Bivši šef Biološkog instituta izraelskog Ministarstva obrane govori protiv mRNA cjepiva protiv COVID-19!

0
4108

KONAČNO PRIZNANJA

Bivši šef Biološkog instituta i razvojni programer cjepiva izraelskog Ministarstva obrane govori protiv mRNA cjepiva protiv COVID-19

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Ravnatelj Instituta za biološka istraživanja, prof. Shmuel Shapira, u laboratoriju u Ness Zioni 6. kolovoza 2020. (Ariel Hermoni/Ministarstvo obrane)

 

Ovaj članak objavio je Arjun Walia na tpulse.substack.com 23. siječnja 2023. Konačno su krenula i priznanja odgovornih.

Profesor Shmuel Shapira, MD, MPH, koji je bio glavni direktor Izraelskog instituta za biološka istraživanja (IIBR) između 2013. i 2021., jedan je od tisuća poznatih znanstvenika koji su ozbiljno zabrinuti zbog mRNA cjepiva protiv COVID-19.

https://tpulse.substack.com/p/former-head-of-israels-defense-ministrys

 

Shapira je također bivši glavni razvijač izraelskog eksperimentalnog cjepiva protiv koronavirusa. Igrao je središnju ulogu u izvornom razvoju izraelskog cjepiva BriLife protiv COVID-19. Bilo je to cjepivo sa živim virusom na bazi proteina, a ne mRNA.

 

IIBR je korišten na početku pandemije, u veljači 2020., za razvoj cjepiva i činilo se da postiže značajan napredak sve dok napori nisu usporeni i Izrael nije pokrenuo svoju kampanju masovnog cijepljenja Pfizer-BioNTechom prošlog prosinca.

Od tada je prilično kritičan prema cjepivima protiv COVID-19 temeljenim na mRNA. Unatoč tome što je i sam bio cijepljen, Shapira osjeća da su on i mnogi drugi bili prisiljeni, pod pritiskom i prisiljeni primiti ubod.

Da ne zaboravimo, mnogi su ljudi izgubili sposobnost za rad, prehraniti se, plaćati račune, putovati  i još mnogo toga jer su se odlučili ne cijepiti.

Slika 2 za clanak izrael priznao

Prema Shapiri, odobrenje i distribucija mRNA cjepiva protiv COVID-19 nije učinjeno s mjesta ‘dobrog’ i s namjerom da se služi drugima, već radije da se ‘zgrću milijarde’. Izjavio je da su to “osrednja” cjepiva i nazvati ih čak i umjereno učinkovitima je “prilično velikodušno”.

 

“Postoje druga cjepiva koja su daleko učinkovitija. Postoje zemlje s nižom stopom procijepljenosti koje su dobro podnijele (pandemiju)“, kaže  Shapira.

Prošlog svibnja Shapira je odstupio s mjesta ravnatelja Biološkog instituta u iznenađujućem obratu događaja koji je bacio sumnju na budućnost lokalnog pothvata cijepljenja. U novoj je knjizi ustvrdio da  su u igri također bila velika uplitanja vlade , neobjašnjiva regulatorna kašnjenja i neka razina “sabotaže”.

Shapira nije jedina istaknuta osoba u Izraelu koja daje takve “kontroverzne” komentare. Pročelnik Odsjeka za mikrobiologiju i imunologiju na Sveučilištu u Tel Avivu, profesor Ehud Qimron, kritizirao je vladu zbog njihove politike u vezi s pandemijom. U pismu napisanom Ministarstvu zdravstva on opisuje neuspjeh zatvaranja, cjepiva i nepriznavanje prirodnog imuniteta i ozljeda od cjepiva. Pismo je bilo vrlo kritično.

 

Sljedeće pitanje postaje, s toliko podataka, informacija i dokaza koji, u najmanju ruku, jamče slobodu izbora, što možemo učiniti kada vlade koje imaju toliku moć ograničavaju našu slobodu zbog nepoštivanja?

U svijetu u kojem naše kretanje i sposobnost zarađivanja za život mogu biti ponovo ugroženi nepoštivanjem propisa u budućnosti, koje korake možemo poduzeti da to promijenimo? Kako možemo osigurati opstanak informacija protiv vlada i glavnih medijskih organizacija koje predstavljaju samo jednostranu, crno-bijelu perspektivu, dok istovremeno ismijavaju informacije i dokaze koji se suprotstavljaju onome što govore?

Volim osjećati da, kada pogledam reakciju opće javnosti u ovom trenutku na ono što se dogodilo tijekom COVID-a, ako se ovako nešto ponovi, vladama bi moglo biti vrlo teško provoditi mandate.

To je djelomično zahvaljujući mnogim ljudima, uključujući stručnjake na tom području, koji su govorili protiv mjera koje zapravo nisu poduprte znanošću, već propagandom.

 

Mediji i propaganda, i to silovita, agresivna, učinila je strašan  utjecaj na populaciju. Štete već gledamo, a tek što slijedi!

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal