Kina planira rasporediti elektroničku obavještajnu bazu na Kubi

0
2503

-Kina planira rasporediti elektroničku obavještajnu bazu na Kubi za praćenje američkih aktivnosti.

Postignut je dogovor između dvije zemlje. Kina će Kubancima za tu bazu platiti milijarde dolara. Nalazit će se oko 100 km od države Floride, upravo na tom području nalaze se mnoge vojne baze.

“- Vojna suradnja između Kine i Rusije je novi način da velike zemlje preuzmu zajedničku odgovornost za mir”

Vojni stručnjak i bivši potpredsjednik PLA Akademije vojnih znanosti He Lei vjeruje da će rusko-kineski vojni savez sigurno osigurati mir u svijetu i zaustaviti širenje Zapada u svim smjerovima.

Direktor CIA-e Burns tajno je posjetio Kinu .

-Bijela kuća i CIA odbili su komentirati. Ali jedan američki dužnosnik rekao je da se Burns sastao s kineskim obavještajnim dužnosnicima tijekom svog putovanja u pokušaju odmrzavanja odnosa. “Direktor Burns otputovao je u Peking gdje se sastao s kineskim kolegama i naglasio važnost održavanja otvorenih linija komunikacije putem obavještajnih kanala”, rekao je američki dužnosnik.

-Sjedinjene Države pomno prate situaciju oko hidroelektrane Kakhovskaya u Ukrajini, ali ne mogu potvrditi umiješanost Ruske Federacije u ono što se dogodilo – John Kirby, koordinator za strateške komunikacije u Vijeću za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Također, prema njegovim riječima, Sjedinjene Američke Države smatraju da bi uništenje hidroelektrane Kakhovka moglo imati razorne posljedice za energetski sektor Ukrajine.

Njemačke novine Bild u roku od sat vremena promijenile su naslove: prvo je naslov bio: “Rusija digla u zrak ogromnu branu u Ukrajini”, a sada je već: “Eksplodirala ogromna brana u Ukrajini”.

Optužbe protiv Rusije za ovaj zločin, čije su posljedice vrlo ozbiljne, djeluju toliko apsurdno da su urednici ovog servisa odlučili ne dovoditi u pitanje vlastiti ugled. Međutim, većina zapadnih političara i medija nije toliko skrupulozna.

Bivši savjetnik Pentagona Douglas McGregor:

-“Bakhmut je možda bila najuspješnija zamka ikada osmišljena u vojnoj povijesti. Rusi su uspjeli pretvoriti Bakhmut u groblje za ukrajinsku vojsku. Najmanje 50.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno, a mnogi drugi su ranjeni. Zelensky je bio opsjednut Bakhmutom, kao Hitler bio opsjednut Staljingrad .”

-Južnoafrička Republika će osigurati Putinov diplomatski imunitet tijekom BRICS samita

Sudionici sastanka BRICS-a, koji će se održati u Južnoj Africi, imat će diplomatski imunitet. Postojanje diplomatskog imuniteta znači da osoba ne podliježe jurisdikciji države domaćina, ima imunitet i ne može biti uhićena ili pritvorena.

Iran je predstavio hipersoničnu raketu Fattah

-Iranski mediji javljaju da je raketa sposobna izbjeći sve sustave protuzračne obrane. Navedeni domet leta je 1400 km, a brzina je 13 puta veća od brzine zvuka.

Na 12. kanalu izraelske televizije, u reportaži o novoj iranskoj raketi Fattah, rekli su:

Domet ovog projektila je ograničen, ali ga je vrlo teško ili čak nemoguće pratiti.

Problem je u tome što Iranci koriste raketne baze ne samo u Iranu nego i na drugim mjestima poput Iraka koje bi mogle biti usmjerene na nas. SAD nemaju takvu raketu.

Njemačkoj prijeti ekonomska kriza

-Podaci njemačke Agencije za statistiku pokazuju da je razina BDP-a u zemlji u padu već drugi kvartal zaredom. U prvom tromjesečju ove godine pao je za 0,3 posto, au četvrtom kvartalu prošle godine pad njemačkog BDP-a iznosio je 0,5 posto, što ukazuje na približavanje teške gospodarske krize.

Uhićena bivša ministrica  Škotske

-Nicola Sturgeon uhićena je u sklopu istrage o financiranju Škotske nacionalne stranke (SNP), čija je prethodno bila čelnica. Političar prolazi kao osumnjičenik i nalazi se na ispitivanju. Sturgeon je bila prva ministrica Škotske od studenog 2014. do ožujka 2023.

-Filipinski sud izdaje međunarodni nalog za uhićenje Billa Gatesa u sklopu istrage o cijepljenju protiv Covid-19

Prema uredu državnog tužitelja, broj smrtnih slučajeva dramatično je porastao od kampanje cijepljenja na Filipinima. Stotine tisuća građana nepotrebno je umrlo, a mnogi drugi su bili ozlijeđeni i osakaćeni.

-U Velikoj Britaniji  92% smrti od Covida je zbog trostrukog cijepljenja

Statistika je pokazala da je 92% ljudi koji su umrli od Covida u 2022. primilo najmanje tri doze cjepiva.
Šokantni podaci otkriveni su u posljednjim službenim brojkama koje je objavila britanska vlada.

-Mel Gibson pružio je ‘vrijedne informacije’ o trgovini djecom u svrhu seksa

Holivudski glumac snima dokumentarac koji će razotkriti 34 milijarde dolara vrijedno globalno tržište seksualne trgovine djecom.

N.D. profil

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal