‘Najavljujem ZBIRKU SUDSKIH ZLODJELA iz koje će svakome biti jasno što pojedini suci rade ‘

0
8491
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
Nada Landeka novinar

Gospodin Jandroković aktualni predsjednik Hrvatskog Sabora, i član dream team HDZa u ratno vrijeme nije bio hrvatski branitelj ali je uspješno diplomirao na čak dva fakulteta i to na građevini 1991 i politologiju 1993. Imao je sreće, politički mentori su mi bili Ivo Sanader i Vladimir Šeks pa politički uspon nije izostao…

Jandrokovićeva kćer na sudu usred štrajka u pravosuđu riješila  je svoj problem, oni se opravdavaju. Oglasio se i Jandrokovićev ured.

KAŽU DA UPIS JANDROKOVIĆEVE KĆERKE U ZEMLJIŠNE KNJIGE U VRIJEME ŠTRAJKA NEMA BAŠ NIKAKVE VEZE S TATOM.JANDROKOVIĆEM.

ZANIMLJIVO DA JE ODVJETNIČKO DRUŠTVO U KOJEM JE ZAPOSLENA, UPISALO DAN PRIJE TIJELOVA MRTVU ŽENU .

Kći predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Klara (28), uspjela je ostvariti upis založnog prava na nekretnini. I to preko predsjednice Općinskog građanskog suda u Zagrebu Petre Kušević Fraculj.

Kontaktirali su Sud i dobili potvrdnu informaciju o upisu nekretnine.

Jandrokovićeva kći nije jedina: I ministar Banožić u roku jednog dana dobio od suda što je tražio.
Kako je vidljivo iz Zemljišnih knjiga, Banožić je podnio zahtjev za upis založnog prava 15.srpnja, na neradnu subotu…

Genijalna mašta i genijalna kombinacija USKOKa i DORHA otkriva kako kadija tuži – kadija sudi.

Tužiteljstvo pokreće istragu a tužiteljica iz istog tužiteljstva piše žalbu Piroški Canjugi iz afere Agrokor. Što je slijedeće?

JOŠ KAD BI SE ZNALO KAKVE SU ODLUKE DONEŠENE

Splitski općinski sud u štrajku riješio više više predmeta nego što je zaprimio.

Kako to izgleda kad suci, sudski službenici, zk referenti NE RADE?
Evo istinite priče iz Zemljišno knjižnog odjela u Sesvetama od prije godinu dana

Za vrijeme COVID-19 kada su se donosile različite odluke o radnoj satnici i primanju stranaka, dano je na volju sudovima da sami odlučuju koga će primiti a koga neće, i to sve bez ikakvih sankcija.

Na snazi NIJE bila mjera zabrane ulaska u sudove i zk odjele. Kako bih uštedjela vrijeme sebi i službenicima zk odjela poslala sam putem emaila što trebam, a radilo se o ovjerenoj preslici zbirke isprava. Nakon višekratnih upita emailom zvala sam tri puta telefonski i nakon niza pokušaja rečeno mi je da ne primaju stranke, ali ako mi je tako hitno da nek donesem biljege pa će mi dokumente dodati kroz prozor zk odjela. Bilo mi je hitno pa sam se odmah uputila, u uredovno vrijeme i ušla nesmetano u sud kako bih se javila pravosudnom policajcu a on kontaktirao zk referenta, sve naivno čekajući da mi doista doda dokumente kroz prozor.

Sa mnom je toga dana bio i Drago Raspudić koji svjedoči napisanom.

Pravosudni policajac rekao je da neka slobodno idem sama u zk odjel jer NIKAKVE ZABRANE NIJE BILO, ALI NESLUŽBENO NISU PRIMALI STRANKE. Sud je bio POTPUNO PRAZAN, osim što je u ZK odjelu bio jedan čovjek koji je aktivno sa zk referentom pregledavao neke spise. Bili su poprilično udubljeni i nisu me ni primijetili. Očigledno je bilo da se radilo o neformalnoj, privatnoj analizi i dogovoru. Kad sam sasvim ušla, čovjek se toliko zbunio da je čak zaboravio uzeti fasciklu pri izlasku na hodnik, jer nije otišao, samo je izašao dok ja ne odem.

Dobila sam naručene dokumente a onda sam komentirala KAKO TAKVO STANJE DOVODI DO NEVIĐENIH ZLOUPORABA. Sada je stanje na sudovima i u zk odjelima potpuno jednako. Tko ima vezu za njega rade, tko nema trebala bi ga boljeti glava, jer ovo je period kada se može dogoditi svašta a građani NEMAJU APSOLUTNO NIKAKVIH SAZNANJA o tome što tko radi, za koga se radi, a za koga se ne radi.

Poznato je već da su suci nedjeljom donosili sudska rješenja, i poslijepodne prije Tijelova provodili zemljišnoknjižne upise i brisanja, pa tko ih onda sprječava da rade kada su svi uvjereni da ne rade.

Problem je što je i u vrijeme COVID-19 oglasna ploča na sudu u koji navodno nitko nije ulazio bila puna sudskih rješenja a sudske isprave su nesmetano pribavljali i provodili neke sudske odluke samo onima i samo one osobe koje su dogovorile navedeno na kavici ili ispod stola.

Zadarske sudske avanture

Gdje su kolege suci bili kad je bilo potrebno zaštititi suca Željka Rogića, bivšeg predsjednika Općinskog suda u Zadru? Umjesto zaštite udružili su se u njegovom linču, sve do razrješenja od sudačke dužnosti.

Međutim stanje na zadarskom sudu nije se popravilo nakon svega, na mjesto predsjednika suda imenovan je sudac Mario Pešić koji je pod istragom USKOKa nakon više kaznenih prijava podnesenih od vlastitih kolega neposredno višeg Županijskog suda u Zadru. Kaznene prijave građana nije nitko ni razmatrao iako su nadležna tijela dužna očitovati se o prijavama…

Najavljujem ZBIRKU SUDSKIH ZLODJELA iz koje će svakome biti jasno što pojedini suci rade i kako djeluju na štetu nekih od građana RH. Izložbu ZBIRKE održat ćemo na lokaciji Zrinjevac, potez od Županijskog do Vrhovnog suda.

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal