Tenisač Andrej Medvedev: Jednostavno se izgubiš ako vjeruješ da su Rusi nešto posebno, oni su svi kriminalci!

0
8035

Slavni ukrajinski tenisač Andrej Medvedev uzalud razuvjerava zaslijepljene Srbe surovom istinom o njihovim lažnim idolima Rusima
Najpoznatiji svjetski teniski turnir na zemljanim podlogama Roland Gaross primakao se završnici. U nedjelju sljedi veliko finale, nakon kojega ćemo znati tko je novi teniski kralj popularne teniske podloge šljake. Novinari iz regiona, poglavito sportski mediji, iskoristili su stanku uoči sportskog raspleta pariskog turnira razgovarati i sa velikim teniskim zvijezdama iz prošlosti, što prate Roland Gaross. Jedan od najzanimljivijih sugovornika TV B92 iz Beograda na teme što prevazilaze sportske okvire bio je nekadašnji veliki teniski as Andrej Medvedev, finalist Roland Garossa daleke 1999. godine. On je vlasnik ravno jedanaest teniskih naslova sa četiri najveća svjetska ATP turinira kao što su Wimbledon, Roland Gaross, Australian Open i Flushing Meadows. No, svojedobno četvrti rangirani teniski reket svijeta sa svjetske ATP liste u spontanom i neobveznom razgovoru za srpske medije, dotaknuo se i ozbiljnih političkih tema glede famozne jednosmjerne ljubavi Srba ka Rusima. Medvedev je u intervjuu za srpske medije uzaludno pokušavao otvoriti oči zaslijepljenim Srbima.
“Ne ljutimo se mi Ukrajinci na vas Srbe. Ali, osjećamo se loše zbog vas. Vi ste posljednji koji i dalje vjeruju Rusima. To je nacija koja laže sve i nikada nije održala riječ, nikada u povijesti, mnogo stotina godina. Ne možete vjerovati Rusima. Naučite to. Nije bitno je li vam se sada sviđaju, jeste li prijatelji. To nije nacija s kojom treba surađivati. Ako ih smatrate boljim od sebe, superiornijim… Ta zemlja vam govori o plinu, nafti, da su superiorniji od vas. Ne bi ste ih trebali slušati.Ne treba te ih smatrati superiornijim od vas. Oni su ispod vas.
Jamčim vam, Rusija nema šansi dobiti rat. Sve što je bilo pod tepihom u Kremlju, izaći će uskoro i bit ćete šokirani. Ja vam govorim samo pet posto od onoga što se događa. Biti ćete šokirani kad doznate za koga ste se molili. Ne bi me iznenadilo da Srbi prijeđu u katolicizam i to u potpunosti, nakon što doznaju što su seronje u Rusiji radili. Ozbiljan sam. Ili, makar nećete više imati takav stav kao do sad prema Rusiji. Govorim vam iz srca.

Ja sam samo momak koji je slučajno igrao tenis. Nisam VIP (Very important person). Ja sam nitko i došao sam vas zamoliti da mi vjerujete. Volim Srbiju. To je lijepa zemlja, sjajni ljudi, samo ste se izgubili kao i mi Ukrajinci. Jednostavno se izgubiš ako vjeruješ u to da su Rusi nešto posebno. Ali vidite, oni su svi kriminalci. Nevjerojatno koliko su uspijevali to raditi i ostati živi i na vlasti i da se i ruski narod i dalje moli za njih i cijelu Putinovu kamarilu.Za mene je to jedna od najvećih laži u povijesti.”
Andrej Medvedev odlično pozna Ruse, ali još je sigurnije da ne pozna Srbe. Jer, da zna kome pokušava otvoriti oči, našao bi načina bolje popuniti slobodno vrijeme. Nisu se poslovično proračunati Srbi zagledali u njihovu maćehu Rusiju iz puke ljubavi i romantičarskog panslavenskog zanosa. Srbi uvijek igraju političke igre istodobno na više razboja. Rusija je Srbiji ostala posljednja u špilu karata krupijea u kockarskom casinu onih velikih svjetskih sila, što joj barem verbalnim atentatima u koru velikog mozga sije i podgrijava lažnu nadu u oživotvorenje ideje Velike Srbije. I zato zaludni velikosrbi veličaju, slave i hvale ruske ratne zločine u Ukrajini. Žive u slatkim iluzijama kako će Rusija s manje od 140 milijuna stanovnika vojno zavladati cijelim planetom od oko 8 milijardi ljudi i onda i Srbima kao ruskoj besplatnoj ispostavi na jugoistoku Europe za srpsku vjernu službu Rusima i Vučićevu družbu s botoksiranim moskovskim patuljkom Putinom Srbima oružjem stvoriti Veliku Srbiju. Tako izgleda fontana glazbenih želja prosječnog Srbina i štovatelja bezličja i zlodjela dva zlotvora Putina i Vučića.
Onog časa kad Rusija bude jamačno poražena u Ukrajini i potpiše bezuvjetnu vojnu kapitulaciju, neće Srbi iz inata, tog njihovog opakog zanata, prijeći natrag u katolicizam, kamo su i bili dok ih bezglavi Rastko Nemanjić nije naveo na stranputicu svetosavlja.

Nemaju Srbi nikakve poveznice s izvornim pravoslavljem. Jer, izvorne pravoslavne crkve Grka, Bugara, Rumunja šire propovijed o kršćanskoj ljubavi, vjeri i nadi.  Svetosavlje je oskrvnulo i osramotilo ono pravo, izvorno i iskreno pravoslavlje i zatrovalo duše i okamenilo srca vjernika Srpske pravoslavne crkve. I stoga bi SPC trebala biti izopćena iz kruga pravoslavnih crkava, a ne da svetosavska amoralna sekta glumi i izigrava moralne suce i još samozvano trubi je li Hrvatska pravoslavna crkva, Makedonska pravoslavna crkva, Crnogorska pravoslavna crkva ili Ukrajinska pravoslavna crkva mogu biti kanonski priznate u pravoslavlju.

Srbi su uz Litavce posljednji kršteni u Europi. I onda su kršteni najprije po latinskom obredu. Zato Srbi i Srbija nemaju nikakvo ljudsko i moralno pravo soliti pamet drugim narodima o biti i srži pravoslavlja. Za njih je ovo svetosavlje koje ispovijedaju od doba bahatog Svetog Save istočna i njima tako tuđa duhovna kuća. I Srbi ne mogu kao tuđinci i stranci u pravoslavlju zavoditi red u pravoslavlju, nego poštivati kao bivši rimokatolici red u velikoj kući pravoslavlja. Tu su u pravoslavlju Srbi uljezi kao i svaki slijepi putnik na brodu prekooceanske plovidbe. Srbi su kao otpadnici od rimokatolicizma samo privremeni gosti u svijetu pravoslavlja.
Srbiji je Rusija tek oruđe kojim žele doći do cilja Velike Srbije kako bi drugi za njih  radili, a Srbi preko tuđe grbače u zajedničkoj državi novce zaradili, s puno priče, a malo ili nimalo rada. Zvuči nam i izgleda nešto kao već viđeno u razdoblju od 1918. do 1941, onda i reprizno od 1945. do 1991. godine. Srbi su na nagovor sovjetskog, kasnije modeliranog ruskog zloglasnog KGB obavještajnog aparata, rasturili i razorili bivšu Jugoslaviju. Nije im bilo dostatno što su i političkom logistikom Amerikanaca, Engleza, Francuza i Rusa kroz postojanje dvije Srboslavije ionako nezasluženo i neopravdano vladali tom zemljom nad civilizacijski naprednijim od sebe Slovencima i Hrvatima, nego su kao vječno nezasiti prerdatori htjeli i veće i izgubili i Srboslaviju iz vreće.
Kad Rusi uskoro izgube rat u Ukrajini, onda će Srbi izvesti novi trik. Pred svijetom će glumiti kako su sve vrijeme iz potaje bili Trojanski konj Zapada pod okriljem Putinove Rusije i još tražiti i ekonomske i političke povlastice od Zapada za tu fingiranu filmsku ulogu iz domena znanstvene fantastike. Srbi kao američki ili kao europski mangupi u ruskim redovima? Znam te puško kad si pištolj bila! Tko ih ne zna skupo bi ih platio od 2000. godine bespovratnim kreditima, zajmovima i investicijama iz europskih i američkih fondova, dok ih iza leđa rade budalama, ismijvaju vlastite američke i europske dobrotvore, bez kojih bi propali.

Ali zato, Srbi slave i hvale ruske zlotvore. Oni se u košmarnim snovima nadaju kako će im Rusi oružjem stovirti “srpski svijet” na Balkanu. Rusi nisu u stanju vojnički stvoriti niti “ruski svijet” u Ukrajini. Ipak, Vučić i njegova ekipa srpskih sluga ruskih Putinovih boljševika nada se kako će Rusi na Balkanu vojno biti bolje sreće neke tamo tri tisuće trideset i treće, kad im već škripi na ukrajinskoj bojišnici ove dvije tisuće dvadeset i treće.
Dragan Ilić iz Beograda
HOP

 

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal