Nije ‘festival demokracije’, već diktatura Plenkovićeve uzurpatorske zajednice boljševičkog mentalnog sklopa

0
58

Nije “festival demokracije”, već diktatura Plenkovićeve uzurpatorske zajednice boljševičkog mentalnog sklopa

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
ministar uprave Lovro Kuščević, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb

Predmet: Gruba manipulacija brojem birača s prebivalištem u Hrvatskoj

Poštovani gospodine Kuščeviću,
Potpisnik sam peticije GI “Glasujmo imenom i prezimenom” i GI “Narod odlučuje” za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge “Antikorupcija” i suradnik udruge “Korektiv”.
Građanska inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom” je od 21. rujna i 5. listopada 2014. godine skupila 380.649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć ustavnih sudaca prekršila I. članak Ustava Republike Hrvatske.
Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz evidencije Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2015. godine u 00 sati prema Rješenju koje je potpisao bivši ministar Arsen Bauk smanjio za samo 251 dan za 225 430 birača sa 4.042.522 na 3.817.092 neka nama hrvatskim biračima dokažu bivši ministar Arsen Bauk i ustavni sudci? Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi (ako postoji) koji su prihvatili ustavni sudci za 21. rujna 2014. godine u 00 sati. Za takvo smanjenje broja birača treba godišnje da preko 327.816 birača umre više nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo. Prema podatcima DZS-u tijekom razdoblja od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine umrlo je manje od 212.293 stanovnika (uglavnom birača), a prema Vašem Rješenju gospodine ministre Lovro Kuščeviću za 13. svibnja 2018. godine u 00 sati broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj je pao na 3.747.409 birača za 1330 dana za 295.113 birača. Iz toga zaključujemo da je godišnje više od 80 989 birača trebalo umrijeti nego ih je stjecalo biračko pravo punoljetnošću. Nikada godišnje u Hrvatskoj nije umrlo više od 56 tisuća državljana! Ovo je dokaz da vlade Republike Hrvatske grubo manipuliraju registrom birača, a to je kazneno djelo udruženog zločinačkog pothvata gušenja neposredne demokracije Vlade Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Vlada Andreja Plenkovića nastavila je gušiti neposrednu demokraciju provjerom potpisa i manipulacijom registrom birača s prebivalištem u Hrvatskoj. Kako se broj birača od 12. svibnja 2017. do 13. svibnja 2018. godine povećao za 28 252 birača s prebivalištem u Hrvatskoj? Prema izjavi zastupnika Vlahe Orepića u emisiji “Dogmatica” na Z1 televiziji 4. prosinca 2018. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju načelnike policijskih stanica u sređivanju Registra birača provjeravanjem prebivališta. Demografi prof. dr. sc. Stjepan Šterc i prof. dr. sc. Anđelko Akrap tvrde da u Hrvatskoj ima između 3,3 i 3,4 milijuna birača s prebivalištem u zemlji. Prema izjavi bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića za Slobodnu Dalmaciju trebalo je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj izbrisati 269 516 birača. U prilogu tablični prikazi potvrđuju Orepićove navode. Građanska inicijativa “Narod odlučuje” je skupila više od 10 % potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj i bez potpisa birača koje je Vaše Povjerenstvo proglasilo nevažećim.

Zašto prikrivate kazneno djelo udruženog zločinačkog poduhvata gušenja neposredne demokracije Vlade Zorana Milanovića? Obveza je Hrvatskog sabora da izmjeni Zakon o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Hrvatski sabor i Vladu upozorio je Ustavni sud 8. prosinca 2010. godine zbog odstupanja broja birača u osam od deset općih izbornih jedinica. U Federaciji BiH su treći puta Hrvatima majorizacijom nametnuli kao člana predsjedništva Željka Komšića, a u Hrvatskoj Milorad Pupovac i Furio Radin članove Vlade Andreja Plenkovića.

Vi, gospodine ministre, nastavljate grubo manipulirati brojem birača i uskratili ste pravo nadzora građanskim inicijativama nad prebrojavanjem i kontrolom valjanosti dostavljenih potpisa potpore birača referendumskim inicijativama za održavanje referenduma. Grubo ste kontaminirali proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedili ste potpisnike, a to su većinom birači HDZ-a. Govorite o “festivalu demokracije”, a ustvari radi se o diktaturi Plenkovićeve uzurpatorske zajednice boljševičkog mentalnog sklopa. Rezultati lokalnih izbora u Ličko – senjskoj županija i izbora za Europski parlament pokazali su da desni birači nisu zadovoljni s Vašim “festivalom demokracije”. Zbog Vašeg ponašanja HDZ je loše prošao na tim izborima, a mogao bi izgubiti predsjedničke izbore i izbore za Hrvatski sabor ukoliko ne prihvatite bitne zahtjeve GI “Glasujmo imenom i prezimenom” kao što su samostalni nastup stranaka na izborima i uvjetovanje nastupa na izborima potporom potpisa birača. Hitno promijenite Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor uvažavanjem bitnih zahtjeva građanskih inicijativa! Samo Republika Hrvatska i Letonija imaju uvjet o broju potpisa na peticiju za održavanje referenduma izražen u postotcima od broja registriranih birača s prebivalištem u državi. U Švicarskoj je potrebno skupiti 50 tisuća potpisa za zakonodavni u roku od 3 mjeseca, a za ustavotvorni 100 tisuća u roku od 18 mjeseci. Švicarska ima preko tri milijuna stanovnika više od Hrvatske. U Sloveniji 40 tisuća za 35 dana, Italiji 500 tisuća za tri mjeseca i u Mađarskoj 200 tisuća za 120 dana.

Hrvatski državljani bi se složili da bude dovoljno 350 tisuća potpisa birača na peticiju za održavanje Ustavotvornog referenduma i 250 tisuća za održavanje Zakonodavnog referenduma, a vrijeme skupljanja potpisa u trajanju od 35 dana. Ustavotvorni referendum bio bi valjan ukoliko većina izglasa pitanje postavljeno referendumom i ukoliko na referendum izađe više birača od 50 % od broja punoljetnih stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva, a Zakonodavni referendum ukoliko većina izglasa referendumsko pitanje i ukoliko na referendum izađe više birača od 30 % od broja punoljetnih osoba prema zadnjem popisu stanovništva. Inicijator referendumske inicijative bi trebao zatražiti mišljenje Ustavnog suda o dopustivosti referendumskog pitanja prije početka skupljanja potpisa birača. Ovakva regulacija prava na referendumsko izjašnjavanje birača o svim bitnim pitanjima hrvatskog društva je test demokratičnosti i vjerodostojnosti HDZ-a i SDP-a i ostalih stranaka odnosno Andreja Plenkovića, Ivana Vilibora Sinčića, Davora Bernardića, Bože Petrova i ostalih čelnika parlamentarnih stranaka. Unutarstranačka demokracija je preduvjet demokratizacije hrvatskog društva. Unutarstranački izbori s preferencijskim glasovanjem bili bi demokratski iskorak prema ostvarenju “Nove hrvatske paradigme” prema knjizi Davora Ive Stiera uključivanjem što više državljana i članova stranaka u odlučivanje, a ne preferencijsko glasovanje svih birača koje nam namećete Vi, profesor Podolnjak i doktorica Željka Markić. Mješoviti izborni sustav koji smo imali na izborima za Hrvatski sabor 2. kolovoza 1992. godine bio bi pravi izborni sustav i za lokalne izbore. Dosta nam je Šeksovog izbornog inženjeringa i izbornih prijevara. Sanader je došao na čelo HDZ-a izbornom prijevarom. S poštovanjem!
Prilog: CD s prijedlozima promjena izbornih zakona.

U Zagrebu 5. lipnja 2018. godine

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
n/r gospodina Vladira Šeksa, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb

Predmet: Gruba manipulacija registrom i popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2007. godine
Poštovani gospodine Šeksu,
Potpisnik sam peticije GI “Glasujmo imenom i prezimenom” i GI “Narod odlučuje” za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge “Antikorupcija” i suradnik politologa Darka Petričića iz udruge “Korektiv”. U predstavci od 8. veljače zamolio sam Vašeg posinka da predsjedniku stranke mr. sc. Andreju Plenkoviću sugerira prihvaćanje bitnih zahtjeva građanske inicijative “Glasujmo imenom i prezimenom” i “Narod odlučuje”. Većina potpisnika potpore tim inicijativama za održavanje referenduma su dosadašnji glasači HDZ-a. On mi je uskratio odgovor, a 105 zastupnika Hrvatskog sabora je izglasalo da nas “hulja” koji smo svojim potpisima tražili referendumsko izjašnjavanje o pravilima za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nema dovoljno s valjanim potpisom prema Kuščevićevom “festivalu demokracije” kako je nazvao provjeru valjanosti potpisa. On je bio kao Vaš posinak prvi na listi kandidata Plenkovićeve interesne zajednice uzurpatora boljševičkog mentalnog sklopa za izbore za zastupnike u Europski parlament. Pokazali smo Vam na izborima prosvjednim glasovanjem da je nas ” hulja” koji tražimo promjenu Vaše upravljačke paradigme bilo dovoljno za referendumsko izjašnjavanje za promjenu izbornih pravila što se odrazilo na rezultatu kandidacijske liste HDZ-a.
Građanska inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom” je od 21. rujna 5. listopada 2014. godine skupila 380 649 potpisa na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Grubom manipulacijom brojem birača tadašnja je saborska većina spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć Vas i ustavnih sudaca prekršila I. članak Ustava Republike Hrvatske.

Dakle građanska inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom” je skupila dovoljno potpisa birača na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Toliko znate elementarne računske operacije kako bi zaključili da je nemoguće da da se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema registru od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine nije mogao smanjiti za 295 113 sa 4 042 522 na 3 747 409 kako Vama i hrvatskim biračima tvrde ministar uprave Lovro Kuščević i bivši ministar uprave matematičar Arsen Bauk. Jedan od ova dva podatka sigurno nije istinit, a to je podatak na ispravi koju je potpisao Arsen Bauk. Za takvo smanjenje broja birača treba da godišnje više od 78 tisuća birača umre nego ih punoljetnošću stekne biračko pravo. Od 1974. godine nikad nije umrlo godišnje više od 55 tisuća. Birača s prebivalištem u Hrvatskoj je 13. svibnja 2018. godine bilo 351 430 više od punoljetnih stanovnika prema procjeni Državnog zavoda za statistiku sredinom 2017. godine. Ovo je dokaz da vlade Republike Hrvatske grubo manipuliraju registrom birača. HDZ je nastavio grubo manipulirati registrom birača. Ministar Lovro Kuščević je kontaminirao proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedio nas potpisnike bivše glasače HDZ-a. Zbog takvog ponašanja svojim glasovanjem potrudili smo se da HDZ izgubi izbore, a mogao je prihvaćanjem zahtjeva GI ” Glasujmo imenom i prezimenom” dobiti samostalnim nastupom stranaka na izborima za Hrvatski sabor 2015. godine apsolutnu većinu! Dosadašnji izbori su pokazali da samostalni nastup stranaka na izborima odgovara HDZ-u i SDP-u. Hitno treba promijeniti Zakon za izbor zastupnika u Hrvatski sabor uvažavanjem bitnih zahtjeva građanskih inicijativa! Unutarstranački izbori s preferencijskim glasovanjem su demokratski iskorak prema ostvarenju ” Nove hrvatske paradigme” prema knjizi Davora Ive Stiera uključivanjem što više državljana i članova stranaka u odlučivanje, a ne preferencijsko glasovanje svih birača koje nam nameću Podolnjak i Željka Markić. Sastav kandidata na listi HDZ-a gospodine Šeks potvrđuje gornje izrečeni sud o razmjernom izbornom sustavu i preferencijskom glasovanju, a novi Statut HDZ-a potvrđuje da ta stranka ne želi unutarstranačku demokraciju.
Screenshot_20230313-212953_Microsoft 365 (Office) Screenshot_20230313-213011_Microsoft 365 (Office)

HOP

HOP na Telegramu