Pročišćena huminska kiselina može djelovati kao prirodni protuotrov za grafen

0
8091

Grafen oksid – prva izvješća o protuotrovu
Najnovija znanstvena izvješća sugeriraju da pročišćena huminska kiselina može djelovati kao prirodni protuotrov za grafen, vezati se za njega i tako olakšati njegovo izlučivanje iz tijela. Brojne analize dokazale su da je grafen oksid jedna od glavnih komponenti pripravaka cjepiva protiv Covid-19, a studije potvrđuju njegov štetan učinak na ljudski organizam. U nastavku donosimo najnovije informacije o ovoj temi.

Španjolski znanstvenici su 2021. godine analizirali sadržaj pripravaka cjepiva protiv Covid-19 (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Sinovac i Janssen). Svi preparati, kao i kompleti za briseve nazofarinksa korišteni u PCR i antigenskim testovima koje su testirali istraživači, sastojali su se od približno 98-99% grafen oksida. Grafen oksid je izuzetno izdržljiv spoj ugljika raspoređen u šesterokutne mreže koje podsjećaju na saće. Široka je samo 1 atom, ali ova je nanočestica 200 puta tvrđa od čelika, pokazuje magnetska svojstva te provodi toplinu i elektricitet. I prije je bilo pokušaja da se koristi kao adjuvans u cjepivima, ali nikada u tolikoj mjeri i u takvim omjerima.

Potvrda ovih otkrića može biti i odluka japanskog Ministarstva zdravstva koje je u kolovozu 2021. godine sa svog tržišta povuklo sve preparate Moderne, otkrivši da sadrže “nepoznatu tvar s magnetskim svojstvima”.

Koliko je grafen oksid štetan?

Povećava rizik od stvaranja krvnih ugrušaka;

– uništava eritrocite;

– slabi imunološki sustav;

– može dovesti do upale sluznice, što rezultira gubitkom mirisa i okusa ili uzrokuje trajni metalni okus u ustima;

– može pobuditi magnetska svojstva tijela osobe u čijem se tijelu našao.

Kako se riješiti grafen oksida iz tijela?

N-acetilcistein (NAC)

Prema najnovijim izvješćima, uzimanje NAC-a pomaže stanicama u proizvodnji glutationa (GSH), snažnog prirodnog antioksidansa koji ima važnu ulogu u čišćenju tijela od toksina. Dostupne studije pokazale su da niske razine glutationa mogu biti jedan od glavnih uzroka teške bolesti ili smrti od infekcije Covid-19. NAC je učinkovita i sigurna alternativa trenutno korištenim antikoagulansima, vraćajući prohodnost krvnih žila nakon stvaranja ugruška. Druga studija je dokazala da NAC također može reducirati grafen oksid na sobnoj temperaturi.

Huminske kiseline

Huminska kiselina (također nazvana huminska kiselina) prirodni je multimolekularni spoj, mješavina organskih kiselina koja nastaje razgradnjom čestica flore i faune u tlu. Zbog bogate biološke raznolikosti, tla džungle i starih šuma najbogatija su huminskim kiselinama. Huminska kiselina sadrži mnogo fulvinske kiseline i ogromne količine peptida, vitamina, hormona, masnih kiselina, polifenola, ketona i dr. – oko 70 različitih komponenti. Njihovo bogatstvo čini huminsku kiselinu koju mnogi uzimaju kao dodatak prehrani, pokazujući široku lepezu pozitivnih svojstava: ubrzava apsorpciju hranjivih tvari na staničnoj razini, uravnotežuje mikrobiom (odgovarajuća razina mikroorganizama u ljudskom organizmu), povećava oksigenaciju krvi, povećava zasićenost hranjivim tvarima u organizmu, povećava zasićenost krvi kisikom. podupire imunološki sustav, ublažava upale i pomaže očistiti tijelo od toksina.

Istraživanja potvrđuju da huminska kiselina sudjeluje u čišćenju organizma od teških metala, vežući se trajno s ionima mangana, kadmija, arsena, olova i bakra, čime olakšava njihovo izlučivanje. Mađarska studija je, primjerice, otkrila da su praščići koji su uzimali huminsku kiselinu mnogo bolje očistili svoje tijelo od žive. Ovo može biti od velike važnosti za ljude, budući da se živa nalazi u ribi koju jedu, kao i u zubnim plombama.

Iako je huminska kiselina dosta česta u tlu, teško ju je pronaći u svakodnevnim proizvodima – u malim količinama ima je u pečenom mesu, čaju, kavi i kruhu.

Od pripravaka dostupnih na tržištu koji sadrže huminsku i fulvinsku kiselinu treba spomenuti mineralno-organsku tvar Mumio Shilaijt. U prirodi se javlja na velikim nadmorskim visinama u Himalaji, Alpama i Andama. Iako je u Poljskoj malo poznata tvar, povijest njezine upotrebe seže daleko u povijest čovječanstva, već su je poznavali i koristili stari Kinezi i mnogi drugi stari narodi Azije. Ova tradicija kaže da korištenje mumija pomlađuje, daje energiju, osigurava dugovječnost. Djelovanje mumija na organizam je stoga višestruko. Navodi se da blagotvorno djeluje na živčani sustav (Alzheimerova bolest, neurokemijska ravnoteža), krvožilni sustav (anemija, ateroskleroza), reproduktivni sustav (neplodnost, libido) i druge. Najnovija znanstvena izvješća proširuju ovaj popis učinkovitošću u čišćenju tijela od grafen oksida (preko jetre). Studije predstavljene u nastavku do sada su provedene na biljkama i ribama, ali s vremenom daju nadu za dublje spoznaje o primjerenoj i učinkovitoj primjeni kod ljudi koji su uzimali preparate protiv Covid-19 s visokim udjelom grafen oksida .

Kineska istraživanja potvrđuju učinkovitost huminske kiseline

Istraživači u Kini nedavno su otkrili da huminska kiselina sprječava toksičnost izazvanu grafenom ili grafen oksidom kod nekoliko biljnih vrsta i doista djeluje kao prirodni protuotrov za ovu novu tehnološku tvar. Ova inovativna studija sugerira da bi huminska kiselina mogla biti prirodni protuotrov za grafen, regulirajući njegovu translokaciju i metaboličke tokove (in vivo studija, tj. u živom organizmu).

Drugo istraživanje pokazalo je da je grafen oksid značajno povećao razine toksičnosti u dvije vrste (alga Scenedesmus obliquus i rak dapnia magna), a davanje huminske kiseline značajno je smanjilo te razine za 28,6% odnosno 32,3%.

U trećoj studiji na ribama (zebricama), uočeno je da grafen značajno odgađa proces izlijeganja i uzrokuje edem miokarda, blokira rast i oštećenje korionskih procesa i izaziva promjene u sekundarnoj strukturi proteina. U međuvremenu, primjena huminske kiseline omogućila je primjetno poništavanje ovih nepoželjnih pojava reguliranjem morfologije, strukture i površinskih negativnih naboja grafen oksida. Što je još važnije, huminska kiselina smanjila je unos grafen oksida u stanice žumanjka embrija i stanice dubokog sloja. Također je ublažio oštećenje mitohondrija i oksidativni stres uzrokovan grafen oksidom.

Igor Drenjančević

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal