Plenkovića je strah ‘ukrajinskog crkvenog scenarija’ i pada ruske crkve pred ukrajinskom, čeka li to SPC?

0
3046

Premijer Plenković može govoriti i sto jezika, ali on je politički slijepac i sluga Brisela čiji cilj je stvaranje neke nove tvorevine na Balkanu. Njegovo formiranje hrvatske Vlade sa etničkim manjinama u kojoj glavnu ulogu imaju prikriveni velikosrbi je nacionalna izdaja. Gdje u Europi etničke manjine formiraju Vladu?

Hrvatski političari su etničke manjine nazvali nacionalnim manjinama, ali nisu nam rekli čiji su državljani. Oni kao nacionalne manjine se ne smiju integrirati u hrvatsku zajednicu jer su potrebni Briselu da hrvatski političari sprovode njihove zapovijedi. Nakon svega, morali bismo se upitati ako u Hrvatskoj žive Harvači, dakle, Hrvati?

Sve etničke manjine u Hrvatskoj kao državljani republike Hrvatske su po nacionalnosti Hrvati. Zar nije tako u svim civiliziranim državama? U demokratskoj i modernoj državi svi imaju ista prava i obveze, ali različito etničko porijeklo.

Tako je premijer Plenković od republike Hrvatske stvorio “federaciju”, a u tome su mu pomogli članovi njegovog HDZ-a čiji sabornici su danas neki potomci jugoslavenskih vojnih oficira, udbaša i kosovaca koji nisu sudjelovali u obrambenom ratu kao ni on. Oni su izbjegli sudjelovanje u ratu skrivajući se u inozemstvu, konzulatima ili su postali ratni odbornici po gradovima i selima naslijedivši svoje očeve.

Gdje su danas nestali hrvatski dobrovoljci i branitelji iz rovova?

Tko ih je istjerao iz hrvatske politike ako ne HDZ uz pomoć globalista i ljevičara Sanadera, Kosorice i Plenkovića, komunističke ili udbaške i kosovske elite te jugoslavenske bratije u medijima? Oni su zajedno iz Hrvatske istjerali više od 500 tisuća Hrvata trbuhom za kruhom u cvijetu mladosti i na vrhuncu njihove plodnosti.

Ako je Hrvatska sekularna država i ako je religija otrov širokih masa, kako tvrde Titovi pioniri, zašto se hrvatski političari druže sa čelnicima upitne religije u Hrvatskoj sa njihovim blagoslovom?

Zašto se premijer Plenković pridružio proslavi srbinskog pravoslavnog Božića koju organizira u Hrvatskoj “ilegalna SPC “sa prikrivenim velikosrbinima koji ga ismijavaju.

Istovremeno,  nije registrirana HPC a ni SPC nije registrirana u Hrvatskoj. Međutim, HPC je starija od SPC cca 200 godina. Ona je imala središte na hrvatskom teritoriju u Sremskim Karlovcima. Nju su Srbini priključili SPC bez pristanka njezinog episkopa. HPC nije nastala u NDH nego je samo obnovljena. Kako obrazovan čovjek može pasti na kristalno jasne laži? Zar SPC nije religija države Srbije, a njeno prisustvo u Hrvatskoj odobravaju hrvatski mediji.

 

SPC se prvi put pojavila u Hrvatskoj i BiH 1922. godine kada je prvi put priznata, nezakonito prema pravoslavnom Kanonu, kao crkva svih pravoslavaca u kraljevini Jugoslaviji. Tada se prvi put pojavljuju Srbi kao etnik u Hrvatskoj i Bosni koji nisu bili pravoslavci nego unijati. Ta crkva danas dio srpskog plana nad svim narodima i državama na Balkanu.

U Hrvatskoj treba obnoviti HPC kao pravoslavnu crkvu svih pravoslavaca u Hrvatskoj jer pravoslavna crkva nije univerzalna nego državna. Zar nije smiješno da država Hrvatska nema svoju HPC nego SPC? Ako netko želi srpstvo neka srbuje, ali pravoslavna crkva u Hrvatskoj mora biti hrvatska.

Zar nije Putin napao Ukrajinu i zato što se ukinda isti položaj RPC u Ukrajini i utemeljuje  UPC?

Boji li se HDZ sličnog scenarija ako se SPC  zabrani djelovanje u Hrvatskoj? Zar nam to ne pokazuju napdi SPC na Kosovo i Crnu Goru? Kao obrazovani i profesionalni političar premijer Plenković bi trebao znati da je povijesni naziv Serb bizantski naziv za Hrvate.

Je li hrvatski premijer ikada čuo za Etrurce? Kako izgleda, nije. To su bili Hrvati sa Crnog mora koji su stvorili pismo koje danas nazivamo latinica, a naseli su prostor između Rima i Alpi. Romani su ih zvali Cerveni jer su ranije Romani Crno more zvalo Cerveno. Stari Grci se u te Hrvate zvali Aresi ili Arisi i Argi. Oni su sebe na temelju semitskog pisma i pravopisa zvali Raseni. Nametanjem kršćanstva Cerveni na Balkanu postaju CERVI, a kršćanski Rim ih je nazvao Servi. Taj naziv, kako vidimo, nema nikakve veze sa robljem. Kako bizantsko pismo nije imalo slovo za glas V, Bizant ih je nazvao Serbi. Slično su Claveni postali Slaveni. Bizant je, dakle, Hrvate zvao Serbi.

Sva hrvatska prezimena prije slavenizacije su imala sufikse AN, EN, UN ili IN, odnosno, AC, EC, UC ili IC, a često ANAC, ENAC, UNAC i INAC. Slovo C se izgovaralo Č. Mnoga takva prezimena su sačuvana među Hrvatima i danas. Tako se prezime Dudič odrazilo kao Dodik i Dodig. Takvih prezimena nema u Srbiji ako se tamo nisu naselili iz Hrvatske i Bosne nakon 1799. godine. Da, 1799. godine prvi put se na Balkanu pojavljuje etnik Srb koji nije povezan sa etnikom Srbin, jer hrvatski Srbi su bili kršćani, poznati kao unijati jer su priznali Papu. Slično je prezime Radan slavenizacijom postalo Radanić i Radanović, a prezime Jovič je postalo Jović i Jovičević. Očito, glas Č je slavenizacijom postao Ć, premda je glas Ć nastao drukčije, dakle, od dvoslova TJ ispred vokala.

Sve ovo nam pokazuje da Hrvatsku mora voditi povjesničari jer se nalazimo na lijepom i opasnom prostoru. Povjesničar je i stvorio današnju hrvatsku državu.

Nisam povjesničar, ali događaji su me natjerali da se donekle pozabavim hrvatskom poviješću od antike do danas. Tako sam otkrio da je Hrvatima u Crvenoj Hrvatskoj ili Krajini, kršćanstvo nametnuo Bizant umjesto Rima. Tek 879. godine Bizant gubi Krajinu i knez Branimir se priklanja Rimu. Bizantski Hrvati u Krajini su priznali Papu i postali unijati. Zbog toga kod čakavaca imamo naziv POP umjesto svećenik. Isto tako 924. godine Krajina gubi prostor između rijeke Morave i Drine, zajedno sa Raškom, koji dolazi pod jurisdikciju Bugarske.

Od naziva Cervena nastaje naziv carevina koja postaje Krajina, odnosno, Stari kraj, sto znači Stara kraljevina, jer titula kralj je nastala od riječi kraj. Naziv Krajina, očito, nema nikakve povezanosti sa nazivom Vojna krajina.

Hrvati su Mađare zvali Ugri ili Ugari jer Mađari u Transilvaniji su dugo bili pod bugarskom vlašću i povijesno su poznati kao Bugari. Očito, naziv Ugari je izgubio slovo B, pa su nazvani Ugari ili Ugri. Ovo sam usput naveo da bih ukazao da kralj Tomislav nikada nije ratovao sa Bugarima nego sa Ugrima ili Mađarima. Mađari sebe nazivaju Ungari, što je nastalo od naziva Vangari, a Vangari su bili Cigani ili Romi.

Nakon raskola u kršćanstvu nastaje na jugu Krajine umanjena Crvena Hrvatska koja se sastoji od tadašnje Dukle, dijela istočne Hercegovine te dijela obalne Albanije sve do Drača. Kako je prostorom između Drine i Morave te Raškom zavladala Bugarska 924. godine, ona dolazi pod jurisdikciju Bizanta i postaje pravoslavna, a Dukla se vraća u okrilje Rima. Moralo bi biti kristalno jasno da je pravoslavnu episkopiju u Peći osnovali Bugari, a ne Srbi koji tada nisu ni postojali. Ta episkopija je kontrolirala prostor između Drine i Morave. Na suglasničkom pismu Crvena Hrvatska se naziva Crna Gora ili Gorica, dakle, Cervena Hora ili Horica.

Zbog nepoznavanja hrvatske povijesti na jedan perfidan način premijer Plenković je uveo euro umjesto kune i tako zadovoljio svoju komunističku, udbašku i kosovsku bratiju. Slijedi zabrana vojnog pokliča ”Za dom – spremni” i Thompsonovih pjesama, pa mu sugeriram da Hrvatsku ponovo nazove Jugoslavija jer jedino tako će moći prikrivati komunističko partizanske zločine.

Prema antifašistima, ustaše su je prvi put stvorili Hrvatsku jer prije toga nikad nije postojala, premda je prvi put priznata 879. godine kao država. Kao država je birala svoje kraljeve ili careve. Odbacila je mađarskog kralja i prihvatila austrijskog cara. Zar to nije bila suverena država?

Premijer Plenković je samovoljno postao sluga Brisela samo da bi  vjerojatno došao do EU Komisije, neobično poslušan i bez ikakve vizije budućnosti. Može biti jako maliciozan prema drugim političarima, ali tu svoju odliku dosta dobro skriva. Otkrio ga je tek predsjednik Milanović koji nije ništa bolji od njega. Sva njegova obećanja se nisu obistinila, a to ga je otkrilo kao velikog manipulatora. Djeluje kao sveto ulje, a njegov cilj je kontrola političara, pravosuđa i medija, a zbog toga bira najviše nesposobne poslušnike kao Bačić i Đakića i gotovo sve ministre u njegovoj Vladi. On je globalist i okrutni komunist.

Na koncu zaključujem da na čelu hrvatske države moraju doći povjesničari umjesto komunističkih pravnika koji su lažljivci i prodavači magle i hrvatskog teritorija.

Srećko Radović

 HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal