EKSKLUZIVNI INTERVJU AKADEMIK K. PAVELIĆ: Stope smrtnosti najniže su među necijepljenom populacijom!

0
9409

EKSKLUZIVNI INTERVJU

ŠTO KAŽE  ZNANOST, GDJE SMO U OVOM LUDILU?

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti
 

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, autor više od 300 znanstvenih radova u prestižnim svjetskim časopisima, član dvije prestižne svjetske akademije znanosti, i dvije domaće akademije. Stalno angažiran u European Science Foundation, Strasbourg, EMBO i EMBL u Heidelbergu te član panela nekoliko nacionalnih znanstvenih zaklada.

 

Poštovani profesore,  zahvaljujem  što ste našli vremena odgovoriti mi na nekoliko pitanja. Vrijeme odmiče, prošlo je skoro pola godine od našeg zadnjeg intervjua, no malo se što izmijenilo što se tiče MSM. Iako su sve nove informacije sad već mnogima jasne, nema više načina prikrivati ništa vezano uz priču COVID-19, ali i dalje se sve relevantne informacije tiskaju još uvijek pretežno samo u neovisnim medijima. Dezinformacije se međutim, ipak  razotkrivaju. Više nije ni najmanje upitno kako ste od samog početka i našeg prvog intervjua iz 2020. bili u pravu.

Koristim stoga priliku da Vas i ovaj puta zamolim za osvrt na trenutno stanje i prije svega ono što i Vi ali ja najviše volimo, podatke iz stručne i znanstvene literature koje vjerujem mogu pomoći ljudima koji nažalost još uvijek nisu osvijestili način rada i krajnje ciljeve ove nametnute agende.

Arna Šebalj: Svakim se danom pojavljuje mnoštvo informacija o poraznim učincima tzv. cjepiva protiv Covid-19, kako u znanstvenoj literaturi tako i na neovisnim portalima. Vaše su izjave uvijek bile vezane uz objavljene znanstvene podatke u literaturi pa prema tome i vjerodostojne. Možete li nam ukratko spomenuti neke od najnovijih studija koje o tome govore?

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Mogu naravno. Ima ih jako puno. Na pamet mi ovaj čas pada nekoliko, ali svaka od njih je itekako vrijedna pažnje premda obilato zanemarena od strane neki liječnika i središnjih medija. To je naprosto sramota struke ali rekao bih prije svega sramota medija! Evo samo nekih, a to je kap u moru onoga što je danas obznanjeno. Dat ću vam i linkove kako bi vaši čitatelji lakše pratili ono što izjavljujem:

·        Nedavno je The Lancet objavio studiju o učinkovitosti cjepiva protiv COVID-19 i slabljenju imuniteta s vremenom. Studija je pokazala da je imunološka funkcija među cijepljenim osobama 8 mjeseci nakon primjene dvije doze cjepiva protiv COVID-19 bila niža nego kod necijepljenih osoba:

https://doi.org/10.1016/S0140-6736(22)00089-7

·        Prema preporukama Europske agencije za lijekove, česta cjepiva protiv COVID-19 mogu negativno utjecati na imunološki odgovor i možda nisu izvediva (Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti

https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/covid-19-public-health-considerations-additional-vaccine-doses. Accessed 4 May 2022

·        Pad imuniteta uzrokovan je s nekoliko čimbenika. Prvo, N1-metilpseudouridin se koristi kao zamjena za uracil u genetskom kodu. Modificirani protein može inducirati aktivaciju regulatornih T stanica, što rezultira smanjenom staničnom imunošću

 https://doi.org/10.1126/science.aay3638

·        Šiljasti proteini (spike) prisutni na egzosomima cirkuliraju tijelom više od 4 mjeseca https://doi.org/10.4049/jimmunol.2100637

·        in vivo studije su pokazale da se nanočestice lipida (LNP) nakupljaju u jetra, slezeni, nadbubrežnim žlijezdama i jajnicima

https://doi.org/10.1016/j.isci.2021.103479

·        Vaskularne endotelne stanice oštećene su šiljastim proteinima (spike) u krvotoku https://doi.org/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

·        Može doći do pojačanja ovisnog o protutijelima, pri čemu protutijela koja pojačavaju infekciju umanjuju učinak neutralizirajućih protutijela u sprječavanju infekcije https://doi.org/10.1016/j.cell.2021.05.032

·        Rezidualna imunološka memorija cjepiva Wuhanskog tipa, može spriječiti da cjepivo bude dovoljno učinkovito protiv varijanti drugih sojeva. Ovi mehanizmi također mogu biti uključeni u pogoršanje bolesti COVID-19. https://doi.org/10.1038/s41586-021-04060-7

·        Zabilježeno je nekoliko praktičnih mjera koje se mogu primijeniti kako bi se spriječilo smanjenje imuniteta

https://doi.org/10.5114/ait.2021.108581

To uključuje ograničavanje upotrebe nesteroidnih protuupalnih lijekova, uključujući acetaminofen, za održavanje duboke tjelesne temperature, odgovarajuću upotrebu antibiotika, prestanak pušenja, kontrolu stresa i ograničavanje upotrebe lipidnih emulzija, uključujući propofol, koji mogu uzrokovati perioperativnu imunosupresiju https://doi.org/10.5114/ait.2020.100477

Arna Šebalj: Možete li nam objasniti razliku između tri vrste tzv. cjepiva koje se trenutno nude ljudima: mRNA, vektorska i proteinska?

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Mogu, naravno.

Messenger RNA (mRNA) cjepiva koristi genetski modificiranu mRNA kako bi vašim stanicama dala upute kako napraviti S (spike) protein koji se nalazi na površini česstice koja inducira COVID-19. Nakon cijepljenja, vaše mišićne stanice počinju stvarati dijelove S proteina i prikazivati ih na površini stanica. To uzrokuje procese u kojima vaše tijelo stvara antitijela. (Tvrdnja proizvođača: „Nakon isporuke uputa (op. a. genetskog materijala u obliku mRNA koji se ubrizgava putem preparata za ‘cijepljenje’), mRNA se odmah razgrađuje. Nikada ne ulazi u jezgru vaših stanica, gdje se čuva vaša DNK. (op. a. kako je moguće to tvrditi bez istraživanja i uz dosadašnje spoznaje o sudbini genetskih konstrukata u stanicama?). Tvrdi proizvođač ali sasvim krivo!

 

Vektorsko cjepivo. U ovoj vrsti cjepiva, genetski materijal koji kodira za protein virusa COVID-19 nalazi se se u modificiranoj verziji drugog virusa (virusni vektor). Kada virusni vektor uđe u vaše stanice, isporučuje genetski materijal iz virusa COVID-19 koji vašim stanicama daje upute da naprave kopije S (spike) proteina. Nakon što vaše stanice pokažu S proteine na svojim površinama, vaš imunološki sustav reagira stvaranjem antitijela i obrambenih bijelih krvnih stanica. (Tvrdnja proizvođača: Virusna vektorska cjepiva ne mogu uzrokovati da se zarazite virusom COVID-19 ili virusnim vektorskim virusom. Također, genetski materijal koji je isporučen ne postaje dio vaše DNK? (op.a. Opet krivo!) Cjepivo Janssen/Johnson & Johnson protiv COVID-19 vektorsko je cjepivo. AstraZeneca i Sveučilište Oxford također imaju vektorsko cjepivo protiv COVID-19.

 

Cjepivo proteinske podjedinice. Proteinska cjepiva uključuju samo proteinske elemente virusa koji najbolje stimuliraju vaš imunološki sustav. (Tvrdnja proizvođača: Ova vrsta cjepiva protiv COVID-19 sadrži bezopasne S proteine (op.a. Kako je moguće tvrditi da su proteini šiljka – spike proteini bezopasni bez istraživanja i nakon dobro dokumentiranih posljedica tog proteina na tijelo zadnjih godina?). Nakon što vaš imunološki sustav prepozna S proteine, stvara antitijela i obrambene bijele krvne stanice. Ako se kasnije zarazite virusom COVID-19, antitijela će se boriti protiv virusa.(op.a. gdje i kako to potvrđeno?). Novavax COVID-19 cjepivo je cjepivo proteinske podjedinice.

 

Arna Šebalj: Izuzetno je aktualna tema tzv. produženog Covida (long COVID). Njime se pokušava opravdati i objasniti važnost „cijepljenja“ u smislu prevladavanja Covid problema.

Što Vi mislite o ovome?

 

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Osobno mislim kako je to je još jedna obmana kojom se pokušava pravdati primjena tzv. „cjepiva“. Vidim da s time u javnost izlaze i neki naši istaknuti političari i liječnici. Naposljetku ljudima treba reći istinu.

O tzv. produženom Covidu ali i njegovoj vezi s cijepljenjem vrlo se uzdržano priča i piše. Nedavno je tu problematiku morao otvoriti i  jedan od najprestižniji znanstvenih časopisa Science, koji je inače u zadnje vrijeme dosta naklonjen narativu Covida. Većina oficijelnih zdravstvenih djelatnika pa i liječnika reći će vam da se radi o teškom obliku Covida što je samo djelomično točno. Međutim govoriti o tzv. cjepivu kao jednom od značajnih uzročnika produženog Covida bilo je zabranjena tema. Danas priča s produženim Covidom i cijepljenjem dobiva svoj znanstveni epilog, premda je znanstveno „sramežljivo“ istraživana. Nema dvojbe da tzv. cjepiva protiv covida mogu izazvati simptome slične tzv. produženom Covidu (Science, broj 6579, 375:364-366, 2022). Naime, upravo antitijela koja ciljaju na SARS-Cov-2 spike protein mogu izazvati kolateralnu štetu u organizmu. Zapaženo je da Covid „cjepiva“ mogu izazvati zgrušavanje koje u većini slučajeva prođe nezapaženo. Zanimljivo je da doktori koji su kontaktirani da izvijeste o ovim slučajevima uglavnom ne žele doticati te probleme i ne daju izjave. Kliničke studije Nacionalnog instituta za zdravlje SAD ukazuju na moguću povezanost imunglobulina i steroida u krvi pacijenata s dugotrajnim Covidom tj. njihovu ulogu u postvakcinacijskim komplikacijama.

Za početak treba istaknuti članak međunarodnog tima znanstvenika, objavljen u časopisu Nature prije no što se tzv. cjepivo pojavilo na tržištu. Znanstvenici su objasnili da su, citiram, “ADE i ERD (op. a. pojačana respiratorna bolest) prijavljeni za SARS-CoV i MERS-CoV i in vitro i in vivo.”

Drugim riječima, najbliži rođaci SARS-CoV-2, virusi SARS-CoV i MERS-CoV, imaju problem ADE-a. Prema autorima, ADE se, citiram, “može pojaviti kada se ne-neutralizirajuća protutijela  vežu za virusne antigene bez blokiranja ili uklanjanja infekcije.” Antitijela stvorena iz cjepiva nisu sterilizirajuća (to jest, ne uklanjaju infekciju) i nisu neutralizirajuća. Postavlja se stoga legitimno pitanje: pomažu li cjepiva zapravo da tijelo zarazi još jače virusom putem ADE-a? Ako je tako, treba li povući cjepiva, kako sada savjetuju mnogi liječnici?

 

Arna Šebalj: Trebalo bi pogledati lekcije iz debakla ostalih cjepiva iz prošlosti s obzirom da, čini se, danas nije ni dozvoljeno uopće raspravljati o vrstama, sastavu i učinkovitosti cjepiva. Ima li  uopće takvih primjera u povijesti? Čak i ako bolest COVID-19 dobijete jednom, možete se zaraziti do četiri puta, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Ima naravno. Možda je najočitiji primjer bolesti denge virusa.  Između 2000. i 2010. broj slučajeva denge prijavljenih WHO-u naglo je porastao. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, u svijetu se svake godine dogodi 50 milijuna infekcija i 22000 smrtnih slučajeva, uglavnom kod najmlađe djece. Filipini, predvođeni ministricom zdravstva dr. Janette Garin, pokrenuli su agresivnu kampanju s ciljem cijepljenja milijun djece potpuno novim cjepivom pod nazivom Dengvaxia.

Razvio ga je francuski farmaceutski div Sanofi Pasteur, a cjepivo je podvrgnuto velikim sigurnosnim ispitivanjima čiji su rezultati objavljeni u New England Journal of Medicine. Ova recenzirana studija koju je sponzorirala farma industrija bila je zeleno svjetlo za cijepljenje djece osobito tamo gdje bi se mogla razboljeti od denga groznice. Ali postojao je problem. Kad su neka djeca nakon cijepljenja dobila denga groznicu, ponekad su imala lošije ishode od djece koja nisu bila cijepljena. Najmanje 600 djece umrlo je nakon cjepiva protiv denge! Trebalo je gotovo dvije godine da se sve ovo javno prizna, no prethodna preporuka WHO-a o cijepljenju djece od 9 do 16 godina protiv denga groznice je srećom poništena.

Tijela ove djece pokazivala su otečene organe i unutarnje krvarenje, posebno u mozgu i plućima, navodi se u članku. U ovom slučaju se upravo desilo prethodno pojašnjeno ‘poboljšanje infekcije’ ovisno o antitijelima. Naime, protutijela su proteini u obliku slova Y koji mogu neutralizirati uzročnike infekcije tako da ne uzrokuju štetu. Kada sustav dobro radi, ovi zaštitni proteini, koje proizvode bijele krvne stanice, vežu se za strane tvari i uklanjaju ih iz tijela. Tijekom infekcije, milijuni antitijela bit će otpušteni u krvotok i limfni sustav. Ali neki patogeni nadjačavaju imunološki odgovor tijela koristeći sama antitijela da uđu u stanice. Kada se to dogodi, imunološki odgovor zapravo može uzrokovati da bolest bude teža. To se naziva pojačanje ovisno o antitijelima (ADE). Nažalost, ADE se pojavio kod neke djece koja su bila cijepljena protiv denga groznice.

Imunološki odgovor tijela na virusne i bakterijske infekcije – kao i na druge napade koje smatra stranim – kompliciran je i višestruk, te ga takvim treba istraživati i pratiti. Nakon invazije virusa ili bakterije, tijelo razvija adaptivni imunološki odgovor, koji je specifičan za taj patogen ali i za tja pojedinačni organizam. Antitijela su samo jedan aspekt ovog odgovora.

 

Arna Šebalj: Od početka pandemije COVID-19 znanstvenici su izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da bi cjepiva protiv SARS-CoV-2 mogla uzrokovati ADE. Taj je dio znanstvenika bio kontinuirano ili napadan ili utišan, njihova upozorenja nisu mogla doći do javnosti. Slažete li se s ovim podatkom?

 

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Da, tako je. Od početka 2021. znanstvenici su izjavili da je ADE stvaran rizik. Sedam mjeseci kasnije, članak iz 2021. u The International Journal of Immunopathology and Pharmacology potvrdio je da ADE postoji za SARS-CoV-2 i istražio je moguće mehanizme i kako ga izbjeći.

Novija istraživanja, uključujući in vitro studiju iz 2022. u časopisu Nature, također pokazuju da se ADE javlja kod infekcija SARS-CoV-2. Znanstvenik James Lyons-Weiler, rekao je za Epoch Times da, iako su antitijela protiv izvornog soja virusa “nominalno testirana” na ADE, ona “nisu bila dovoljno testirana” na ADE protiv novijih varijanti. Prema Lyons-Weileru, inače osnivaču „Instituta za čisto i primijenjeno znanje“, neprofitne organizacije koja provodi znanstvena istraživanja u javnom interesu, citiram, “S obzirom na ponovljene krugove studija koje pokazuju negativne učinkovitosti s podacima iz stvarnog svijeta i činjenicom veće učestalosti dijagnoza COVID-19 i većeg broja hospitalizacija zbog COVID-19, te viših stopa teških infekcija COVID-19 kod cijepljenih, možemo samo zaključiti da se ADE nažalost mora pojaviti .” Lyons-Weiler je nazvao “nesavjesnim” to što su FDA i CDC zažmirili na bezbroj zdravstvenih problema povezanih s tim cjepivima. Postavlja se pitanje zašto su to regulatorne agencije činile i još uvijek čine? Jesu li one neovisne i rade u javnom interesu ili se radi o nečemu drugome?

Arna Šebalj: Uvođenje i svjetska upotreba ‘cjepiva’ temeljenih na unosu genskih konstrukata za proizvodnju Covid-19 proteina u tijelu (stanicama) povezana je, kratkoročno, s mnogo više smrti, bolesti, ozljeda i invaliditeta od bilo kojeg drugog terapeutskog sredstva u povijesti medicine. Zbog potpunog nedostatka bilo kakvih dugoročnih podataka o sigurnosti, potencijalni budući učinci (uključujući neurološke, imunološke i kancerogene) mogli bi biti još razorniji. Molim Vas prokomentirajte s Vašeg stajališta ove zastrašujuće podatke.

Akedemik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić:

Unatoč početnim tvrdnjama, sada se pokazalo da tzv. ‘cjepiva’ imaju razočaravajuću kliničku učinkovitost – odnosno ne sprječavaju infekciju SARS-CoV-2 niti sprječavaju prijenos virusa; bilo kakva imunološka zaštita brzo opada i, podudarno s pojavom varijante Omicron, dokazi o negativnoj učinkovitosti cjepiva javljaju se u mnogim zemljama. Ove činjenice govore same za sebe.

Do danas niti jedan drugi lijek ili medicinsko sredstvo u ljudskoj povijesti nije izvijestio o više smrtnih slučajeva, bolesti, štetnih učinaka. TGA (Therapeutic Goods Administration) je od 2021. do lipnja 2022. primio više izvješća o štetnim događajima za cjepiva protiv Covid-19, nego što je zabilježeno za sva ostala cjepiva u proteklih 50 godina. Podaci ne lažu. Postoji mnogo dokaza da injekcije Covid-19 ubijaju stotine tisuća ljudi svaki tjedan. Na primjer, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je potvrdila da potpuno cijepljene mlade odrasle osobe imaju 92% veću vjerojatnost da će umrijeti od bilo kojeg uzroka smrti nego necijepljene mlade odrasle osobe. Također su potvrdili da djeca cijepljena protiv COVID-a imaju najmanje 4.423% veću vjerojatnost da će umrijeti od bilo kojeg uzroka i 13.633% veću vjerojatnost da će umrijeti od COVID-19 od necijepljene djece.

Najstrašniji dokaz od svih leži u 4 jednostavne činjenice kako iznosi jedan američki neovisni portal:

1. Medicinski regulatori bili su javno prisiljeni priznati da cjepivo protiv Covid-19 može oštetiti srce.

2. Rekordan broj ljudi traži hitnu pomoć zbog stanja koja utječu na srce.

3. Stotine tisuća viška smrtnih slučajeva bilježe se diljem svijeta na tjednoj bazi, ali još uvijek samo se mala manjina pripisuje bolesti Covid-19.

4. Dobno standardizirane stope smrtnosti najniže su među necijepljenom populacijom.

Dok ovo govorim u američkom je tisku procurila vijest o tome kako su neke bolnice doslovno ‘ubijale’ pacijente oboljele od Covida, prije svega neadekavtnom zdravstvenom njegom u kojoj sjećate se nije bilo dozvoljeno koristiti neke moguće učinkovite lijekove protiv ove bolesti koji su odavno na tržištu a poticalo se liječenje tek nakon što su se razvile komplikacije uz pomoć respiratora, osobito na početku pandemije. Bolnice su za takav protokol ukoliko je pacijent s dijagnozom Covid-19 umro, obeštećivane značajnim dodatnim sredstvima.

Siguran sam da će vaš portal prenijeti tu vijest, jer se zasniva na iskazima nekih zaposlenika.

https://www.businessinsider.com/coronavirus-ventilators-some-doctors-try-reduce-use-new-york-death-rate-2020-4

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8262351/Nurse-New-York-claims-city-killing-COVID-19-patients-putting-ventilators.html

https://www.washingtonpost.com/health/2020/04/22/coronavirus-ventilators-survival/

 

Poštovani gospodine profesore Pavelić, kao i uvijek i ovaj puta od Vas puno informacija i konkretnih odgovora.

Velika Vam Hvala za sav Vaš rad i javno iznošenje mišljenja od samog početka ove tzv. pandemije.

HOP

 HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal