na kraju i licemjerstvom mnogih koji su pribavili lažne potvrde a javno reklamirali „cijepljenje“ ukazao na mnoge nepravilnosti. Jedno od pitanja je bilo i kakvu uopće ulogu imaju, tj. imale su te tzv. covid potvrde?

Potom je prikazao i grafikone koje je objavljivao službeno HZJZ, te koji su objavljivani i iz svijeta i bili su pun pogodak potpune demontaže MSM jer tumačeći ih, jasno je vidljivo kako

su svojim grafikonima pobili sami sebe.

Preminuli po cijepnom statusu od početka epidemije do 28. kolovoza 2022.

Screenshot_20221014-191244_Yandex Mail

– pripisivanje mortaliteta od covida osobama koje umiru uz pozitivan test, a bez obdukcije, te

– pripisivanje osobama koje su umrle sa covid-19  virusom broju umrlih od covid-19 virusa, a pritom ne vodeći brigu o ostalim bolestima odnosno komorbiditetima pacijenata koji su umirali s covidom a ne nužno od covida.

Statistika koja je najveći broj smrti pripisivala covidu vrlo je upitna i opasna.

Prim. dr. med. Josipa Rodić govorila je o ulozi liječnika obiteljske medicine, obzirom da je

i predsjednica Udruge HUUGO (Hrvatska udruga ugovornih ordinacija),  te o mnogim

problemima liječnika kojima je zbog javnog istupanja o problemima oko tzv. cijepljenja

šef liječničke komore, dr Luetić, je još 28.11.2021. poručio preko medija kako su: „Krenuli postupci protiv doktora s antivakserskih prosvjeda“ – citirala je prim. dr. Rodić te govorila  o okolnostima progona liječnika. Bilo je govora i o odobrenju cijepljenja djece, CDC je početkom ljeta ove godine odobrio cijepljenje za djecu stariju od 6 mjeseci.

Navedeni su i neki primjeri iz svijeta.

Bilo je riječi i o testiranju zdravstvenih radnika koji se nisu željeli cijepiti.

No ono što je, gledajući tekstove iz medija, iznenadilo  mnoge ali i prim. dr. Rodić. izjava je dr. Srđana Lukića, pulmologa koji živi i radi u Izoli u Sloveniji, koji je poslao poruku svim antivakserima: „Liječit ćemo vas. Ali preziremo vaš štetočinski mozak.“ Nečuvena reakcija jednog liječnika.

Prof. dr. sc. Stipe Kutleša se u svom izlaganju osvrnuo na početak covid ludila te potpuna zatvaranja i uvjetovanja, od Njemačke, Austrije do Francuske i sramotne izjave francuskog predsjednika Makrona: „Želim raspi.diti sve necijepljene, to mi je strategija, idem do kraja. Oni nisu građani!“

Osvruo se i na naše bisere, Sriće i Nesriće u ovom periodu pa je tako naveo izjavu dr Saše Sriće koji je izjavio kako je i: „karantena jedna od opcija za necijepljene!“ Ovo je samo nježniji izraz za logore. Bilo je i tragičnih odluka u svijetu, pa je tako u Australiji bila opcija i zabrana kupovine hrane za necijepljene. Slogan koji je korišten na svim javnim prostorima kao i u MSM „Cijepi se, misli na druge“ odraz je neviđenog licemjerja. Riječ je bila i o izjavi našeg epidemiologa Bernarda Kaića kako: „…više nam ne trebaju mjere.“

Bilo je riječi i o vrijeđanju tzv. antivaksera, od raznih prosvjeda do istupa u javnom prostoru.

Profesor dr. Stipe Kutleša, kao i uvijek u svojim javnim istupima ali i mnogim radovima, osvrće se vrlo kritički prema vodećem kleru u katoličkoj crkvi koji je zakazao od samog početka ove tzv. pandemije.  Posebno je istaknuo štetu koju je nanijela izjava u broju od rujna 2021. KANE gdje je eksplicite izrečeno kako je: „Cijepljenje – čin ljubavi!“

Naveo je i dvije izjave mons. Uzinića koje su same po sebi vrlo štetne:

„Vjera ne može biti razlog za odbijanje cijepljenja!“  kao i druga

„Radije bih da umrem od cijepljenja, nego da ja, zato što se nisam cijepio, nekom drugom uzrokujem bolest i smrt.“

Screenshot_20221014-191308_Yandex Mail

Prof. dr. sc. Valerije Vrček, kao najznačijniji predavač – sudionik ove tribine koji je završio službeni dio tribine napomenuvši kako je znao da će prethodnici oduzeli sve njegove teme i jako su dobro to pokrili, te kako nije mislio govoriti ni o maskama a niti o dezificijensa, ostao je bez teksta. Između redaka oko svega što su prethodnici rekli, uz napomenu da je sve dobro rečeno i da nema što posebno dodati, osim jedne stvari koju je primijetio što je nestalo u medijima. Što je nestalo preko noći. Nema više humora, nema više viceva, satire, nema crnog humora kojeg voli. Trideset godina mediji su nemilosrdno nije bilo svetinja, ništa nije bilo nedodirljivo, odjednom je sve nestalo. Ispričao je jedan vic jer kaže humor je terapijsko sredstvo protiv straha. Napomenuo je i jednu izjavu ministra Božinovića izrečenu dan prije 1. travnja 2021.: „Neka vas prvi travnja ne potakne na šale koje mogu postati dezinformacije!“ Strašno. Rekao je kako su mediji odustali od stvarnog identiteta, odustali su biti ono što jesu. Spomenu je emisiju Otvoreno gdje su bili uvijek isti ljudi, kao inventar, a drugi ljudi su nestali iz medija. Eliminirani su svi oni koji imaju drugačije mišljenje, ne misleći uopće na sebe ali je napomenuo kako je bio rado viđen gost i na NOVOJ, HTV i RTL o temama kao što su teflon i mnoge druge ali sa kovidom je nestao.

Sjetio se prof. Vrček i jednog zanimljivog plakata u vrijeme potpunog zatvaranja na izlazu iz Zagreba prema Buzinu na kojemu je pisalo: „Ne budi papak, živi život!“ kojeg nije slikao a netko ga je zbrisao.

Također je prof. Vrček napomenuo kako je znao da će prof. Kutleša „udariti po našoj braći po oružju“ te je ipak ublažio prigovor oko petljanja teologa u sekularne, privremene i zemaljske stvari. Ne može se teološku misao a kamo li moralnu poruku, moralnu uputu temeljiti na znanosti koja je u fazi kontraverze. U fazi početnih dana bio je veliki sukob Oxforda i Cambridga kad su rekli i imunitet krda i zatvaranja odnosno, bila je ideja Cambridja priuštiti epidemiološku krivulju a Oxford je rekao imunitet krda. „Pusti, pa vidiš da nitko ne umire.“

Znači bio je u pozadini jedna ozbiljni znanstveni sukob Oxford – Cambrige , gotovo da nema boljih institucija znanosti na svijetu. Znanost nema pravorijek, znaanost nema koncenzus znanost nema konačni stav a teolog ide na temelju te znanstvene kontroverze koja je zapravo u prirodi znanosti, teolog se ide petljati sa stajalištima. Teolog može imati svoje stajalište, svatko od nas može imati svoje stajalište, ali to se ne može servirati kao recept.

To je bila greška jer sad se vidi a za godinu dana vidjet ćemo još više. Biće valjda i pokajanja.

Na kraju je prof. Vrček rekao da je pripremio tekst o antivakserima kao žrtvenim jarcima, ali to u diskusiji možemo dotaknuti tu temu iako je ovdje bilo navedeno više puta, no tu ne mislim samo na antivaksere, tu su i ravnozemljaši, tu su oni koji drugačije misle, to je dakle i svaki skeptik. No oni su nužni u ovom ciklusu. To je zanimljiva i društvena tema.

 Ovu temu, kako je naveo prof. Vrček, ostavljamo za jednu drugu tribinu koju ćemo za profesora pripremiti.

HOP