Sukob između dva kraljevstva, onog Božjeg u koje se ulazi po slobodnom pristanku i onog protubožjeg na Zemlji zvanog “novi svjetski poredak”

0
1443

Kao i glupost tako i ljudska pohlepa nema granica. Psihopate kotiraju najviše na toj skali.

Često se zna čuti da je netko “uspio” i obogatio se zahvaljujući prije svega na svojoj odvažnosti (čitaj, drskosti), no ispušta se naglasiti da iza uspjeha stoji grandiozni i omnipotentni poremećaj ličnosti. … kako na micro, tako i na makro planu.

Upravo su ti najistaknutiji likovi najsiromašniji ljudi, jer bogat nije onaj tko ima puno nego onaj kome treba malo.

Njihiva glad ne može biti utažena sve i da sav svijet zadobiju.

Novac je doduše tu samo sredstvo stizanja do osjećaja moći, a ona podrazumijeva kontrolu i uskračivanje slobode drugome.

Ono što oni žele jest biti bogovi na zemlji, te kontrolirati i najmanji i najintimniji segment ljudskih života. Iz tog razloga žele nam uči nam pod kožu, u krvotok i mozak.

Žele preuzeti kontrolu i nad našim osjećajima i nad voljom. … nad razumom i savjesću, nad našim duhom.

U konačnici radi se o sukobu između dva kraljevstva, onog Božjeg u koje se ulazi po slobodnom pristanku i onog protubožjeg kraljevstva na Zemlji, popularno zvanog “novi svjetski poredak”.

I Bog želi uspostaviti vladavinu, ali da bi čovjeka učinio posinjenim djetetom i baštinikom svojih dobara.

On to čini iz ljubavi prema čovjeku. S druge strane imamo intenciju jednog čovjekomrzca koji mu želi oduzeti darovano dostojanstvo i učiniti ga robom.

Tako će Harari izjaviti da je Isus Krist “fake news”. Mi pak znamo da se radi o Radosnoj Vijesti koja donosi oslobođenje, očišćenje, ozdravljenje, iscjeljenjei utjehu, tj radost i mir. Lažni prorok Klaus Schwab veli “Kad budete bez ičega biti ćete najsretniji. ”

Dakle, prema zakonu spojenih posuda kad oni budu imali sve a mi ništa, tj kad nas učine u cjelosti ovisnima o njima koji ce vedriti i oblačiti kako im se prohtije , koji će nam davati po podobnosti a ne po kreativnosti i osposobljenosti.

Imperativ njihovog “poziva na svetost” je dakle “Što si podložniji to ćeš biti veća lignja. … Hail Hydra!

Samo rijetki intelektualci su i emocionalno zrele osobe jer su i otišli u intelektualizam, kako bi izracionalizirali strah , zapravo traume koje su ih emocionalno hendikepirale.

Ni oni, poput “Grko-filozofa” , niti oni poput “judeo-legalista”, ne spoznaše tajnu križa po kojoj se postaje i duhovno i emocionalno zrela osoba. On je za njih sablazan i ludost.

Više jedan težak s osnovnom školom u sebi ima životne mudrosti nego ti kvazi intelektualci i akademici čiji se najveći doseg i potvrda vrijednosti događa za švedskim stolom na domjenku nakon završenog “simpozija” kad ih tapšu (ili zmijski lukavo ubadaju) po ramenima.

Oni su odnarodjena kasta “zapisanih jaraca” koja je svrhovita samoj sebi.

Istinski intelektualac papa Benedikt XVI  za sebe je znao reci: Ja sam sluga slugu Božjih. …

Bez poniznosti se ne može poletjeti u visine. Manjak duhovnosti, tj zemaljsko u njima, ih drži prikovanima za kokošinjac zvani Akademija.

Oni “najjaci” među njima povremeno zaklepeću krilima i “vinu se” na vrh ograde govoreci ostalima kako su i oni nekoć letjeli poput izumrle vrste orlova, … al samo dok ne se ne pojavi gazda sa Dvora s zagarantiranom vrećom kukuruznog zrnja.

M.B.

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal