Hiperglobalistička politika se pokazala neuspješnom i predstavljala stvarnu opasnost za SAD-e

0
1360

Jedno od izvanrednih učenja antropozofije je odstupiti od uobičajenog narativa koji izražava tisak i službena historiografija. Trebali bismo naučiti gledati na stvarnost bez averzije i reakcija sviđanja ili nesviđanja. Doktor govori o bajkama koje se moraju promatrati i na kraju ispraviti; ne suprotstavljati pristranu kritiku onima koji nas možda ne vole, nego bolje okarakterizirati činjenice onoga što se događa. Usmjerimo onda objektiv, bez averzije, da shvatimo što se dogodilo na globalnoj geopolitičkoj i kulturnoj razini posljednjih godina. Pokušaj razumijevanja svijeta koji nas okružuje etička je dužnost od koje ne možemo izbjeći, prije svega zato što se duhovni ispitivač ne može i ne smije izolirati u čahuru lijenosti i ravnodušnosti.

Nakon sankcija Rusija je opskrbljivala Indiju i Kinu energijom. Sjedinjene Države tada su tražile povećanje proizvodnje nafte, ali su arapske zemlje oštro odgovorile. Saudijska Arabija sada napušta Zapad kako bi preuzela ulogu suradnje s Kinom i Rusijom. Tako smo suočeni sa zahtjevom za članstvo u BRICS-u od strane glavnog američkog saveznika unutar arapskih zemalja.

Argentina, Iran i Alžir također su ranije podnijeli zahtjev za pridruživanje BRICS-u. Nakon afirmacije latinoameričke ljevice u Boliviji, Ekvadoru, Čileu i Kolumbiji i konsolidacije Castrovog režima na Kubi i Madurovog režima u Venezueli, demokrat Biden je prisiljen poželjeti dobrodošlicu Luli čija prošlost signalizira sposobnost za gospodarske reforme i sigurno društvo nije u skladu s tradicionalnim interesima američkog brenda. Sve to jasno ocrtava globalno jačanje protuzapadne fronte.

Smještena citadela zapadnog carstva čini se sve izoliranijom i zbog toga su tri države poražene u Drugom svjetskom ratu podvrgnute strogom pritisku i kontroli od strane pobjednika. Vlade i informacijski aparati Italije, Njemačke i Japana su pod maksimalnim pritiskom, moraju se nedvosmisleno zauzeti za politiku Bijele kuće. Napad na Shinzō Abea je potvrda u tom smislu… (https://www.larchetipo.com/2022/08/etica/la-fenice-dei-risvegliati/).

Podaci govore sami za sebe: na japanskom tlu nalazi se oko 50.000 američkih vojnika raspoređenih u 89 baza. U Njemačkoj postoji oko 70 američkih baza sa 60.000,da ne govorimo o Italiji gdje je ostalo 12 tisuća američkih vojnika u 120 baza od kojih su mnoge tajne.

Šesta američka flota patrolira u Sredozemlju. Najveća zabrinutost u Washingtonu je da bi te tri moguće svjetske sile: Italija, Njemačka i Japan, mogle napustiti anglofonu orbitu kako bi se približile ostatku svijeta. Aktualni vladari tri velika poražena  države su pod vrlo pozornim promatranjem i trpe pritisak nasilne i nezamislive ucjene.

Bilo bi dobro da pregledamo slijed careva u rimskoj povijesti kako bismo shvatili da su dva recepta za izlazak iz ovog tunela propadanja engleskog govornog područja često suprotna. Ova želja za zapadnim učvršćivanjem i konsolidacijom ne može se pripisati samo Demokratskoj stranci Sjedinjenih Država, već i Republikanskoj stranci.

Oko spasa Zapadnog Carstva dvije se frakcije slažu. Zapravo, objema izbornim klikama Bijele kuće jasno je da bi tri velika gubitnika Drugog svjetskog rata napustili anglofonu orbitu (SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland) pali bi u siromaštvo i marginalnost. Bio bi to kraj carstva i kolaps referentne valute: dolara.

Demokratska frakcija u savezu s korporativnim divovima pokušala je sve kako bi uspostavila globalizam.

Koristeći psihopandemiju pokušavaju se nametnuti policijska i informatička pravila. U Australiji su ta pravila bila stroga. Bankovni računi necijepljenih Kanađana čak su zatvoreni. Uplitanje države u individualne izbore zdravstvene skrbi snažno je povezano s demokratskom i progresivnom politikom. U Italiji je isprobana protuustavna mjera kao što je Green Pass. U Njemačkoj i Austriji ulični otpor bio je impresivan, a desničarske stranke koje su se otvoreno protivile cjepivu rasle su.

Gotovo svi otporni na serum počeli su zauzimati strane protiv NATO-a.

Veza između svijeta bez cjepiva i onog neprijateljskog prema sankcijama protiv Rusije postala je gotovo potpuna. Zbog heterogenosti ciljeva, hiperglobalistička politika se stoga pokazala neuspješnom i predstavljala je stvarnu opasnost za Sjedinjene Države. Anglofoni odgovor bio je sabotiranje plinovoda Sjeverni tok koji je hranio kontinuitet njemačke industrije, kako kaže stara poslovica: “Unaprijed upozoren je unaprijed naoružan”…

Mnogo lukaviji od Trumpovih republikanaca, radije su stali na stranu u obrani zdravstvenih sloboda i patriotizma unutar imperijalnih provincija, patriotizma, naravno, dodijeljenog u komadićima koji nemaju nikakve veze s ekonomskom, političkom i vojnom neovisnošću države. okupirane države. U republikanskoj frakciji prevladao je politički realizam, ne toliko zbog poštovanja prema habeas corpus (u anglosaksonskom pravu, načelo koje štiti osobnu nepovredivost) koliko zbog jačanja savezništva s populizmima koji sada haraju Europom. Većina naroda zauzima strane protiv prisilnih zdravstvenih politika, protiv politika u korist imigracije i rodne ideologije. Sve su to kameni temeljci koje su nametnuli demokrati, a protiv njih Trumpovi koji zbog toga izazivaju simpatije u svijetu.

Čak se i u Kini nacionalistička struja sukobljava s internacionalističkom strujom jer se čak iu Kini osjeća neslaganje. Kina već nekoliko tjedana napušta politiku policijske izolacije pod nazivom Zero-Covid u korist kućne njege. Nije slučajno da počinje ponestajati lijekova za liječenje milijardu ljudi kod kuće. Ove činjenice možemo čitati kao politički poraz globalističke frakcije koja djeluje unutar Komunističke partije Kine.

Crkve adventista sedmog dana u zemljama engleskog govornog područja odbacile su najekstremnije stavove o cjepivu. Ortodoksne crkve istočne Europe i ultraortodoksni Židovi ne žele znati za zdravstvene obveze. Raspoređivanje vjerskih organizacija vrlo je važan signal. Čak se i u Katoličkoj crkvi razumije da se plima mijenja. Sve više visokorangiranih prelata pravi razliku u odnosu na progresivne i neoznanstveničke ideologije povezane s multinacionalnim tvrtkama koje se bave drogom. Crkva Petra uvijek je znala kako vješto žonglirati svrstavajući se uz dominantne sile, a to će činiti i u budućnosti. Može se kladiti da će jezuitska vještina spriječiti Oltreteverea da se nađe s šibicom u rukama u obrani takozvanog progresivizma koji je sada u manjini.-piše  S. Ruoli.

Igor Drenjančević

Hop

HOP Na Telegramu

https://t.me/hopportal