Moldavijske vlasti uhitile su skupinu Partizanovih “Grobara” pod optužbom da su uz logistiku Rusa i Wagnerovaca planirali izvesti državni udar u Moldaviji

0
2064

Srbija izvozi Moldaviji državni terorizam po nalogu Rusije

Srbi kao stari ruski podvižnici ne sustaju se sramotiti pred cijelim svijetom. Krajem prošlog tjedna ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko javno je pohvalio Putinova vjernog  Vučića kako je oduševljen njegovom istrajnošću da ne uvede sankcije Rusiji.

Prekjučer su Srbi obilježavali 12. veljače dan Sretenjskog Ustava oliti dan državnosti Srbije. I opet je Vučić u obličju junaka Disneyeva crtića Plutona dobio od gazde Putina u obličju filmskog Mickey Mousea debelu kost  glodati cijeli dan i noć. Nitko se od svjetskih državnika nije udostojio čestitati Vučiću srpski dan državnosti osim Putina. I što bi netko čestitao posebno dan državnosti nekoj  državi koja ne štuje ni samu sebe, niti ima ponosa, časti i dostojanstva kad njeni najviši državni uzvanici Vučić, Dačić, Ana Brnabić, Vulin… i svi ostali nemušti ministri srpske države stalno hrle u rusko veleposlanstvo primati kao ponizne, pokorne, jadne i bijedne sluge naredbe i upute od ruskog veleposlanika Harčenka kako će voditi vansjku, ali i unutarnju politiku.

Ako bi neki ozbiljan svjetski državnik čestitao Vučiću dan državnosti Srbije, onda bi imao razloga na isti način čestitati dan državnosti i bilo kojoj drugoj ruskoj guberniji u sastavu Rusije, primjerice Čečeniji zloglasnoga vođe Kadirova, prvog Putinovog vojnog saveznika u ruskom ratnom pohodu na Ukrajinu.

No, kao na filmskoj traci događaji dobivaju svakodnevno ubrzanje. Danas smo bili svjedocima još jednog srpskog teškog skandala.

U moldavskoj prijestolnici Kišineuu tamošnje vlasti uhitile su skupinu ratobornih i obijesnih Partizanovih huligana zvanih “Grobari” pod optužbom da su uz poptoru i logistiku Rusa, izvjesno Wagnerovaca, pripremali i planirali izvesti državni udar u Moldaviji.

Jasno, Moldavija je zemljopisno pozicionirana uz rub njene izvorne matice Rumunjske, od koje je veći dio nekad jedinstvene Moldavije Rumunjiima u ratu koncem tridesetih godina prošlog stoljeća oteo sovjetski komunistički diktator Staljin, veliki Putinov uzor. Povučena granica ide dolinom rijeke Prut do uliva u Crno more. U vrijeme komunizma Rusi su pod krinkom SSSR-a tamo naseljavali veliki broj dobrostojećih ruskih činovničkih obitelji, napose državnih namještenika iz vojske, policije, pravosuđa, carine… I takoo je umjetno stvoreno danas znano prorusko, etničko Pridnjestrovlje, gdje živi najveći dio etničkih Rusa na teritoriju Moldavije. No, unatoč valu kolonizacije Moldavije, omjer Moldavaca oliti Rumunja i Rusa je i dalje uvjerljivo na strani romanskog starosjedilačkog pučanstva, a ono je od pamtivijeka težilo ponovnom ujedninju Moldavije s matičnom državom Rumunjskom.

Putinovu Rusiju ne zanimaju previše statističke brojke stanovništva Moldavije, koliko štura, ali jasna i glasna slova zapovijedi ruskoga diktatora u širenju granica novog ruskog carstva. Za ruskoga tiranina Putina crveno slovo u kalendaru i povlačenju novih, ratničkom krvlju ispisanih, granica njegove bezgranične vladavine nad životima drugih ljudi je samo njegova posvemašnja pohlepa za moći i požuda strasti za sadističkim iživljavanjem nad slabijim od sebe. Zato su ruske tajne službe i angažirale poludrogirane srbijanske huligane i po potrebi trenutka možda i plaćene ubojice iz Beograda, poznate kao Partizanovi “grobari” zaputiti se do Moldavije i tamo napraviti uz pomoć i poptoru ruskih službi nerede i nemire, koji bi u konačnici doveli do obaranja režima i postavljenja Rusiji odanog političkog satelita u Moldaviji. Time bi se Moldavija svela na razinu banana država kao što su Srbija i Bjelorusija, dvije lajave Putinove pudlice. Jedino se nije manguparija nadala da može u paklenoj nakani biti otkrivena. I onda dolazi do kratkoga spoja u času uhićenja skupine od dvanaest Srba u Moldaviji pod optužnicom da su se spremali sudjelovati u državnom udaru i obaranju vlasti u Moldaviji.

Srbi u Beogradu na sve to znakovito i zagonetno šute. Zatečeni su i posve zbunjeni raspletom situacije. Nisu očekivali da će biti tako lako i brzo razobličeni i raskrinkani. Šef srbijanske mafijaške diplomacije Ivica Dačić je prema očekivanju o svemu neobavješten i poručuje kako ga vlasti Moldaviji o tome uopće nisu izvijestile. Glavni gospodar mraka u kriminogenoj državi Srbiji Vučić šuti kao zaliven. Razvidno je kako se Srbija upustila i u državni terorizam i banditizam i izvan njezinih granica. Moldavija nije imala razloga obavijestiti Srbiju o uhićenju dvanaest srbijanskih državnih terorista. Očito, Moldavci se vode starom maksimom poznatom iz doba antike i zakona Starog Rima: “Kad ti vo ugazi u njivu i pričini štetu, ne tužiš sudu vola, nego gazdu vola.” Znači, ako je dvanaest srpskih volova napravilo golemu štetu Moldaviji, neće Moldavija o tome izvijestiti bilo koga u ruskoj guberniji Srbiji, nego će o svemu izravno voditi raspravu i suditi se sa gazdom srpskih volova, a oni stoluju u Moskvi. Znaju i Moldavci da se oko ovoga slučaja trebaju raspraviti sa gazdama srpskih volova Vučića, Vulina i Dačića Rusima, a ne sa Srbijom, koja i tako volovski riče i muče onako kako im njihove ruske gazde narede.

Nije zgoreg u svezi ove neopjevane i neviđene srpske državne sramote kazati da je Putin kao naručitelj i Vučić kao izvršitelj Putinova naloga preko plaćenih Partizanovih huligana namjerno i smišljeno odabrao Moldaviju za žrtvu. Oni tu imaju prozirnu izliku da tobože štite prava navodno ugrožene brojne ruske manjine u Moldaviji, premda je pozadina svega borba za teritrijalno širenje Rusije izvan njezinih granica. Gdje god živi ijedan Rus, tu mora biti Rusija. Nešto nam je to svima jako dobro poznato iz ratnih devedesetih u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kad je ruskoj subraći po mitomaniji Srbima i Srbija bila tamo gdje živi makar jedan Srbin. Rusi su imali pričuvnu kombinaciju izazvati nerede primjerice u Gruziji, jer i tamo živi razmjerno značajan broj Rusa, osobito u Abhaziji i Južnoj Osetiji. No, to je i teritorijalno i brojčano mali prostor ruskih nastambi u usporedbi sa Moldavijom, gdje je svaki treći stanovnik Rus. I zato je trustu pomračenih i bolesnih umova iz Moskve i Beograda prva na meti bila Moldavija, koja graniči sa Rumunjskom, istočnim susjedom Srbije i eto varljive i lažne nade,slatkih i mokrih snova srpskim i ruskim fanaticima da će se Rusija i Srbija i fizički graničiti. Rumunjsku su EU i NATO zemlju u prosoru između Moldavije i Srbije i kao prirodnu i zemljopisnu zapreku povezivanja Rusije i Srbije i Putin i njegov slijepo odani vazal Vučić previdjeli i zaboravili… Ili su možda pomislili i poželjeli da se sama skloni… Na sve to ima ona narodna: O, pusti sne, samo ti je jedna mana, to što nisi java!

Dragan Ilić iz  Beograda


HOP

HOP na Telegramu