Povorka vojnih vozila u gluho doba noći defilira kroz Distrikt Brčko

0
4642

Povorka vojnih vozila u gluho doba noći defilira kroz Distrikt Brčko

Više bosanskih medija s bošnjačkim predznakom alarmirali su javnost iznimno ozbiljnom dojavom. Već nekoliko dana neopaženo i u sitne noćne sate defiliraju Distriktom Brčko još uvijek neidentificirana vojna i borbena vozila. Daytonskim mirovnim sporazumom Distrikt Brčko je proglašen neutralnim teritorijem i ima status zasebne oblasti pod nadzorom međunarodnih političkih čimbenika. U ratu su Srbi, iako uvjerljivo najmalobrojniji narod u općini Brčko uz potporu srbizirane JNA vojske, te domaće i uvezene četničije okupirali u cijelosti grad Brčko. Bio im je strateški najbitnija fizička poveznica između zemljopisno gledano istoka i zapada fantomske i srpskim ratnim genocidom nad Hrvatima i Bošnjacima nastale srpske paradržave Republike Srpske, u narodu radi njezine ratne hajdučije prozvane i Republikom Šumskom.

vucic
Dayton nije legalizirao u potpunosti srpsko ratno osvajanje Brčkog. Izuzeo ga je iz sklopa Republike Srpske, osvojenog u ratu, te od njega stvorio neku vrstu posebnog entiteta. Upravo radi toga ritam povratka ratom raseljenih Hrvata i Bošnjaka iz Brčkog, grada na Savi, te cijele brčanske općine, bio je razmjerno veći i učinkovitiji u usporedbi sa svim ostalim teritorijem što je nakon potpisivanja Daytronskog mirovnog sporazuma ostao u šakama samoprozvane Republike Srpske.

VUČIĆ

To znači da se prognani Hrvati i Bošnajci ne bi vratili u najvećem broju niti u Brčko i njegovu okolicu, da je kojim slučajem to područje ostalo u srpskim rukama kao Bosanska Krajina, Posavina, Podrinje i istočna Hercegovina. Uglavnom, povratak najvećeg broja protjeranih Bošnjaka i Hrvata iz Podrinja, istočne Hercegovine, Posavine i Bosanske Krajine, krajeva što danas tvore Republiku Srpsku, bio je neostvariv radi srpskih pritisaka, ucjena, prijetnji, zastrašivanja prognanika i onemogućavanja povratka izbjeglog hrvatskog i bošnjačkog naorda podmuklom i podlom politikom mjesnih srpskih vlasti.
Premda danas u gradu Brčkom Srbi samo zaslugom međunarodnih čimbenika nisu u uvjetima mira kapitalizirali ratom ostvarenu etničku većinu, te su brojčano manjina spram ukupne zbrojidbe Bošnjaka i Hrvata, oni se bahato ponašaju u Brčkom kao da je i to još uvijek teritorij pod njihovom paskom. U prilog tome je i najnoviji događaj kretanja dugih kolona vojnih vozila kroz famozni koridor Brčko. To se odvija pod velom noći, obično oko tri sata po ponoći kad cijeli grad spava. Već dva dana zaredom tuda prolaze vojna i borbena vozila i to bez policijske ophodnje. Kreću se, prema eksluzivnom izvješću bosanskog portala Otisak. ba, obilaznicom oko Brčkog, grada naslonjenog na rijeku Savu.Očevici događaja u Brčkom uspjeli su zamijetiti duge i nepregledne povorke, vrlo vjerojatno, srpskih vojnih i borbenih vozila u vremenu između tri i četiri sata ujutro..  Očito, idu od istoka ka zapadu u potezu kod banjalučkog i prijedorskog kraja, gdje žele zapaliti novo ratno bure baruta, po nalogu i scenariju Srbije i njene saveznice Rusije. Građani Brčkog su sve to snimili i postavili na društvene mreže. Vijest portala Otisak.ba potvrdili su redom i sarajevski mediji, kao što su Slobodna Bosna.ba,Oslobođenje.ba, Faktor.ba, Source.ba, Hayat.ba, Sarajevograd.org…

VIDEO-ALEKS-VUCIC-PRIZNAO-BRANITELJSKOM-PORTALU-SRBI-SU-POCINILI-ZLOCIN-NA-OVCARI

Znakovito je oku iskusnih ljudi kako se sve ovo događa usporedo s režiranim nemirima na Kosovu, uz rukopise i potpise srpskih i ruskih sigurnosnih službi. Tko jamči da jučer kosovske policijske ophodnje nisu uhitile ne samo mjesne i pridošle Srbe u njihovom odmetničkoj pobuni na Kosovu? Zapadni izvori s pravom sumnjaju da su prste umiješali i ozloglašeni Wagnerovci. Uostalom, srpski ultra desničari su još koncem ljeta navijestili skori pokret dijela Wagnerovih trupa u smjeru Kosova radi izazivanja ratnih sukoba. I blagoglagoljiv današnji susret i slatkorječiv razgovor Vučića i ruskog veleposlanika Harčenka i njihova zajednička i amoralna osuda Albanaca i kolektivnog Zapada za puškaranje na Kosovu kraj manastira Bajska to može argumentirano potkrijepiti, kao i svakodnevne izjave lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, što naglas Ruse naziva najvećom srpskom vojnom i političkom uzdanicom u nastojanju Srba ka otcijepljenju od ostatka Bosne i Hercegovine i pokušaja nasilnog pripojenja Republike Srpske Srbiji. I zato nimalo slučajno sadašnji incidenti na sjeveru Kosova i u Posavini kod Brčkog, ili sutra ili prekosutra možda i na sjeveru Crne Gore. Gdje god Srbi žive manje ili više u značajnijem broju, automatski služe ideolozima i projektantima izvedbe radova “srpskoga svijeta” a u prijevodu Velike Srbije, kao skladna i logički povezana cjelina. I sve to se vremenski odvija u isto vrijeme.

vučić putin
Rusi su nervozni radi sve izvjesnijeg vojnog fijaska u Ukrajini. I oni žele razvodniti i raširiti ratna žarišta diljem Europe umjetnim izazivanjem ratnih požara i na drugim područjima, ne bi li olakšali i vojnički rasteretili težište ratovanja, te vlastiti, dugoročno posmatrano, vrlo nezavidan položaj na ukrajinskoj fronti. I onda i ne čudi kako je prije neki tjedan opet planuo tek prije neku godinu ugašeni vulkan krvavog i okrutnog religijskog i etničkog rata na Nagorno Karabahu između Armenije i Azerbejdžana, a sad se Rusi skupa s njihovim privjeskom Srbima spuštaju od armensko – azerske zone ratovanja na Kavkazu,  na rub zapada Balkana, kako Bizant i Turci krivo i zlonamjerno  zovu oblast bosanskih gorskih Dinarida, odnosno ravničarske oblasti Panonije uz Savu, kamo leži i Brčko u toj znamenitoj i povijesnoj, ali i više od tisućljeća etničkoj hrvatskoj Posavini. I ruski trabant Vučić bio je sinoć na presici s razlogom nervozan i zabrinut. Propala mu je združena diverzija srpsko – ruskih snaga na Kosovu, te mu je teško i u najbujnijoj mašti i prljavim i pokvarenim strastima naći načina podvaliti i podmetnuti kukavičje jaje suprotnoj strani. Doduše, njegova razigrana bujna mašta zbilja radi svašta.
Dragan Ilić iz Beograda za HOP
HOP

 

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal